156 ülke ile birlikte sahip çıkıyoruz

Birleşmiş Milletler’e üye 156 ülkede 10-16 Mayıs tarihlerinde kutlanan Engelliler Haftası için Çerkezköy’den anlamlı bir destek geldi.

Çerkezköy 14.05.2012 21:10:00 0
156 ülke ile birlikte sahip çıkıyoruz

Engelliler Haftası boyunca; sakatlık sorunu, sakatlığın önlenmesi ve sakatların eğitimi konusu üstünde durulur. Bu çerçevede Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN ) Trakya Şubesi Mayıs Ayı içerisindeki “Engelliler Haftası” dolayısı ile Çerkezköy’de Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi ile birlikte “Engelliler Kermesi” düzenledi.

 

BIRÇOK FIRMA DESTEKTE BULUNDU

 

Sakatlığın önlenmesi ve sakatların eğitimine destek amacı ile dün saat 12.00’de Çerkezköy Belediyesi Nikah Salonu’nda açılan kermese büyük ilgi gösterildi. Kermeste, PERYÖN Trakya Şubesi tarafından çok sayıda eşya, araç ve gerecin satışa sunulmak üzere toplandığını belirten PERYÖN Trakya Şube Başkanı Özber Çetin, kermese, Mavi Jeans, Bony çorap, Yünsa, Penti, Kaşarcı Tekstil, Bayramoğlu Pasta & Cafe, Karadeniz Pide –Adana Mutfağı, Çerkezköy Haber Gazetesi, Çerkezköy Akut Polikliniği, Çorlu Saat Dünyası, İder Mobilya Çorlu Şubesi, Hobi Kozmetik, Canım Ciğerim, Denim Village ve MA- BA Tekstil’in çeşitli yardımları ile destekte bulunduğunu kaydetti.

 

ENGELLİ SORUNLARINI ANLAMAK İÇİN ENGELLİ OLMAK GEREKMEZ

 

PERYÖN olarak görevi devraldıkları günden bu yana bölge yararına ekonomik ve sosyo-kültürel etkinlikler düzenlediklerini ifade eden Özber Çetin, bu etkinlikler içinde en önemli ve anlamlı olanının ‘Engelliler Kermesi’ projesi olduğunu söyledi. Engelli vatandaşların sorunlarını anlamak için insanın empati kurması gerektiğini kaydeden Çetin, “Engelli sorunlarını anlayabilmek için engelli olmak gerekmez” dedi. Tüm Çerkezköylüleri Engelliler Kermesi’ne davet eden Çetin, vatandaşların kermeste satılan ürünlerden satın alarak katkıda bulunmalarını temenni etti.

 

GELİR ENGELLİLER DERNEĞİNE KALACAK

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in hazırlanan ürünleri beğeni ile incelediği kermeste engelli vatandaşların el emeği göz nuru ile hazırladığı ve satışını yaptığı ürünlerin bütün gelirinin, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesine kalacağı ifade edildi. PERYÖN Trakya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Özber Çetin, “PERYÖN olarak Engelli vatandaşlarımız ile sadece bu gün değil her gün beraber, el-ele olacağız. Elimizden gelen desteği gerek dernek bünyesinde gerek kişisel olarak vereceğiz” dedi. Belediye Başkanı Ali Ertem de, kendisini çok sevdiğini söyleyen engelli genç Yunus Gökdemir ile hatıra fotoğrafı çekildi.

 

NE VERİRSEN ELİNLE O GELİR SENİNLE

 

Kermes açılışında konuşan Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya güzel bir Engelliler Haftası geçirdiklerini belirtti. Başarılı etkinliklere imza attıklarını söyleyen Çetinkaya, “Engelli arkadaşlarımızın evlerinde yaptığı el işi göz nuru ürünler kermesimizde satışa sunulacak. Kermesimiz 11 gün açık olacak” dedi. ‘Ne verirsen elinle, o gelir seninle’ atasözüne vurgu yapan Çetinkaya, derneğe yardımda bulunmak isteyen herkesi kermese beklediklerini ifade etti. Çorlu’daki bazı engelli vatandaşların kendi hazırladıkları ürünleri Çerkezköy’e gelerek kermeste satışa sunduklarını kaydeden Çetinkaya, kermeste en çok Türk Diyanet Vakfı tarafından görme engelliler için özel hazırlanmış Kur’an-ı Kerim kitaplarının ilgi gördüğünü belirtti.

 

ENGELLİLERE DİLEKLERİ SORULACAK

 

AK Partili Belediye Meclis Üyesi Aynur Düzgünel de, Sanatçı Marina Abuladze tarafından hazırlanan ‘Bir Dilek Tut’ projesinden bahsetti. Projenin engellilerin bir hayalinin gerçekleşmesi amacı ile oluşturulduğunu kaydeden Düzgünel, “Engelliler Kermesi’nin sona ermesinin ardından, organizasyonda emeği geçen engellilere gerçekleşmesini istedikleri dilekleri sorulacak. Bu dilekler basın aracılığı ile tüm Çerkezköylülere duyurulacak. Bu sayede yardım etmek isteyen hayırseverlere ulaşmış olunacak” diye konuştu. 

 

AÇILIŞA İLGİ YOĞUN OLDU

 

Engelliler Haftası dolayısı ile dün saat 12.00’de düzenlenen Engelliler Kermesi açılışına Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, PERYÖN Trakya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Özber Çetin, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever, Engelsiz Gülüşler Toplum Ağız Diş Sağlığı ve Eğitim Derneği Başkan Yardımcısı Diş Hekimi Ayşe Doğan ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

 

Haber / Ahmet KARDEŞ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10