Pazarcılar görüşünü belirtemeyince Yeni pazaryeri projesinden vazgeçildi

Çerkezköy Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 2. oturumu, dün saat 15.00’da Meclis Toplantı Salonu’nda Belediye Başkanı Ali Ertem başkanlığında yapıldı.

Çerkezköy 10.05.2012 13:22:00 0
Pazarcılar görüşünü belirtemeyince Yeni pazaryeri projesinden vazgeçildi

Çerkezköy Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 2. oturumu, dün saat 15.00’da Meclis Toplantı Salonu’nda Belediye Başkanı Ali Ertem başkanlığında yapıldı.

 

İMAR KOMİSYONU RAPORLARI GÖRÜŞÜLDÜ

 

Süleyman Ak, Reşat Ziya Pekdoğan, Behçet Güven ve Zafer Erdağ’ın katılmadığı toplantıda ilk olarak, bir önceki toplantıda İmar Komisyonu’na havale edilen Cuma Tanrıkulu’na ait 134 ada 6 numaralı parselde plan tadilatı yapılması talebine ilişkin dilekçe görüşüldü. Söz konusu alanın 13.02.1997 tarihli mevzi imar plan tadilatı ile sanayi alanı fonksiyonu kazandığını ve 07.07.1998’de de belediye tarafından yapı ruhsatı düzenlendiğini söyleyen İmar ve Şehircilik Müdürü Esra Hasanoğlu, “DSİ’nin yaptığı Derivasyon çalışmalarında ilgili alan dere kenarında kaldı ve dolayısıyla 12.05.2009’da hazırlanan ilave sanayi bölgesi revizyon uygulama imar planında parsel, yeşil alan olarak düzenlendi” bilgisini verdi.

 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

Cuma Tanrıkulu’nun, Çevre Düzenleme Planı’na itirazda bulunması sonucu, 1/25000 ölçekli plan notlarının, alt ölçekli planlarda değerlendirilmesi gerektiği belirtildi. 134 ada 6 numaralı parsele ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli revizyon nazım ve 1/1000 ölçekli revizyon uygulama imar planları komisyon tarafından oybirliği ile kabul edilerek meclis onayına sunulurken, komisyonun tavsiye kararı mecliste de oy birliği ile kabul edildi.   

 

YOL, SİTEYİ BÖLÜYOR

 

İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından, bir önceki oturumda İmar Komisyonu’na havale edilen Ay Işığı Site yönetiminin plan tadilatı ve plan revizyonu talebine ilişkin dilekçe görüşüldü. 238 ada 22 ve 23 parsellerde yer alan sitenin ortasından 10 metrelik bir yol geçtiğini belirten site yönetimi, yolun kullanışsız olduğunu ve siteyi iki bölüme ayırdığını belirterek yolun kaldırılmasını talep ederken, Belediye Başkanı Ali Ertem de yolun kaldırılmasının sitede her hangi bir sıkıntı doğurmayacağını belirtti. İmar Komisyonu’nun plan tadilatı ve plan revizyonu yapılması yönündeki tavsiye kararı meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi. 

 

ALAN YETERSİZ KALIYOR

 

Gazi Osman Paşa Mahallesi 580 ada 20 parselin imar plan değişikliği yapılarak ‘Okul Öncesi Eğitim Tesis Alanı’na dönüştürüldüğünü anımsatan Başkan Ertem, “İlgili alan, tip projenin kullanılabilirliği açısından yetersiz kalmakta. Ayrıca çocuklara yönelik düşünülen oyun alanı için yeterli miktarda alan bulunmamakta. Bu sebeple ilgili alan genişletilmek sureti ile çekme mesafelerinin kaldırılması talep edildi. İmar Komisyonu da bu yönde oybirliği ile karar aldı” dedi. Komisyonun tavsiye kararı meclis tarafından da oybirliği ile kabul edildi.

 

1 YIL İÇİNDE HİZMETE GİRECEK

 

Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde 1494 ada 1 parselde bulunan Adliye Sarayı alanında plan tadilatı yapılmasına ilişkin konu görüşüldü. 4 Nisan 2008’de ilgili alanın ‘Resmi Kurum (Adliye) Alanı’ olarak belirlendiğini hatırlatan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, “Proje çalışmaları sırasında Adliye Binası gelişme alanı ayrılmadığı ve bölge içindeki otopark alanının yetersiz kalacağını, bu sebeple ilgili alanın genişletilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Adliye Sarayı için 5 bin metrekarelik bir alan tahsis edilmişti. Bu alanın genişletilmesi gerekiyor. Yeni Adliye Sarayı 1 yıl içinde hizmete girecek” bilgisini verdi. 1494 ada 1 parselde bulunan 5 bin metrekarelik Adliye Sarayı alanına, 885 ada 1 parselde bulunan 2 bin metrekarelik alanın ilave edilebilmesi için gerekli revizyon imar planının yapılması yönündeki Komisyon kararı mecliste de oy birliği ile kabul edildi.

