Zabıtadan gıda denetimi

Çerkezköy Haber - Tekirdağ Belediyesi Zabıta, Ruhsat ve Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğüne bağlı ekipler pide ve lahmacun salonlarında denetimlerde bulundu.

Tekirdağ 2.06.2012 08:44:00 0
Zabıtadan gıda denetimi
Çerkezköy Haber - Tekirdağ Belediyesi Zabıta, Ruhsat ve Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğüne bağlı ekipler pide ve lahmacun salonlarında denetimlerde bulundu.
PİDE VE LAHMACUN SALONLARI DENETLENDİ
Yapılan denetimlerde; iş yerlerinin ruhsatları, genel temizlikleri, personel portör muayeneleri ile kılık kıyafet kontrolü, gıdaların gıda mevzuatlarına uygun ve insan sağlığını tehdit etmeyecek şartlarda üretilip üretilmediği ile son kullanım tarihleri ve saklanma koşulları kontrol edildi. Denetimler hakkında açıklamalarda bulunan Zabıta Müdürü Hüseyin Hatipoğlu; gıda üretimi ve satışı yapan işyerlerine yönelik periyodik kontrollerin devam ettiğini belirtti.
OLUMSUZ BİR DURUMLA KARŞILAŞILMADI
Pide ve lahmacun salonlarında yapılan denetimlerde çok olumsuz bir durumla karşılaşmadıklarını belirten Hatipoğlu “Eksikleri olduğunu tespit ettiğimiz iş yerlerine gerekli uyarıları yaparak, haklarında tutanak tutuyoruz, tuttuğumuz tutanakları Encümene sevk ederek çıkan karar doğrultusunda da haklarında yasal işlem yapıyoruz. Bazı İşletmelere de tespit edilen eksiklerini gidermeleri ve gerekli sağlık şartlarını oluşturmaları için süre veriyoruz, süre sonunda yaptığımız kontrolde eksikliklerin giderildiğini görmek bizi mutlu ediyor. İş yerlerinin hijyen konusunda gerekli titizliği göstermesi ve sağlıklı üretim ile halkımıza hizmet sunmaları için gıda üretim yerlerini yakın takibe aldık yaptığımız denetimlerde ki öncelikli amacımız halkın sağlığını korumak ve bu doğrultuda denetimlerimiz bundan sonra da devam edecektir” dedi.

0282 726 91 91
0282 747 65 10