RAİF DİNÇKÖK İLKÖĞRETİM OKULUNDA ‘OKUMA BAYRAMI’ DÜZENLENDİ

Raif Dinçkök İlköğretim Okulunca geçtiğimiz günlerde 1. sınıf öğrencileri için 'Okuma Bayramı' düzenlendi. Öğrencilerin okuma bayramına okul öğretmenleri ve aileler katıldı. Saygı duru?

Çerkezköy 3.06.2012 21:42:00 0
RAİF DİNÇKÖK İLKÖĞRETİM OKULUNDA ‘OKUMA BAYRAMI’ DÜZENLENDİ
Çerkezköy Haber - Raif Dinçkök İlköğretim Okulu tarafından geçtiğimiz günlerde 1. sınıf öğrencileri için Okuma Bayramı düzenlendi.
OKULUN SPOR SALONUNDA GERÇEKLEŞTİ
Okuma Bayramı programı geçtiğimiz gün saat 12.00’da Raif Dinçkök İlköğretim Okulu spor salonunda gerçekleştirildi. Programa okul öğretmenleri ve aileler de katıldı. Birinci sınıf öğrencilerinin hazırladığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Programda açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Mervan Yıldız, “okulumuzda veli-öğretmen-öğrenci arasındaki iletişim çok önemlidir. Öğrencilerimiz öğretmenlerimizce adım adım takip edilmekte gözetilip kollanmakta ve gelişmeler hakkında velilerimiz anında bilgilendirilmektedir” dedi. 
VELİLERİN KATKILARI YADSINAMAZ
Bu tür etkinliklerin son zamanlarda bütün okullarımızda yapıldığını söyleyen Mervan Yıldız, “Elbette yapılmalıdır. Özellikle organizasyona ‘Okuma Bayramı’ adının verilişi de çok yerinde bir karardır. Çünkü çocuklarımızın hayata daha iyi ve daha güçlü bir şekilde hazırlanabilmesi adına okumayı öğrenmeleri, kendisi, ailesi ve memleketi için bayram anlamına gelmektedir” dedi. Çocukların eğitimi konusunda öğretmenler kadar fedakârlık gösteren velilerin de programa büyük katkıları olduğunu belirten Yıldız, emeği geçen herkese teşekkür etti.
ÖĞRETMENLİĞİMİN EN GÜZEL GÜNÜ
Programda konuşan Sınıf Öğretmeni Fatma İller de “bugün, 1. sınıf öğretmenliğimin en güzel günü. İlk defa gerçekleşen okuma bayramı, son beş yılda çalışmalarımızın elle tutulur, gözle görülür meyvelerinin sergileneceği bir gün oldu. Öğrencilerimiz ülkemizin yarınlarıdır. Gelecek günler onlarla daha güzel, daha mutlu ve daha aydınlık olacaktır” diye konuştu.
ŞİMDİ ÖĞRENCİLERİMİZ KONUŞACAK
Okuma Bayramı’nın Raif Dinçkök İlköğretim Okulu’nda ilk defa gerçekleştirildiğini kaydeden Fatma İller, “velilerimizi de bu organizasyona dâhil ettiğimiz için ayrı bir mutluluk yaşıyoruz. Bugün burada öğretmen arkadaşlarım Özden Doğan Baba, Seval İlhan ve Elif Güngör Söğüt ile bir yıllık emeğimizin karşılığını göreceğiz. Bugüne kadar birlikte konuştuk, çalıştık, didindik. Şimdi öğrencilerimiz konuşacak’ dedi. Birinci sınıf öğrencilerinin ‘Hoş geldiniz” adlı şiiri ile başlayan program, birbirinden etkileyici dans gösterileri, tiyatro oyunları, şarkılar ve şiirlerle devam etti.
? Haber / Ahmet KARDEŞ

0282 726 91 91
0282 747 65 10