CHP’de ‘Palabıyık” dönemi

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı’na Recep Palabıyık seçildi. Palabıyık 621 delegenin 358’inin oyunu aldı. Kongrede bir konuşma yapan Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak da kimsenin ilçe b

Tekirdağ 21.05.2012 22:07:00 0
CHP’de ‘Palabıyık” dönemi
Çerkezköy Haber - Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ İl Kongresinde, İl Başkanlığı’na Recep Palabıyık seçildi. Palabıyık 621 delegenin 358’inin oyunu aldı. 8 oyun geçersiz sayıldığı kongrede 358 oy alan Recep Palabıyık, CHP İl Başkanlığına seçilirken, diğer aday Nuri Saygun da 165 oyda kaldı. İl Başkanlığına seçilen Palabıyık, partide birleştirici ve kaynaştırıcı rol üstleneceğini söyledi.
Kongreye katılan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak yaptığı konuşmada, kimsenin ilçe başkanına ve ilçe yönetimlerine baskı altında karar veriyor deme hakkı olmadığını belirtti. Tekirdağ örgütünün üzerine hiçbir zaman Genel Merkez baskısını düşürmemeye çalıştığını ve bundan önce yaşanan yanlışları önleyebilmek için mücadele ettiğini ifade eden Öztrak konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türkiye'de birileri çıkmış, 19 Mayıs törenlerini yasaklamaya çalışıyor. Bu ülkenin özgürlük kahramanlarının üzerini örtmeye çalışıyor, üzerine sünger çekmeye çalışıyor. Üniversitelerde, sendikalarda, fabrikalarda her yerde insanlara biber gazı sıkılıyor. Biz, birbirimizle mi mücadele edeceğiz yoksa hükümetle mi mücadele edeceğiz.”
İKİ ADAY YARIŞTI
Kongre'de yapılan konuşmalardan sonra seçimlere geçildi. Divan Başkanlığına CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, Divan üyeliklerine Levent Gündoğdu ve Nedret Özer getirildi. İki adayın blok listeyle yarıştığı seçimlerde 612 delegenin 531’i oy kullandı. 8 oyun geçersiz sayıldığı kongrede 358 oy alan Recep Palabıyık, CHP İl Başkanlığına seçilirken, diğer aday Nuri Saygun da 165 oyda kaldı. İl Başkanlığına seçilen Palabıyık, partide birleştirici ve kaynaştırıcı rol üstleneceğini söyledi.
YENİ İL YÖNETİMİ ŞÖYLE
Recep Palabıyık başkanlığındaki yeni yönetimde Nedim Akar, Dilşat Aydın, Gökçe Bayol, Huriye Bayram, Şeref Çetin, Şevket Sadık Doğrukalp, Vecdi Dölek, Meltem Dağlı Dülger, Erdal Er, Ufuk Ersöz, Müzeyyen Gürkan, Özcan Kabak, Sedat Kaplan, Veysel Kaplan, Şerafettin Karpuz, Telat Keskin, Koray Kestam, Melike Sengün, Levent Şentuna ve Gülşen Tufan yer aldı.

CHP İl Kongresine, CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Tekirdağ Milletvekilleri Candan Yüceer, Emre Köprülü, İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Kırklareli Milletvekili Mehmet Kesimoğlu, Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli ve belediye başkanları ile çok sayıda partili katıldı. 


0282 726 91 91
0282 747 65 10