19 MAYIS KUTLAMALARININ BİLE İZNE BAĞLANDIĞI BİR DEMOKRASİ ANLAYIŞI VAR”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorlu İlçe Başkanı Adnan Kum, ''Bu gün ülkemizin getirildiği noktada 19 Mayıs kutlamalarının dahi izne bağlandığı bir demokrasi anlayışı ile karşı karşıyayÄ?

Çorlu 18.05.2012 21:39:00 0
19 MAYIS KUTLAMALARININ BİLE İZNE BAĞLANDIĞI BİR DEMOKRASİ ANLAYIŞI VAR”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorlu İlçe Başkanı Adnan Kum, ''Bu gün ülkemizin getirildiği noktada 19 Mayıs kutlamalarının dahi izne bağlandığı bir demokrasi anlayışı ile karşı karşıyayız'' dedi. 

 

MİLLİ BAYRAMLAR YASAKLANDI”

 

CHP İlçe Başkanı Kum, parti binasında düzenlenen basın toplantısındaki açıklamasında, milli birlik ve beraberliğin pekiştiği milli bayramların bir genelgeyle yasaklandığını belirtti. Bu zihniyetin Artin Kemal (Ali Kemal) zihniyeti olduğunu ifade eden Kum “19 Mayıs 1919'da, Türk halkı Türk ulusu sadece emperyalist güçlere karşı olan savaşı başlatmadı. 19 Mayıs 1919'da Türk halkı, üzerindeki ölü toprağını atarak ümmetçi bir anlayış ve yapıyı da yıkarak ulusçu ve vatandaş olma ülküsünü ortaya koydu. Bu gün 19 Mayıs'ları yasaklayarak kutlamaları izne bağlayarak kimse bu halkı eskimiş ve köhne zihniyete geri döndüremez. Bu gün ülkemizin getirildiği noktada 19 Mayıs kutlamalarının dahi izne bağlandığı bir demokrasi anlayışı ile karşı karşıyayız” dedi.

 

COŞKULU BİR ŞEKİLDE KUYTLAYACAĞIZ

 

Cumhuriyet Halk Partisi'nin, bu anlayışın önünde en büyük engel olmaya devam edeceğini de ifade eden Kum, CHP Çorlu İlçe Örgütü olarak her ne koşulda olursa olsun kutlanmayarak unutturulmak istenen milli birlik ve beraberliğin doruk noktasına ulaştığı milli bayramların 19 Mayıs'ın atamıza olan özlem ve minnet duygularıyla coşkulu bir şekilde kutlayacaklarını söyledi. 

 

Kum “Cumhuriyet Halk Partisi olarak 19 Mayıs 2012 Cumartesi günü saat 18:00'da hükümet binasının önünde toplanarak belediye binası önüne kadar yürüyüş tertip edeceğiz” diyerek tüm Çorlu halkını ve gençleri bu bayram kutlamalarına davet etti.

 
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10