TÜRK ALTINLARINA TALEP NEDEN SIÇRADI?

Çerkezköy Haber - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Nisan ayında İran'a 1,2 milyar dolarlık altın ihracatı yapıldığını belirterek, İran'ın, Türk altınlarÄ

Tekirdağ 3.06.2012 21:29:00 0
TÜRK ALTINLARINA TALEP NEDEN SIÇRADI?
Çerkezköy Haber - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Nisan ayında İran'a 1,2 milyar dolarlık altın ihracatı yapıldığını belirterek, İran'ın, Türk altınlarına talebinin birden bire neden sıçradığını sordu.
HALK BANKA BORÇLARIYLA YAŞIYOR
Öztrak, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, halkın artık banka borçlarıyla yaşadığını, iktidarın ise vatandaşa, "ayağını yorganına göre uzat" tavsiyesinde bulunduğunu belirtti. "Vatandaşa, ayağını ona göre uzat dediğiniz yorgan bile bankalarındır" diyen Öztrak, Hükümet'in öneride bulunmak yerine öncelikle vatandaşı banka borçlarından kurtarmanın yollarını araması gerektiğini söyledi. THY'deki greve değinen Öztrak, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın konuya ilişkin açıklamasını eleştirerek, "Ne zamandan beri çalışanların hakkını aramasıyla bu ülke çöküyor. Bundan 20 yıl önce, Darphane'nin önünde, 27. gününe giren bir grevde, grev gözcüsü gömleğini ülkenizi çökertmek için mi giydiniz" dedi.
BU ALTINLAR NEDEYE GİTTİ ?
İhracat rakamlarını da irdeleyen Öztrak, Nisan ayında en çok ihracat artışının altında gerçekleştiğini söyledi. Öztrak, “Peki bu altınlar nereye gitti- TUİK bunu açıkladı. Nisan ayında ihracatımızın en hızlı arttığı ülke İran. Bu ülkeye yapılan altın ihracatı 1,2 milyar dolar. Tek bir ayda, tek bir ülkeye 1,2 milyar dolarlık altın ihracı, akla bunun masum bir ihracattan çok bir ödeme veya transfer olması olasılığını getiriyor. Şimdi Hükümet'e soruyorum: İran'ın, Türk altınlarına talebi birden bire neden sıçradı- Bu altını İran'a kim ihraç etti- Bu ihracatı incelemeye aldınız mı- Bu trafik kim tarafından yönetiliyor- Bu yapılan, taraf olduğumuz uluslararası anlaşmalara uygun mu dedi.

0282 726 91 91
0282 747 65 10