Ertem, “Kültür Sanat Galerisi” sözü verdi

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem Çerkezköy’de bir Kültür Sanat Galerisi yapılacağı sözünü verdi. Ertem, eski milletvekili ve Cumhurbaşkanı Danışmanı Dr. Süleyman Gündüz’ün,

Çerkezköy 27.05.2012 17:59:00 0
Ertem, “Kültür Sanat Galerisi” sözü verdi

  Çerkezköy Haber - Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem Çerkezköy’de bir Kültür Sanat Galerisi yapılacağı sözünü verdi. Ertem, eski milletvekili ve Cumhurbaşkanı Danışmanı Dr. Süleyman Gündüz’ün, Çerkezköy’deki Fotoğraf Sergisi’nin açılışında konuştu. Birçok Afrika ülkesinde çektiği birbirinden güzel fotoğraflarla çok sayıda ödüle layık görülen eski milletvekili ve Cumhurbaşkanı Danışmanı Dr. Süleyman Gündüz’ün fotoğraflarının yer aldığı Fotoğraf Sergisi’nin açılışı, önceki gün saat 14.00’da Belediye Nikâh Salonu’nda gerçekleştirildi.

SÖZ VERMİŞTİ, SÖZÜNDE DURDU

Çerkezköy Belediyesi Nikâh Salonu’nda kokteyl ile başlayan Fotoğraf Sergisi’nde Dr. Süleyman Gündüz’e ait olan 22 ödüllü fotoğraf yer aldı. Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Halkla İlişkiler ikinci sınıf öğrencileri Merve Toprak ve Mohono Batbuyan tarafından organize edilen Fotoğraf Sergisi’nin açılışında konuşan Dr. Süleyman Gündüz, Çerkezköy’e ikinci kez geldiğini belirtti. İlçeye ilk gelişinin yine Çerkezköy MYO öğrencileri vasıtası ile düzenlenen bir konferans kapsamında gerçekleştiğini söyleyen Gündüz, “orada bu fotoğraf sergisi için bir söz vermiştim. Bu vesile ile bu sergimizi açmış olduk” dedi.

BİR FOTOĞRAF 3 MİLYON DOLARA SATILDI

Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Hikmet Ziya Özek ve öğrencilerinin kendisinde çok olumlu izlenimler bıraktığını söyleyen Özek, “burada inceleyeceğiniz fotoğraflar, dünyanın birçok önemli fotoğraf sergisinde sanatseverler ile buluşmuş eserlerdir ve hepsi de ödüllü fotoğraflardır” dedi. Fotoğrafların, insanların “an”a tanıklıkları olduğunu belirten Dr. Süleyman Özek, “Fotoğraf Sanatı dünyayı etkileyen ve ekonomik kaynak sağlayan bir sanat dalı haline gelmiştir. Bir fotoğraf savaş başlatabileceği gibi, bir savaşı da durdurabilecek güce sahiptir. Amerika’da bir fotoğraf sanatçısının çalışmalarından biri 3 milyon dolara satıldı. İnsanlar fotoğraf sanatından büyük gelirler elde edebilir hale geldi. Bütün mesele insanların beğenisine hitap edecek meziyete sahip olmaktadır” dedi.

BAŞKAN’DAN SÖZ İSTEDİ

Açılışı yapılan sergide birçok ülkede çekilen fotoğrafların yer aldığını ifade eden Dr. Süleyman Gündüz, “Sanatçılar pek fazla konuşmazlar. Fakat benim bir de siyasetçi kimliğim var. Siyasetçileri bırakırsanız sabaha kadar konuşabilirler. Ben bugün aramızda olan Belediye Başkanı Ali Ertem’den ilçeye bir Kültür Sanat Galerisi yapması için söz istiyorum” diyen Dr. Süleyman Gündüz, gerektiği takdirde Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile konu hakkında görüşerek destek isteyebileceğini ifade etti.

EVRENSEL DEĞERLERE KATKI SAĞLAMA AMACINDAYIZ

Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu olarak ilçe sorunlarına ışık tutmaya ve evrensel değerlere katkı sağlama amacı içinde olduklarını söyleyen Prof. Dr. Hikmet Ziya Özek, “Belediye Başkanımız bugün Kültür Sanat Galerisi sözünü verdi. Bu söz nice galeriler ve nice sanat sergileri düzenleneceği anlamına geliyor. Bugünkü sergide Dr. Süleyman Gündüz’ün fotoğraflarının yanı sıra öğrencilerimizin topluma yönelik izlenimlerinin işlendiği fotoğraf çalışmaları da yer almaktadır” dedi.

FİZİKİ İMKÂNLARI SAĞLAYACAĞIZ

Dünya çapındaki bir insanı Çerkezköy’de ağırlamanın mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını söyleyen Belediye Başkanı Ali Ertem, “Çerkezköy hızla büyüyor. Hızla büyüyen Çerkezköy’de gelişim kapsamında kültürel ihtiyaçlar belirgin hale geliyor. İlçemizde sanatın her alanı ile ilgilenenler için belediye olarak gerekli fiziki imkânları sağlayacağımıza söz veriyorum” dedi. İlçede genç nüfus oranının yüksek olduğunu söyleyen Ertem, “böyle kaliteli bir ustanın elinden çıkan fotoğraflarla sergi açılışlarına başlamak, gençlerimizi sanata daha da teşvik edecektir” dedi. Ertem konuşmasının sonunda günümüz Türkiye’sinin geldiği nokta hakkında bir fotoğraf sergisi yapılması gerektiğini ifade etti.

Çerkezköy Belediyesi Nikâh Salonu’nda düzenlenen Fotoğraf Sergisi’nde Dr. Süleyman Gündüz, bütün çalışmalarının hikâyelerini anlatarak, her bir fotoğraf hakkında ayrı ayrı bilgilendirmede bulundu. Kokteyl ile başlayan fotoğraf sergisi açılışı ney, keman ve gitar dinletisi ile son buldu. Sergi 2 gün ziyarete açık kaldı.   

Haber / Ahmet KARDEŞ 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10