ALMAN ÖĞRENCİLER 19 MAYIS’A RENK KATTI

“Statlarda kutlanması yasaklanan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, bu yıl Kızılpınar’da Kültür Merkezi’nde kutlandı. Kutlamalar, Almanya’dan gelen kardeş okul öğrencileri v

Çerkezköy 20.05.2012 17:43:00 0
ALMAN ÖĞRENCİLER 19 MAYIS’A RENK KATTI

 Çerkezköy Haber - 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Kızılpınar’da da coşku ile kutlandı. Beldedeki kutlama töreni Atatürk Anıtına çelenk konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Kutlamalar çelenk töreninin ardından Kızılpınar Kültür Merkezi’nde devam etti. Kardeş okul öğrencileri ve öğretmenlerinin katılımıyla bu yılki 19 Mayıs etkinlikleri daha renkli bir hal aldı. Sunuculuğunu Kızılpınar Anadolu Lisesi öğrencileri Sercan Baltacı ve Cansu Malkoç’un yaptığı kutlama programında konuşan Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı.

19 MAYIS GENÇLİĞE EMANET

Türk gençlerini gördüğünde aklına Mustafa Kemal Atatürk, dava arkadaşları ve şehitlerin geldiğini söyleyen Korkmaz, “Onlar yattıkları yerde rahat uyusun. Çünkü gençlerimiz, atalarının emanet ettiği bu vatana gözleri gibi bakacak ve kendilerinden sonraki nesillere aynı şekilde emanet edeceklerdir” dedi. “19 Mayıs, 'Ya istiklal ya ölüm' diyenlerin hürriyet meşalesini ateşlediği gündür” diyen Faruk Korkmaz, Cumhuriyeti her zaman genç ve diri tutmanın, gençlerin en önemli sorumluluğu olduğunu kaydetti.

Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a attığı ilk adımın, Türk Milleti’nin bağımsızlığa attığı ilk adım olduğunu söyleyen Faruk Korkmaz, “Ülkemizde gözü olanlara sesleniyorum. Bu ülkede hâlâ vatanı için canını seve seve feda edecek gençler yetişiyor. Yetişmeye de devam edecek” diye konuştu.

GENÇLİK ANDI OKUNDU

Programda daha sonra ‘Atatürk ve Gençlik’ konulu kompozisyon yarışmasında birinci olan Kızılpınar Anadolu Lisesi 10/A Sınıfı öğrencisi Mervenur Akçil, kendisine birincilik kazandıran kompozisyonunu okudu. 9/A Sınıfı öğrencisi Elif Özabuş ‘Özgürlük’ temalı şiir yarışmasında kendisine birinciliği kazandıran şiirini okurken, 9/C Sınıfı öğrencisi Fırat Aydın da Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni okudu. Programda daha sonra öğrenciler, 10/C sınıfı öğrencisi Efkan Çiftçi öncülüğünde büyük bir coşkuyla Gençlik Andı’nı okudu.

 Misafir öğrenci parkurda birinci olduKızılpınar Anadolu Lisesi Halk Oyunları Ekibi tarafından hazırlanan Kerimoğlu Zeybeği ve Gündoğdu Zeybeği oyunlarının gösteriminin ardından, Şampiyon Spor Kulübü Antrenörü Vural Ayaz tarafından eğitilen küçük sporcuların gösterisi büyük beğeni ile izlendi. Programda gösterilerin ardından yarışmalara geçildi. İlk olarak yoğurt yeme yarışması yapıldı. Düzenlenen yarışmaya 2 Alman öğrenci de katıldı. Yoğurt yeme yarışmasını Kızılpınar Anadolu Lisesi 9/D Sınıfı öğrencisi Mevlüt Eren Erci kazandı. Daha sonra düzenlenen parkur yarışmasına ise konuk yarışmacı olarak 3 Alman öğrenci katıldı ve yarışmayı 30 saniyelik derecesi ile Kardeş Okul öğrencilerinden Patrick kazandı.

Kızılpınar Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan 19 Mayıs gösterisinin ardından, çeşitli dallarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Parkur yarışmasında birinci olan misafir öğrenci Patrick, ödülünü Kızılpınar İlköğretim Okulu Müdürü Ergun Hamzalı’nın elinden aldı. Program, ödül töreninin ardından sona erdi.

KÜLTÜR MERKEZİNDE BİLE OLSA COŞKUYLA KUTLANDI

Stadyumlara izin verilmediği için Kızılpınar Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve yine de coşkuyla kutlanan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerine, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Günay, AK Parti Kızılpınar Belde Başkanı Kamil Yiğit, Demokrat Parti Belde Başkanı Halit Er, CHP’li Belediye Meclis Üyeleri Nihat Malkoç ve Ali Kaya Bektaş, Kızılpınar Anadolu Lisesi Müdürü Necdet Önder, Kızılpınar Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Bedri Tunç, Kızılpınar İlköğretim Okulu Müdürü Ergun Hamzalı, 125. Yıl İlköğretim Okulu Müdürü Savaş Erdoğan, Almanya’dan gelen Kardeş Okul öğretmenleri Süheyla Atlaş ve Markus Vöge, Alman öğrenciler, Kızılpınarlı öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

HaberAhmet KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10