KARŞILIKSIZ ÇEK-SENET DAVALARI MECLİS GÜNDEMİNDE

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, 2992 sayılı Adalet Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulü Hakkında Kanun'un 12’nci

17.05.2012 21:31:00 0
KARŞILIKSIZ ÇEK-SENET DAVALARI MECLİS GÜNDEMİNDE

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, 2992 sayılı Adalet Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulü Hakkında Kanun'un 12’nci maddesi 1’inci fıkrası (b) bendinde “Bakanlığın görev ve yetkisine giren konularla ilgili istatistik bilgilerin belirlenmesi, toplanması, sınıflandırılması ve değerlendirilmesi ile ilgili hizmetleri yürütmek” Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğünün görevleri arasında sayıldığını belirterek karşılıksız çek ve senet davalarını meclis gündemine taşıdı.

 

BAKAN ERGİN’E SORDU

 

Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in yanıtlaması istemiyle meclise soru önergesi sunan Yüceer “2002-2011 yılları arasında ve yıllar itibariyle ülkemizde ve Tekirdağ ilimizdeki icra müdürlüklerince haklarında icra takibi yapılan kişi sayısı kaçtır? Anılan yıllar itibariyle Tekirdağ ilimizde kaç kişinin icra takibi hacizle sonuçlanmıştır? 2002-2011 yılları arasında ve yıllar itibariyle ülkemizde ve Tekirdağ ilimizde karşılıksız çek kesmek suçuna ilişkin dava sayısı ne kadardır? Anılan yıllar itibariyle karşılıksız çek suçuna ilişkin davalarının toplam davalara oranı ne kadardır? Anılan yıllar itibariyle ülkemizde ve Tekirdağ ilimizde bankalar, kredi ve finans kuruluşlarından kredi kullanan kaç kişi hakkında borçlarını ödeyemedikleri için icra takibi yapılmıştır? Bankalar, kredi ve finans kuruluşlarına olan borçlarını ödeyemedikleri için kaç kişi icra yoluyla hacze uğramıştır?” sorularını yöneltti.

 
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10