Kızılpınar’ı bu kamyonlardan kim kurtaracak?

Kızılpınar Kent Konseyi Haziran Toplantısından hafriyat kamyonlarına isyan çıktı. Dün saat 13.30’da Belediye Toplantı Salonu’nda gündemsiz toplanan Kent Konseyi üyeleri adına konuşan Başkan Mücait

Çerkezköy 5.06.2012 21:46:00 0
Kızılpınar’ı bu kamyonlardan kim kurtaracak?

 Çerkezköy Haber - Kızılpınar Kent Konseyi Haziran Ayı Toplantısı Mücahit Aydın başkanlığında yapıldı. Dün saat 13.30’da Kızılpınar Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Ankara’da bulunan Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz katılmazken, Başkanvekili Yavuz Kütük ve Kent Konseyi üyeleri katıldı.

 

KENT KONSEYİ MECLİS SALONUNDA TOPLANDI

 

Açılış ve yoklamanın ardından konuşan Kent Konseyi Başkanı Mücahit Aydın, Haziran ayı meclis toplantısında gündem olmadığını, kent konseyi üyelerinin sıkıntılarını dinleyeceklerini ifade ederek “Daha önce yaptığımız beş toplantıda kararlaştırılan bazı konular yerine getirilmedi. Dolayısıyla vatandaş da isteği yerine getirilmediği için artık talepte bulunmuyor” serzenişi yaptı.

 

 “HAFRİYAT KAMYONLARI CİRİT ATIYORLAR “

 

Kent Konseyi Başkanı Mücahit Aydın Kızılpınar’da son dönemlerde en büyük sıkıntıyı hafriyat kamyonlarının meydana getirdiğini kaydederek “Yaz aylarının gelmesi ile birlikte hafriyat kamyonları şehir içinde cirit atıyor. Vatandaşların yoğun olarak kullandıkları pazarın içersinden bile geçiyorlar. Geçtikleri yerleri çamur içersinde bırakıyorlar. Bu durum gerçekten beldemiz için içler acısıdır. Çerkezköy’de hafriyat kamyonları şehrin ana caddelerine alınmıyor. Çerkezköy’ün hafriyat kamyonları da yüklerini Kızılpınar’a boşaltıyor. Belediyemiz asfalt yapıyor ama bu hafriyat kamyonları yüzünden hepsi kullanılmaz hale geliyor” dedi.

 

PAZARYERİ UNUTULMASIN!

 

Kızılpınar halkının Pazaryeri ile ilgili de büyük sıkıntıları olduğunu ifade eden Aydın” Pazaryerinin ayrıldığı konuşuluyor. Bir an önce Pazaryerinin yapılması gerekiyor. Büyükşehir olduğumuz zaman Çerkezköy Belediyesinin burada Pazar yapma gibi bir lüksü olmayacaktır. Bu konuya gerçekten el atmamız gerekiyor.

 

“ÇİFTÇİLERE İKİ AY SONRA ELEKTRİK MÜJDESİ”

 

Toplantıda AK Parti Kızılpınar Belde Başkanı Kamil Yiğit de çiftçilerin elektrik taleplerin olduğunu, bu konu hakkında önceki günlerde toplantı gerçekleştirdiklerini ifade ederek

 

“Meclis toplantı salonunda Çiftçi Koruma Derneği üyeleri ile toplantı gerçekleştirdik. Toplantımızda güzel bir sonuç ortaya çıktı. İki ay içersinde mağdur durumda olan çiftçilerimize elektrik verilecek. Toplantının sonucunda herkes üzerine düşen görevi layıkıyla yapacağını söyledi. Elektriğin ödemelerini ise hep birlikte yapacağız” diye konuştu.

 

VAY YARAMAZ ÖĞRENCİLER!

 

Kent Konseyi toplantısında söz alan Kızılpınar Anadolu Lisesi Müdürü Necdet Önder, bazı öğrencilerin okul çevresine zarar verdiklerini iddia ederek “Öğrencilerin oyun oynamasından ya da vatandaşlarımızın okul bahçesinde oturmasından yana sıkıntılarımız yok. Ama bazı öğrenciler okulun çevresinde bulunan malzemelere zarar veriyor. Son olarak da okul içersinde bulunan çardakların yanlarını kırmışlar. Bu gibi toplantılarda bunları da dile getirebilirsek çocuklarımız böyle davranışları bir daha yapmazlar. Bu konuları yaymamız lazım” dedi.

 

MİNÜBÜS DURAĞI SIKINTISI VAR

 

Kızılpınar’da minibüs durağı sıkıntısı olduğunu söyleyen Kızılpınar Halk Minibüsleri Kooperatif Başkanı Hacı Ali Rişvan da “yazların gelmesi ile birlikte Kızılpınar Beldemizde bekleme durağı bulunmuyor. Çerkezköy, Kapaklı ve Veliköy’de çok modern otobüs durakları bulunuyor. Yaz aylarında vatandaşlarımız güneşten, kış aylarında ise soğuk havadan korunamıyorlar. Bu duraklardan beldemizde hiç yok. Bu konu hakkında Belediye yetkililerin çare üretmesini istiyorum” dedi. Toplantıda Başkanvekili Yavuz Kütük vatandaşların ve kent konseyi üyelerinin taleplerini Başkan Faruk Korkmaz’a iletmek için tek tek not alırken, üç ay tatile girecek olan Kent Konseyi bir sonraki toplantısını ise 2 Ekim 2012 Salı günü olması kararlaştırıldı.

 

Haber|Faik Onur KAYA,Turan ŞENLİK

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10