Helikopter bakım merkezi kurulacak

TÜRK Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Osman Yıldırım, Çorlu Havaalanı'nda bir helikopter bakım merkezi kuracaklarını ifade ederek, 'Merkez, sadece ülkeye değil, balkanlarda ve doğu Avrupa’da uçan helikopter

Çorlu 5.06.2012 21:40:00 0
Helikopter bakım merkezi kurulacak

 Çerkezköy Haber - Trakya’da bulunan THK şube başkanları ve yöneticileriyle Tekirdağ’ın Çorlu’da bir araya gelen THK Genel Başkanı Osman Yıldırım, Çorlu Havaalanı’na helikopter bakım merkezi kurulacağını söyledi. THK Sabiha Gökçen Havacılık ve Uzay Üniversitesi’nin kurularak faaliyete geçtiğini hatırlatan Yıldırım şunları söyledi: "2011- 2012 eğitim öğretim yılında iki fakültesi ve bir yüksek okulu ile eğitime başladı. Bu yıl da üniversitemiz 13 bölümüyle Ankara'da faaliyete başlayacak. Böylece YÖK'ün bizden istediği bütün bölümleri açmış olacağız. Bu sayede Türkiye'nin ihtiyacı olan havacılık sanayi ve sektöründeki mühendisleri, teknik adamları, bilim adamlarını pilotlarını kule operatörlerini ve meydan işlemecilerini yetiştireceğiz. İnsan gücü ve eksikliğini bu üniversiteler karşılayacaklar."

 

"TÜRKİYE’DE PİLOT AÇIĞI VAR"

 

Türkiye’de büyük bir pilot açığı olduğunu belirten THK Genel Başkanı Yıldırım açığı kapatmak için İstanbul, İzmir ve Ankara’da 3 uçuş okulunun faaliyetlerini sürdürdüğünü kaydederek "Biz sadece Ankara'daki okulumuzda uçuş eğitimi veriyorduk. Şimdi İzmir ve İstanbul'daki okullarımızda da eğitim vermeye başladık. Ama İstanbul uçuş okulunun en büyük özelliği, akademik eğitimi İstanbul Florya'da alan öğrencilerimiz, uçuş eğitimlerini Çorlu'da yapıyor. Bizim 4 tane uçağımız, 15 tane helikopterimiz orman yangınlarını söndürmek için görev başında. Bu görevi yapmaktan da büyük mutluluk duyuyoruz. Yalnız anlaşma gereği, Haziran ayının başıyla Eylül ayının sonuna kadar yangın söndürme faaliyetlerini Orman Bakanlığı adına yürüten Türk Hava Kurumu, sezon dışında da beklettiği 4 tane yangın söndürme uçağıyla ülkemizin neresinde yangın olursa ücretsiz olarak yangını söndürmede görev alıyor. Kış döneminde de ülkemizin değişik yerlerinde çıkan yangınların büyümesini, Türk Hava Kurumu'nun uçakları müdahale ederek engellemiştir. Son yıllarda baktığımız Van'da büyük bir deprem yaşandı. Bu depremde de Türk Hava Kurumu'nun ambulans uçakları yine Vanlıların yardımına koştu. Oraya doktor götürülmesi ve oradaki yaralıların en yakın tam teşekküllü hastaneleri bulunduğu yerlere taşınmasında Türk Hava Kurumu'nun ambulans uçaklarını bu hizmet için kullandık." dedi.

 

"ÇORLU’YA BAKIM MERKEZİ KURULACAK"

 

Çorlu Havaalanı'nda bir helikopter bakım merkezi kuracaklarını açıklayan Yıldırım, “Bu merkez, yalnız ülkemizdeki helikopterlerin bakımları için değil, yöremiz için özellikle balkanlarda, doğu Avrupa'da Akdeniz bölgesinde uçan helikopterlerin hem motor hem de bakımlarını yapacak. Böylece bu bölgede bir iş imkanı da sağlamış olacağız. Önümüzdeki dönemlerde de Çorlu'da bir havacılık eğitim merkezi kurarak havacılık faaliyetlerini buradaki gençlerimize vermek istiyoruz. Buradaki eğitimler de ücretsiz olarak verilecek. Çünkü, Trakya Bölgesi insanı Türk Hava Kurumu'na çok büyük destek veriyor. Türkiye'nin, bir havacılık eğitim merkezi olmasını istiyoruz. Bunda da büyük bir mesafe kat ettik. Yine, ülkemizin hava araçlarının bakımlarının ve üretimlerinin yapıldığı bir merkez olmak istiyoruz. Isparta, Ankara ve İzmir'de uçak bakımlarını yapıyoruz" diye konuştu.

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10