Turnuvanın “şah”ları belli oldu

Çerkezköy Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen ve iki gün süren “Gençlik Haftası Satranç Turnuvası” hafta sonu oynanan müsabakaların ardından tamamlandı. Turnuva’ya Çerkezkö

Çerkezköy 21.05.2012 23:03:00 0
Turnuvanın “şah”ları belli oldu

Çerkezköy Haber - Çerkezköy Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen ve iki gün süren “Gençlik Haftası Satranç Turnuvası” hafta sonu gerçekleşti. Turnuva’ya Çerkezköy, Çorlu, İstanbul ve çevre bölgelerden sporcuların katıldı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Çerkezköy Kapalı Spor Salonu’nda 4 kategoride düzenlenen turnuvaya 15-16-17-18 Yaş Gençler Kategorisinde on sekiz, 12-13-14 yaş Yıldızlar kategorisinde yirmi üç, 9 -10-11 Küçükler kategorisinde elli ve 7-8 yaş Minikler kategorisinde yirmi altı olmak üzere toplam 117 sporcu katıldı.

117 SPORCU KATILDI

 

Yarışmada 15–16–17–18 yaş Gençler kategorisinde İstanbul’dan gelen Ahmet Kıtır 1. olurken, Çorlulu sporcu Murat Çakar 2. ve Çerkezköylü sporcu Barış Özgün Yıldırım 3. oldu.

12–13–14 Yaş Yıldızlar Kategorisinde 1.liği Çorlulu sporcu Oktay İleri elde ederken, 2.liği Çerkezköylü sporcu Taha Mert Dönmez ve 3.lüğü de Çerkezköylü sporcu Muhammet Girgin kazandı.

 

MİNİKLER’DE ÖDÜL ÇORLU’YA

 

9-10-11 yaş Küçükler kategorisinde ise Çorlulu sporcu İsa Özgür 1., Çerkezköylü sporcu Nebi Akay 2. ve yine Çerkezköylü sporculardan Yiğit Dilaver 3. oldu. 26 sporcunun yarıştığı 7–8 yaş Minikler kategorisinde ise 1.liği milli oyunculardan Çorlulu sporcu Esma Doğa Duran elde ederken, yarışmaya Çorlu’dan katılan milli sporcu Yağmur Bolu da 2. oldu. Yarışmaya Çorlu’dan katılan Berat Efe Öğe de 7-8 yaş Minikler kategorisinde üçüncülüğü elde etti.

 

TURNUVA GELENEKSELLEŞECEK

Turnuvanın sona ermesinin ardından önceki akşam saat 18.30’da ödül töreni düzenlendi. Ödül töreninde konuşan Türkiye Satranç Federasyonu Çerkezköy Temsilcisi Mehmet Vardar, ilk defa böyle bir turnuva düzenlendiğini belirterek “Bu turnuvanın geleneksel hale getirilmesini arzu ediyorum. İnşallah önümüzdeki yıl 500 kişilik bir turnuva yaparız” dedi. Tekirdağ’ın satrançta lisanslı oyuncu bakımından Türkiye’de 18.sırada yer aldığını ve milli takıma 6 sporcu verdiğini söyleyen Vardar, Çerkezköy’de de satranç için önemli bir potansiyel olduğunu ifade etti. Çerkezköy’de daha fazla turnuva yapılmasını isteyen Vardar, “daha fazla turnuva yapılsın, uluslararası sporcular gelsin ve bu işe gönül verenler de onlardan yararlansınlar. Bu turnuvayı bir başlangıç olarak kabul ediyorum” dedi.  

HER OKULA BİR SATRANÇ TAKIMI

 Çerkezköy Nurullah Narin İlköğretim Okulu’nun bu sene Narin Park adı altında Türkiye Çocuk Şampiyonası’na katıldığını söyleyen Vardar, Nurullah Narin İlköğretim Okulu’nun elde ettiği başarının Tekirdağ açısından da çok önemli olduğunu vurguladı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal’dan tüm okullardan 4’er kişilik satranç takımları kurulmasına öncülük etmesini isteyen Türkiye Satranç Federasyonu Tekirdağ İl Temsilcisi Mehmet Vardar, “14 takım ile Tekirdağ’da en çok lig kurulan merkez Çerkezköy. Onlara sahip çıkılmasını istiyorum. Bunların sayısını artırarak gençlerimizi kötü alışkanlıklardan kurtarıp spora yönlendirebilirsek iyi işler yapacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

 Veliler adına konuşan Osman Nukan da turnuvanın düzenlenmesinde katkı sağlayan herkese teşekkür ederken, Gönül Kaynarcalı’dan ise turnuvanın geleneksel hale getirilmesini arzuladıklarını söyledi.

 

ERTEM’DEN GELENEKSELLEŞTİRME SÖZÜ

 Ödül töreninde konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de, bu turnuvanın bundan sonra yapılacak turnuvalara öncülü etmesini arzuladığını söyledi. Böyle bir turnuvanın Çerkezköy’de ilk kez düzenlenmesine rağmen katılımın yoğun olmasının mutluluk verici olduğunu ifade eden Ertem, “bu turnuva ile Çerkezköy’ün satrançta ne durumda olduğunu da görme imkânı bulduk” dedi. Turnuvanın geleneksel hale getirileceğinin de sözünü veren Başkan Ertem, turnuvaya katılan ve dereceye giren tüm öğrencileri tebrik etti. Çerkezköy’ün Türkiye’nin en genç nüfusa sahip bölgesi olduğunu söyleyen Ertem “Çerkezköy potansiyeli olan bir yer. Gençlerimizi teşvik ederek sporcu yetiştirmek istiyoruz. Bu konuda da sizlerin katkılarını bekliyoruz” diye konuştu.

 

DERECEYE GİRENLERE PARA ÖDÜLÜ

Konuşmaların ardından en küçük yarışmacı Çerkezköylü Berk Altay’a ve kategorilerinde dereceye giren öğrencilere turnuva koordinatörü Ersan Bahtiyar, Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal ve Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem tarafından ödülleri verildi. Turnuvada Minikler kategorisi birincisine 400 TL, ikinciye 300 TL ve üçüncüye 200 TL ödül verilirken, Küçükler kategorisinde birinci olan sporcuya 600 TL, ikinci olan sporcuya 450 TL, üçüncü olan sporcuya da 300 TL para ödülü verildi. Turnuvada Yıldızlar kategorisinde birinci olan sporcuya 800 TL, ikinci olan sporcuya 600 TL ve üçüncü olan sporcuya 400 TL para ödülü verildi. Çerkezköy Belediyesi tarafından gençler kategorisinde birinci olan sporcuya 1000 TL, ikinci olan sporcuya 750 TL ve üçüncü olan sporcuya da 500 TL para ödülü verildi. Dereceye giren öğrencilere ayrıca madalya ve tişört ve şapka da hediye edildi. Önceki akşam saat 18.30’da Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen ödül törenine Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Metin Aysal, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan İnce, Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Behçet Güven, Çerkezköy Su ve Kanalizasyon Müdürü Faruk Şen, sporcular ve aileleri katıldı.

Haber / Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10