Kayıp İşcan, haftalar sonra ortaya çıktı

Çerkezköy’ün en eski ve güvenilir kuyumcularından biri olan Altıntaş kuyumculukta 15 gün önce meydana gelen istismar olayı sır perdesi Eren İşcan’ın dün ortaya çıkması ile aralanmaya başlan

Çerkezköy 30.05.2012 21:45:00 0
Kayıp İşcan, haftalar sonra ortaya çıktı

 Çerkezköy Haber – Çerkezköy’ün en eski ve güvenilir kuyumcularından biri olan Altıntaş kuyumculukta 15 gün önce meydana gelen istismar olayı sır perdesi Eren İşcan’ın dün ortaya çıkması ile aralanmaya başlandı. Altıntaş Kuyumculuk’ta tezgahtar olarak çalışan İşcan'ın yaklaşık 5 milyon TL’lik vurgun yaparak kayıplara karıştığı iddia edilmişti. Eren İşcan yüklü miktarda para ile ortadan kaybolunca İşcan ailesi ve Altıntaş kuyumculuk yetkilileri Eren İşcan’ın kaçırılmış olabileceği düşüncesiyle Çerkezköy polisine başvurmuştu. Polisin titiz çalışması kaçırılma olayının olma ihtimalini ortadan kaldırınca, Emniyet yetkilileri operasyon planını kaçış üzerine kurguladı.

İFADE VERDİ

Çerkezköy polisinin yaptığı araştırmalar İşcan’ın iddia edildiği gibi yanında bulunan yüklü miktardaki para için kaçırılmadığı gibi kendisinin kaçtığını ortaya çıkardı. Eren İşcan dün öğlen saatlerinde Çerkezköy’e gelerek, kendiliğinden İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gidip hakkındaki iddialara ilişkin ifade verdi.

İDDİALARI KABUL ETMEDİ

Eren İşcan’ın ifadesinde, iddia edildiği gibi yüklü miktarda para alıp kaçmadığını, içinde bulunduğu iş stresinden ve özel sebeplerden dolayı kafasını dinlemek için şehir dışına gittiğini söylediği öğrenildi. Ailesinin Emniyet Müdürlüğü’ne kendisi hakkında kayıp başvurusunda bulunması üzerine emniyete geldiğini belirten Eren İşcan, kendisi hakkında çıkan yalan haber ve söylemlere son vermek için Çerkezköy’e geldiğini söyledi. İddia edildiği gibi bir olayın olmadığını iddia eden Eren İşcan, hakkındaki iddiaları kabul etmezken, emniyetteki ilk sorgusunun ardından Savcılık talimatı ile gözaltına alındı. Eren İşcan’ın ilk ifadesinin ardından Çerkezköy Cumhuriyet Savcılığı’nın, mağdurların iddialarına ilişkin ek soruşturma başlattığı öğrenildi. 

POLİS SER VERİYOR SIR VERMİYOR

Bir başka iddiaya göre ise Eren İşcan’ın yurt genelinde arandığı, İşcan’ın iddia edildiği gibi kendisi gelerek teslim olmadığı, Gebze’de feribota binmek üzere iken Gebze polisince gözaltına alınarak Çerkezköy Emniyet Müdürlüğü’ne teslim edildiği belirtiliyor. Bugün adliyeye çıkarılması beklenen Eren İşcan’ın kayıp olduğu süre içerisinde Adana’daki asker arkadaşının yanında kaldığı belirtiliyor.  Altıntaş Kuyumculuk yetkilileri ve çok sayıda mağdurun Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduğu belirtiliyor.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10