 

KESİN HESAPLAR KABUL EDİLDİ

 

İlgili gündem maddesinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından 2001 Mali Yılı Gelir ve Gider Kesin Hesaplarının görüşülmesine geçildi. 2011 yılı gider bütçesinin 38 milyon 450 bin TL olarak tahmin edildiğini belirtilerek “2011 gider bütçesi 37 milyon 679 bin 831,28 TL olarak gerçekleşti. Gider bütçesinin gerçekleşme oranı ise yüzde 98’dir. 38 milyon 450 bin TL olarak tahmin edilen 2011 gelir bütçesi ise 41 milyon 169 bin 285,49 TL tahakkuk etti. Net gelir ise 41 milyon 60 bin 1,23 TL oldu. Tahakkuk oranı yüzde 107 olarak gerçekleşirken, Gelir bütçesinin net gerçekleşme oranı ise yüzde 99 oldu” denildi. Komisyon üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edilen komisyon raporu, meclis tarafından da oybirliği ile kabul edildi.  

 

YÖNETMELİK DEĞİŞİKLİĞİ GÖRÜŞÜLDÜ

 

İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından Çerkezköy Belediyesi servis araçları hizmet yönetmeliğinin 5. ve 11. maddelerinin değiştirilmesi konusunun görüşülmesine geçildi. Belirtilen maddeler ve 20. maddeye ek olarak hazırlanan madde Bütçe Komisyonu tarafından oybirliği ile kabul edildi. Komisyon raporu meclis tarafından da oybirliği ile kabul edildi. Toplantıda daha sonra 6. Etap Revizyon İmar Planı değişikliği konusu görüşüldü. Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü’nün, BSH Fabrikası ile belediyenin sınır olduğu alanda revizyon çalışması yapacağını, belediyenin de ortak sınırı bulunduğunu belirten İmar İşleri Müdürü Esra Hasanoğlu, komisyonun imar plan değişikliği yapmak için öncelikle ÇOSB’nin yapacağı uygulamaların beklenmesi gerektiği yönünde karar aldığını ifade etti. Komisyonun oybirliği ile aldığı tavsiye kararı meclis tarafından da oybirliği ile kabul edildi.

 

PAZARYERİ PROJESİNDEN VAZGEÇİLDİ

 

Toplantının son gündem maddesinde Çerkezköy Pazarcılar Derneği’nin ‘Kapalı Pazar Yeri’ yapımına ait dilekçesi ile ilgili komisyon raporu Pazarcı esnafının görüşünü tam olarak belirtemediğini ifade eden Belediye Başkanı Ali Ertem “280 esnaftan 204’ü imza ile bize müracaat etti. Konuyla ilgili projemizi hazırladık. Hem esnafın hem de vatandaşın daha rahat ve sağlıklı bir şekilde alışverişlerini yapabilecekleri bir pazaryeri inşa edecektik. Projenin yap işlet devret modeli ile yapılmasını öngördük. Altyapı ve otopark alanını da belediye olarak biz üstlenecektik. Fakat tahminimce müracaatta bulunan Pazar esnafı baskı altında bırakılarak karar değiştirdi” dedi. Mevcut Pazaryerinin çelik ve sacdan yapıldığını söyleyen Ertem, “Burası zaten ömrünü tamamlamak üzere. Yeni bir pazaryeri, mevcut alan er ya da geç yapılacak” diye konuştu. Yeni Pazaryeri yapımından vazgeçilmesi ve mevcut pazaryerindeki hasarlı yerlerin belediye tarafından tamir edilmesi yönündeki komisyon raporu meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi.

 

ANNELER GÜNÜ ETKİNLİĞİNE DAVET ETTİ

 

Toplantının sonunda konuşan Başkan Ertem “Cuma günü saat 20.00’da Kapalı Spor Salonu’nda tüm annelerimiz için belediye olarak bir program hazırladık” diyerek tüm Çerkezköy halkını etkinliğe davet etti.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ

 

  


0282 726 91 91
0282 747 65 10