Bartın Milletvekilinden Kapaklı’ya ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi Bartın Milletvekili Muhammet Rıza Yalçınkaya Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı'yı ziyaret etti.

Çerkezköy 23.05.2012 21:16:00 0
Bartın Milletvekilinden Kapaklı’ya ziyaret

 Cumhuriyet Halk Partisi Bartın Milletvekili Muhammet Rıza Yalçınkaya Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı'yı ziyaret etti.

SANAYİNİN OLDUĞU YERDE GÖÇ OLUR

Yalçınkaya’ya yeni belediye binasını gezdiren Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, belediyenin çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi. 2010 yılında 55 bin 431 olan Kapaklı nüfusunun 2011 yılı sonu itibari ile 60 bin 877’ye çıktığını anımsatan Başkan Mandalı “Tekirdağ genelinde 35-40 binlik nüfus artışı var. Bu artışta Kapaklı da önemli pay sahiplerinden biri” dedi. Kapaklı’ya gelen göçün nedenlerini de sıralayan Başkan İrfan Mandalı “Göçün nedenlerinden biri Kapaklı’nın oksijeni bol bir bölge olması. Kapaklı’ya göç, İstanbul’un kültür başkenti oluşu ile başladı. Sanayi İstanbul’dan taşınarak başka yerlere gitti. Sanayici de ilk tercihini Çerkezköy ve İzmit’ten yana kullandı. Sanayinin 3’üncü ayağı da Çorlu oldu. Sanayinin olduğu yerde göç olur. Kapaklı’ya ve bölgemize gelen vatandaşlarımıza sahip çıkmamız lazım. Türkiye’nin değişik bölgelerinden koparılarak gelen vatandaşlarımızı ayırt etme şansımız yok. Hiç kimse isteyerek doğduğu coğrafyayı terk etmez. İstihdam şansı ve fabrikaların olmasından dolayı bölgemize geliyorlar” dedi.  

İLÇE OLMASI İÇİN ENGEL YOK

Kapaklı’nın ilçe olması çalışmaları ile ilgili de bilgiler veren Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Biz 2010 yılında İller İdaresi Genel Müdürlüğü’ne ilçe olmak için başvurumuzu yaptık. Bölgemizin milletvekillerine ve Mali İdareler Genel Müdürlüğü’ne de bildirim yapıyoruz. Kapaklı’nın teknik anlamda ilçe olmasına hiçbir engel yok. 5216 Sayılı Büyükşehir Kanunu devreye girerse Kapaklı’nın zorunlu şekilde ilçe olması söz konusu. Eski kanuna göre de Kapaklı’nın ilçe olmasına hiçbir engel yok” ifadesini kullandı. 

KAPAKLI GÖÇE HAZIR  

Kapaklı’nın Tekirdağ’ın en fazla göç alan bölgesi olduğunu ifade eden Başkan Mandalı “2011 yılında yaklaşık yüzde 10 göç aldık. Yüzde 4-5’lik de kayıt dışı olduğunu düşünüyorum” dedi. Kapaklı’nın bu göçe hazırlıklı olduğunu belirten İrfan Mandalı, 20 kilometrenin üzerinde yol ağı çalışmalarının olduğunu, altyapı ile ilgili diğer çalışmaların da devam ettiğini söyledi. Bartın Milletvekili Muhammet Rıza Yalçınkaya da, Başkan Mandalı’ya çalışmalarında başarılar diledi.  

DERNEĞİ ZİYARET ETTİ

Kapaklı Belediyesi ziyaretinden sonra Milletvekili Muhammet Rıza Yalçınkaya Başkan İrfan Mandalı ile birlikte Kapaklı Bartınlılar Derneği'ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Nazif Çelen ve beraberindeki yöneticilerle dernek binasında bir süre sohbet eden Milletvekili Muhammet Rıza Yalçınkaya, 1 yıl önce kurulan derneğin Tekirdağ'daki Bartınlıların birbirleriyle kaynaşmasında, aralarında birlik ve beraberliğin sağlanmasında önemli bir rol üstlendiğini söyledi.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10