SURİYELİ KAÇAKLAR ÇERKEZKÖY’DE YAKALANDI

Yasadışı yollardan Almanya’ya gitmek isteyen Suriye uyruklu 2 kişi ihbar üzerine yakalandı. Operasyonda ayrıca bu kimselere yardım eden 1 kişi 2 TIR şoförü de gözaltına alındı. Suriye’de yaşanan i

Çorlu 30.05.2012 20:30:00 0
SURİYELİ KAÇAKLAR ÇERKEZKÖY’DE YAKALANDI

 Çerkezköy Haber – Yasadışı yollardan Almanya’ya gitmek isteyen 2’si Suriyeli 3 kişi ile bu kişilere yardım eden 2 TIR şoförü gözaltına alındı.

SURİYE’DEN ALMANYA’YA KAÇMAK İSTEDİLER
Edinilen bilgiye göre Suriye’de yaşanan iç olaylardan kaçan İdris Ahmet Hüseyin ve Orhan Haşim Hüseyin isimli 2 Suriyeli, 20 Mayısta pasaportları ile Hatay Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yaptı. Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı Ali Altun ile birlikte İstanbul’a gelen Suriyeliler, İstanbul Fatih’te bir otelde kaldı. Yurtdışına kaçmak üzere bazı aracılarla görüşen 3 kişi, kişi başı bin Euro’ya anlaştı. Aracılar tarafından Gölcük Köseköy’e götürülen İdris Ahmet Hüseyin, Orhan Haşim Hüseyin ve Ali Altun, oradan 34 BOD 08 plakalı TIR’ın konteynırına yerleştirilerek yola çıkarıldı. Palet yüklü TIR’ın Almanya’ya gitmek üzere Çerkezköy tren garına geldiğinde, TIR içerisinde saklandıkları yerde havasız kalan 3 kaçak, TIR’ın brandasını bıçakla keserek hava almak üzere dışarı çıktı.
GAR GÖREVLİLERİ İHBAR ETTİ
Gar görevlilerin şüphelenerek polise haber vermesi üzerine olay yerine gelen Çerkezköy polisi, 3 kaçak ile bu olaya karıştıkları belirlenen TIR sürücüleri Halil Yorulmaz ve Taner Yorulmaz’ı gözaltına aldı. 5 kişi Çerkezköy Adliyesi’ne sevk edilirken, savcılık olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

0282 726 91 91
0282 747 65 10