“Trafik sevgi, saygı ve hoşgörü ile güzeldir”

Trafik kazalarının önlenmesi amacıyla kutlanan Trafik Haftası etkinlikleri Çerkezköy'de geniş katılımlı bir kortej yürüyüşü ile başladı. Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Emniyet MÃ?

Çerkezköy 11.05.2012 23:01:00 0
“Trafik sevgi, saygı ve hoşgörü ile güzeldir”
3-9 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Karayolları Trafik Güvenliği Haftası kutlamaları dün gerçekleştirilen kortej yürüyüşü ile devam etti.
YÜRÜYÜŞ BELEDİYE ÖNÜNDEN BAŞLADI
Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amirliği ve Çerkezköy Belediyesi Zabıta Trafik Müdürlüğü tarafından düzenlenen  kortej yürüyüşü saat 14.00’de başladı. Belediye Meydanından başlayan kortej yürüyüşüne Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Vehbi Demirtaş,  Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Erdoğan, Çerkezköy ve beldeleri minibüs kooperatif başkanları, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amiri Komiser Yardımcısı Necmi Arpacı, Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürü Kenan Erez, polis görevlileri, öğrenciler, engelli vatandaşlar ile Çerkezköylüler katıldı.
TRAFİK KURALLARINA DİKKAT ÇEKTİLER
Çerkezköy Belediye Meydanı önünden başlayan yürüyüş boyunca önde giden kooperatif araçları, taksiler, polis araçlı ve motosikletli polisler sirenler çalarken, kortejin önünde yer alan öğrenciler de  “Trafik Kuralları ve polisleri sen ve sevdiklerin için vardır” yazılı bir pankart taşıdı. Engelli vatandaşlar da tekerlekli sandalyeleri ile kortejin en önlerinde yer aldı. Yürüyüşe katılan Atatürk İlköğretim Okulu ve 75. Yıl İlköğretim Okulu Trafik Kulübü öğrencileri de ellerinde “Emniyet kemeri ücretsiz sigortadır” ,”Babacığım alkollü araç kullanma, beni babasız bırakma”, “Trafik sevgi, saygı ve hoşgörü ile güzeldir”, “Sayın sürüceler, trafik ışıkları kavşak süsleri değildir, trafik ışıklarına uyunuz”, “Cezası için değil, hayatın için kurallara uy”, Hızlı gidersen mezara, yavaş gidersen ailene kavuşursun”, ”Yaşamayı seviyorum, trafik kurallarına uyuyorum”, “Yeşil yanmasını beklemek 112’yi beklemekten daha kolaydır”, “Emniyet kemeri tekerlekli sandalyeler kadar bağlayıcı değildir”, “ Alkol algıları köreltir, trafiği kirletir”, “ Trafik kazası doğal bir afet değildir, ama en az onun kadar can yakar”, “Trafik kurallarına saygı, insanlığa saygıdır” , “ Trafikte can güvenliğimiz kendi ellerinizde”, “Alkol cesareti, cesaret sürati, sürat ise felaketi getirir” yazılı dövizler taşıyarak trafik kurallarının önemine dikkat çekti.
TİŞÖRT VE ŞAPKA DAĞITILDI
Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amirliği ve Çerkezköy Belediyesi Zabıta Trafik Müdürlüğü tarafından öğrencilere üzerinde trafik kuralları ile ilgili işaret ve uyarıların bulunduğu tişört ve şapkalar dağıtılırken, yürüyüş polis evi önünde sona erdi.

Haber / Faik Onur KAYA 


0282 726 91 91
0282 747 65 10