“Gülen Yüzler Şenliği” engellileri sevindirdi

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen geleneksel “Gülen Yüzler Şenliği” Çerkezköy Organize Sanayiciler Derneği, Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu ve Türkiye Sakatlar DerneÄ

Çerkezköy 5.06.2012 10:15:00 0
“Gülen Yüzler Şenliği” engellileri sevindirdi
Çerkezköy Haber – Bu yıl dördüncüsü düzenlenen geleneksel “Gülen Yüzler Şenliği” Çerkezköy Organize Sanayiciler Derneği, Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu ve Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi’nce birlikte organize edildi. Önceki gün saat 12.00’da Turkuaz Restaurant’ta gerçekleştirilen şenlik Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Ahmet Gayretli’nin açılış konuşması ile başladı.
BULUŞMALARIN DAİM OLMASINI TEMENNİ ETTİ
Pikniğe katılımın yoğunluğundan memnuniyet duyduğunu ifade eden Gayretli, “sizlerle birlikte bütünleşerek daha güzel ve daha da gülen yüzlü buluşmaları daim kılmayı temenni ediyorum” dedi. Pikniğin Çerkezköy Sanayiciler Derneği, Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu ve Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi tarafından organize edildiğini anımsatan Gayretli, desteklerinden dolayı, Organize Sanayi Bölgesi’ne teşekkür etti. Organizasyonu unutulmaz kılmak için hep birlikte çalışıldığını belirten Gayretli, “Umarım bugün olduğu gibi gelecekte de nice mutlu, nice gülen yüzlü pikniklerde bir araya geliriz. Herkesin engelliler gününü gülen yüzlerle kutluyoruz” dedi.
GÜNÜN KAHRAMANI ÜNİVERSİTELİ ÖĞRENCİLER OLDU
Ahmet Gayretli’nin açılış konuşmasının ardından etkinlik müzik eşliğinde oyunlar oynanması ile devam etti. Geçtiğimiz gün Turkuaz Restaurant’ın bahçesinde gerçekleşen piknikte, üniversiteli öğrenciler hummalı bir çalışma sergiledi. Çadırların kurulmasında, mini oyun parklarının oluşturulmasında ve organizasyonun yapılmasında büyük rol oynayan öğrenciler, bir yandan piknik alanındaki küçük çocuklarla resimler çizerek camlara asarken, diğer yandan da engellilerin eğlenceli zaman geçirebilmesi için ellerinden geleni yaptılar. Bu arada birbirinden renkli görüntüler veren üniversiteli gençler, misafirlerini eğlendirmek için kılıktan kılığa girdi. Palyaçolar, prensesler ve birçok çizgi kahraman öğlen başlayan piknikte engelliler ile çocukların neşe kaynağı oldu. Gönüllerince eğlenen engellilerin yaptıkları danslar ise görülmeye değerdi.
CANLI MÜZİK KEYFİ
Davetlilere yemek ikramında bulunulmasının ardından Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi Saz Ekibi sahne aldı. Çerkezköy MYO Halkla İlişkiler 1. sınıf öğrencisi Serap Ertekin, saz ekibi eşliğinde seslendirdiği birbirinden güzel türkülerle davetlilere müzik ziyafeti sundu. Çerkezköy Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu’nda da yer alan engelli genç Nihat Ersoy da seslendirdiği şarkılarla büyük alkış aldı. Çerkezköy Sakatlar Derneği üyelerinden engelli bir çocuğun ablası olan ve geçtiğimiz yıl Çerkezköy Belediyesi’nin düzenlediği ses yarışmasında dereceye giren Burcu Toptaş da seslendirdiği şarkılarla tüm katılımcıların ve protokol üyelerinin beğenisini kazandı.
TÜRKÜLERE EŞLİK ETTİLER
Seslendirilen türkülere eşlik eden Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, Çerkezköy MYO Müdürü Prof. Dr. Hikmet Ziya Özek, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şenol Sinan Ekinci, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Ahmet Gayretli ve Çerkezköy Sakatlar Derneği Başkanı Hayrettin Çetinkaya da engellilerle birlikte oyun oynadı. 
HEDİYE YAĞMURU
Canlı müzik programının ardından söz alan Ahmet Gayretli, organizasyona çeşitli desteklerde bulunan firmalara teşekkür etti. Gayretli, “Piknikte tüm katılımcılara çeşitli hediyeler gönderen Satex, çadır desteği veren BSH’a, giysi desteği veren Cons giyim’e, Bony, Besk ve Bross Tekstil’e, Hunca ve Atak Farma kozmetiğe ve şapkaları gönderen Hema Endüstri’ye teşekkür ediyoruz. Pikniğimiz hava muhalefeti nedeni ile iki hafta ertelenmişti. Fakat görüldüğü gibi mükemmel bir organizasyon oldu” dedi. Kent Konseyi Engelliler Meclisi’nin geçtiğimiz günlerde mektup yarışması yaptığını hatırlatan Gayretli, “Orada ilk 3’e giren kardeşlerimize hediyelerini verdik. Diğer 15 kardeşimize de piknikte hediyelerini vereceğimize dair söz vermiştik” dedi ve mektup yarışmasına katılan engellilere hediyelerini İlçe Nüfus Müdürü Gülhan Yelek ile birlikte verdi. Piknikte tüm katılımcılara birer hediye paketi verilirken, MYO öğrencileri tarafından düzenlenen birbirinden renkli yarışmalarda da kazananlara ayrıca hediyeler verildi. Program saat 18.00 sıralarında sona erdi.
KATILIM YOĞUNDU
Pikniğe İlçe Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, Namık kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü H.Ziya Özek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, İlçe Nüfus Müdüresi Gülhan Yelek, Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanı Serkan Karagöz, Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şenol Sinan Ekinci, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Ahmet Gayretli, Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Sekreteri Ali Ağbal, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül, engelliler, engelli aileleri ve çok sayıda davetli katıldı.
? Haber / Ahmet KARDEŞ

0282 726 91 91
0282 747 65 10