EVLİLİK KURSLARI MECLİS GÜNDEMİNDE

Çerkezköy Haber - Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, evlilik kurslarını meclis gündemine taşıdı.

Bölgede Gündem 28.05.2012 21:40:00 0
EVLİLİK KURSLARI MECLİS GÜNDEMİNDE
Çerkezköy Haber - Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, evlilik kurslarını meclis gündemine taşıdı.
KADINI YOK SAYAN ZİHNİYET EMPOZE EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR
Bir süre önce aile içi şiddeti önlemek, aile içi mutluluğu sağlamak, boşanmaları azaltmak ve evlilik kurumunu güçlendirmek amacıyla, çiftlerin evlenmeden önce kursa tabi tutulacağı önerisinin gündeme geldiğini belirten Yüceer, “Bunun üzerine bazı illerde Evlilik Okulları açılmaya başladı. Bunlardan bir tanesi de Kütahya’da açılan üç günlük evlilik kursuydu. Kursta çiftlere Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğretmeninin, İl Sağlık Müdürlüğünden bir memurun ve İl Müftülüğünden bir vaizin tarafından verilen derslerin kadını daha da geri plana ittiği yazılı ve görsel basında da yer almıştı. Evlilik kurumunun sevgi, saygı, dürüstlük zemininde güçlenmesini, aile içi şiddetin, cinayetlerin önlenmesini, boşanmaların en aza indirilmesi için yapılan tüm çalışma ve projeleri çok önemsiyoruz. Ancak Kütahya’da açılan kursta kadının aileye zarar vereceğinden çalışmaması gerektiği, nikahsız birlikteliğin kadını soysuzlaştıracağı gibi ifadeler kullanarak kadınları baskı ve esaret altına almaya çalışmak, aile saadeti ve bütünlüğünü sağlama düşüncesinden ve bu kursların amacından uzaktır. Ortaya çıkan tablo, verilen kurslarda kadının belli kalıplara oturtulmak istendiğini ve kadını yok sayan zihniyetin kurslarda çiftlere empoze edilmeye çalışıldığını açıkça göstermektedir” dedi.
EN ÇOK KADINLAR MAĞDUR OLUYOR
Günümüz Türkiye’sinde boşanmaların büyük bir kısmının aile içi şiddet, cinayetler, evlilik dışı ilişkiler nedeniyle olduğunu ve bu durumdan en çok kadınların mağdur olduğunu ifade eden Yüceer “Eğer bu kurslar gerçekten boşanmaları azaltmak, aile içi şiddeti önlemek ve evlilik kurumunu güçlendirmek içinse, çiftlere alanında uzman tarafsız kişi ve görüşler tarafından ders verilmesi daha faydalı olacaktır. Kurslarda kadını daha geri planda tutan, kadını baskılayan ifadeler kullanmak yerine, kendi ayakları üzerinde nasıl duracakları, nasıl daha güçlü bir kadın ve eş olacakları yönünde eğitilmeleri, evliliğin devamında bu sorumluluğun çift taraflı, kadın ve erkeğin eşit düzeyde sorumluluğu paylaşması gerektiği evlilik kurumu ve çiftler açısından daha olumlu olacaktır” açıklamasını yaptı.
BAKAN ŞAHİN’E SORDU
CHP’li Yüceer, Aile ve Sosyal Politikalar bakanı Fatma Şahin’in yanıtlaması istemiyle TBMM’ye sunduğu soru önergesinde “Evlilik öncesi kursu olarak adlandırılan Bakanlık projesinin amaçlarının neler olduğunu, bu proje kapsamında şimdiye kadar açılan kursun olup olmadığını, eğer açılmamışsa öncelikle hangi illerde bu uygulamanın başlayacağını, bu kursların kimler tarafından verildiğini, kurslarda hangi konuların işlendiğini, çeşitli illerde açılan ve evlilik kursu olarak tabir edilen yerlerin Bakanlığın bilgisi ve izni doğrultusunda mı açıldığını, bu kurslarda çiftlere, hangi derslerin verildiği ve derslerde hangi konuların işlendiğinin Bakanlık tarafından bilinip bilinmediğini, açılacak olan evlilik kurslarının gerçekten aile içi şiddetin önlenmesinde, boşanmaların azaltılmasında ve evlilik kurumunun güçlendirilmesinde etkili olup olmayacağını” sordu. 

0282 726 91 91
0282 747 65 10