Engelliler tiyatrosu büyüledi

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi tarafından Sakatlar Haftası etkinlikleri kapsamında Halk Eğitim Merkezinde bir program düzenlendi.

Çerkezköy 10.05.2012 13:18:00 0
Engelliler tiyatrosu büyüledi
Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi tarafından Sakatlar Haftası etkinlikleri kapsamında Halk Eğitim Merkezinde bir program düzenlendi.
PROTOKOL ÜYELERİ KATILMADI
Dün saat 20.30’da gerçekleşen programa Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Ahmet Gayretli,
Engelsiz Gülüşler Toplum Ağız-Diş Sağlığı Derneği Başkan Yardımcısı Diş Hekimi Ayşe Doğan, Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri Aynur Düzgünel, engelliler, engelli aileleri katılırken, protokol üyelerinin programa katılmaması ise dikkatlerden kaçmadı. 
“HAFTAMIZI DOLU DOLU YAŞIYORUZ”
Program öncesi kısa bir konuşma yapan Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya programa katılan herkese teşekkür ederek “Sakatlar Haftası etkinliklerimiz yürüyüş ve akabinde dernek binasında düzenlenen program ile başladı. Bugün ise dernek üyelerimizin hazırlamış olduğu tiyatro gösterisi, konseri, tivist ve semah gösterisi ile size unutamayacağınız bir gece yaşatacaklar. Haftamızı dolu dolu yaşamaya devam edeceğiz” dedi.
AYAKTA ALKIŞLANDILAR
Hayrettin Çetinkaya’nın konuşmasının ardından Türkiye Sakatlar Derneği üyeleri tarafından kurulan ve Zeynep Kısmet’in yönettiği Engelsiz Masallar Müzikhol Ekibi “Pamuk prenses ve yedi cüceler” oyununu oynadı. Engelsiz Masallar Müzikhol ekibi tarafından sahnelenen oyun davetlilere eğlenceli anlar yaşattı. Oyunun sonunda ise davetliler oyuncuları ayakta alkışladı.
SEMAH GÖSTERİSİ BEĞENİ TOPLADI
Programın devamında ise Çerkezköy Kent Konseyi Engelliler Meclisinin düzenlediği mektup yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. “Kır Çiçeği” isimli mektubu ile birinci olan Nursena Kuru, “İçimdeki Sensin Sen” eseri ile ikinci olan Cem Deveci ve “Bana Engelli Diyorlar” eseri ile üçüncü olan Metin Uygun’un mektuplarını okudukları sırada salonda duygulu anlar yaşandı. Tivist gösterisinin de yer aldığı programın finalinde sahneye çıkan dernek üyelerinden oluşan semah gösteri ekibi beğeni topladı.
Haber / Faik Onur KAYA
 

  


0282 726 91 91
0282 747 65 10