“TÜRKÇE OLİMPİYATLARI” HAZIRLIKLARI TAMAMLANDI

10 Haziran'da Çorlu'da yapılacak Türkçe Olimpiyatlarıyla ilgili tanıtım toplantısı yapıldı. Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği’nde (TAGİD) yapılan basın toplantısına katılan Çorl

Çorlu 30.05.2012 20:49:00 0
“TÜRKÇE OLİMPİYATLARI” HAZIRLIKLARI TAMAMLANDI

 Çerkezköy Haber - 10 Haziran'da Çorlu’da yapılacak olan Türkçe Olimpiyatları ile ilgili tanıtım toplantısı yapıldı.

SINIRLAR SEVGİ İLE ORTADAN KALKAR
Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği’nde (TAGİD) yapılan basın toplantısına katılan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan program hakkında bilgiler verdi.
Ülkeler arasındaki sınırları ortadan kaldırmanın sevgi ile olacağını söyleyen Ünal Baysan, "Olimpiyat etkinliklerinin Çorlu'da olmasına sebep olan TAGİD Başkanı'nı ve üyelerini kutlamak gerekiyor. Çorlu ayın 8, 9, 10'unda gelen misafirleri en az iki, üç gün misafir edecek. Hem Çorlumuza bir renk katacaklar, hem de kültürel anlamda çeşitli ülkelerden gelen insanların Çorlulularla kaynaşmasını sağlayacaklar” dedi.
SEVGİ SINIRLARI ORTADAN KALKIYOR
Dünyada ne kadar sınırlar olsa da bu tür etkinliklerle bir yerde sınırların ortadan kalktığını söyleyen Baysan, "İşte sınırların ortadan kalkması için öncelikle bir tek sebep var o da sevgi. Sevgiyi içinizde barındırırsanız ve dışınıza bu sevginin ışıklarını saçarsanız hiçbir sınır bu sevgin önüne geçemez. Çorlu'ya 25 ülkeden gelecek çocuklarımız bize sevgilerini getirecekler, biz de onlara kucaklarımızı açacağız. Ben inanıyorum ki, Çorlu için uzun yıllar konuşulacak bir organizasyon olur. Öncelikle bu organizasyonda yer alan herkese şehrin belediye başkanı adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.
KAZAK MİLLİ KIYAFETİ HEDİYE EDİLDİ
Basın toplantısı sonunda Türkmenistan'dan gelip Çorlu Mühendislik Fakültesi'nde eğitim gören Hemra Atayev ile Hamidullah Sultani tarafından başkan Baysan'a Kazakistan milli kıyafeti hediye edildi. Kıyafeti giyen Baysan "Şimdi Olimpiyatlara hazırız" dedi.  10 Haziran Pazar günü Çorlu Stadı'nda yapılacak olan Türkçe Olimpiyatları, saat 21.00'de başlayacak. Program, bazı ulusal televizyon kanalları ile Tek Rumeli TV tarafından canlı olarak yayınlanacak.

0282 726 91 91
0282 747 65 10