5 Islah OSB'nin Kuruluş Protokolü hazırlandı

Tekirdağ'da, 5 Islah Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) kuruluş protokolü hazırlanarak, müteşebbis heyeti toplantısı yapıldı.

Tekirdağ 27.05.2012 17:57:00 0
5 Islah OSB

 Çerkezköy Haber - Tekirdağ'da, 5 Islah Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) kuruluş protokolü hazırlanarak, müteşebbis heyeti toplantısı yapıldı.

 

MÜTEŞEBBİS HEYETİ TOPLANDI

 

Valilik toplantı salonunda yapılan toplantı, Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek başkanlığında gerçekleşti. Toplantıyla ilgili bilgi veren Tekirdağ Vali Yardımcısı ve Islah Organize Sanayi Bölgesi Koordinatörü Mustafa Masatlı, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun açıkladığı "Ergene Eylem Planı"nın önemli bir parçası olan dağınık sanayilerin düzenli hale getirilmesi ve ortak bir arıtma sisteminin kurulması çalışmalarının sürdürüldüğünü söyledi.

 

VELİMEŞE ISLAH OSB’NİN KURULUŞU TAMAMLANDI

 

Bu kapsamda Tekirdağ'da 9 bölgede Islah OSB çalışmalarına başlandığını ifade eden Masatlı, "Bölgemizde yaklaşık bir yıldan fazla süredir yürütmüş olduğumuz çalışmalar sonucu 9 bölgede kuruluş çalışmaları yapıldı. Bunlardan bir bölge, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nca uygun görülmedi. Diğer bölgelerle ilgili de Velimeşe Islah OSB kuruluşunu tamamlayarak tüzel kişilik kazandı" dedi.

 

KURULUŞ PROTOKOLÜ TAMAMLANDI

 

5 Islah OSB'nin de kuruluş protokolünün hazırlandığı ve ilk müteşebbis heyetin toplantı yaptığını belirten Masatlı “Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın onayından sonra 5 bölgede daha kuruluş tamamlanıp tüzel kişilik kazandırılacak. Bu bölgelerimiz, Ergene-1 Islah OSB, Misinli ile Vakıflar arası sanayi alanı, Ergene-2 Islah OSB de Vakıflar-Kırkgöz-Ulaş-Çorlu Sağlık Mahallesi'ni kapsıyor. Türkgücü Islah OSB de Türkgücü Köyü yakınlarındaki sanayi alanını kapsıyor. Veliköy Islah OSB ise Veliköy beldesi yakınlarında bulunuyor. Son olarak Muratlı Islah OSB, Muratlı ilçesindeki sanayi alanlarını kapsıyor. Bu 5 bölge ile ilgili kuruluş protokolü tamamlandı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın tüzel kişilik verme aşaması bekleniyor” bilgisini verdi.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10