İnanmak tüm engelleri aşar

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi tarafından Sakatlar Haftası Halk Eğitim Merkezi’nde “Müzikle Gelen Değişim” temalı konser düzenlendi. Gecede Çerkezköy Belediyesi Türk Müziği Kor

Çerkezköy 13.05.2012 23:48:00 0
İnanmak tüm engelleri aşar
Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi tarafından Sakatlar Haftası dolayısıyla Halk Eğitim Merkezi’nde ‘Müzikle Gelen Değişim’ konseri düzenlendi. Geceye Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ve Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya’nın yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez, Türkiye Sakatlar Derneği Genel Sekreteri Ali Güler, AK Partili Meclis Üyeleri Behçet Güven ve Aynur Düzgünel, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şenol Sinan Ekinci, engelliler, engelli yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
MÜZİKLE GELEN DEĞİŞİM
Saat 20.00’da düzenlenen konser öncesi konuşan Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya önümüzdeki yıl Sakatlar haftası etkinliklerini Belediyenin desteği ile yeni yapılacak binada, daha geniş kapsamlı bir şekilde gerçekleştireceklerini söyledi. Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi tarafından düzenlenen etkinlik ‘Müzikle Gelen Değişim’ etkinliği Türk Müziği konseri ile başladı.
KONSER İLE BEĞENİ TOPLADILAR
Türk Müziği Konseri’nde saz ekibinde yer alan Kanun’da Levent Gülez, Ud’da Musa Kaya, Gitar’da Cengiz Özkaran, Klarnet’te Şükrü Metin, Darbuka’da Halil Kelebek, Keman’da Yasemin Şahin ve Bendir’de Onur Öğüt adeta notalara hayat verdi. Çerkezköy Belediyesi Türk Müziği Engelliler Korosu’nda ise İlkay Erden, Nihat Ersoy, Ebru Çınar, Ümit Pıtırlı, Ferhat Arslan, Ayten Arslan, Ülker Çınar, Rabia Erden, Hülya Metin, Yunus Gökdemir, Şengül Civan, Meral Dağaşan, Ali Tansu, arif Dingil, Metin Uygun, Songül Erdoğan, Çisem Aksu, Hülya Güven, Oğuz Gökdemir, Sümeyya Erdem, Reyhan Işın ve Şefiye Dingil yer aldı.
ERTEM KAMERAYA KAYDETTİ
İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Öğretim Görevlisi Şef F. Fahrihan Ünsal’ın yönettiği konserde ilk olarak Türk Müziği Korosu tarafından dinleyicilerin kulaklarının pasını silen bir müzik dinletisi gerçekleştirildi. Daha sonra solistliğini İlkay Erden’in yaptığı ve koronun da eşliği ile birlikte ‘Ömür Dediğin Şey Küsecek Kadar Çok Mu’ adlı eser seslendirildi. Şarkıyı hayranlıkla dinleyen Belediye Başkanı Ali Ertem, İlkay Erden’in performansını cep telefonu ile kaydetti. Gecede daha sonra solist Hülya Şahin tarafından seslendirilen Vardar Ovası türküsü de davetlilerden büyük alkış aldı. Bir döneme damgasını vuran ‘Sevil de Sevme, Ağlama Ağlat, Yoksa Zehrolur Bu Tatlı Hayat’ adlı şarkıyı Solist Oğuz Gökdemir koro eşliğinde söyledi. Meral Dağaşan tarafından ‘Katibim’ adlı şarkının seslendirilmesinin ardından, konser koronun seslendirdiği şarkılarla devam etti.
ENGELLİLER KOROSU AYAKTA ALKIŞLANDI
Gecenin devamında ‘Yemeni Bağlamış Telli Başına’ adlı şarkıyı seslendiren engelli Nihat Ersoy, sesiyle dinleyenleri adeta büyüledi. Koro tarafından ‘Çamlıca Yolunda’ adlı eserin seslendirilmesinin ardından sahneye Çerkezköy Belediyesi Halk Müziği Korosu üyeleri davet edildi ve hep birlikte ‘Hayat Bayram Olsa’ şarkısını söylediler. Türk Müziği Engelliler Korosu ve Çerkezköy Belediyesi Halk Müziği Korosu’nun ortak performansı salondakiler tarafından ayakta alkışlandı.
ÖNEMLİ OLAN VÜCUT ENGELİ DEĞİL
Türk Müziği Engelliler Korosu’nun konserinin ardından konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, “Normalde konuşma yapmayı çok iyi beceririm fakat şu an ne söyleyeceğimi bilemiyorum. İnanın ben dahil protokolde oturanlardan bir koro oluşturulsa, bu kadar kısa sürede bu denli başarılı bir performans çıkarılamazdı. Bu işin sırrı inanmaktır. İnandığınız zaman başaramayacağınız bir şey yoktur. Önemli olan vücut engeli değil, kafalardaki engellerdir” dedi. Türkiye’deki engelli nüfus oranının yüzde 10 olduğunu söyleyen Ertem, “Bu oran yaklaşık 7 milyon kişiye tekabül ediyor. Bu engelli kardeşlerimizin istedikleri tek şey önlerinin açılmasıdır. Önleri açıldığı takdirde yapamayacakları hiçbir şey yoktur” diye konuştu.
HALK OYUNLARI EKİBİ DE SAHNE ALDI
Gecede daha sonra Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi Zeybek Halk Dansları Topluluğu tarafından Koca Arap Zeybeği, Kerimoğlu Zeybeği, Tekeler Köyü Zeybeği, Elifoğlu Zeybeği, Çine Çayı Zeybeği, Fatma Gelin Zeybeği, Kadıoğlu Zeybeği, Çökertme ve Koca Konak Zeybeği oyunları oynandı. 18 kişiden oluşan ekip Özlem Alakaya Keskin ve Burhan Öztürk tarafından çalıştırıldı. Gecede ayrıca halk oyunları ekibinden Serhat Ayaz tarafından Tekeler Köyü Zeybeği Solo Performansı yapıldı. Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi Zeybek Halk Dansları Topluluğu’nun gösterisinin ardından sahneye Çerkezköy Belediyesi Engelliler Halk Oyunları Ekibi çıktı. İlk olarak Damat Oyunu oynayan ekip, salondakiler tarafından ilgiyle izlendi. 
SEMAH GÖSTERİSİ İLE SONA ERDİ    
Çerkezköy Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi katkıları ile Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi tarafından organize edilen ‘Müzikle Gelen Değişim’ konseri semah gösterisi ile son buldu.

Haber / Ahmet KARDEŞ 


0282 726 91 91
0282 747 65 10