ANADOLU LİSESİ’NE 3 LABORATUAR

2010 yılında eğitim öğretim hayatına başlayan Kızılpınar Anadolu Lisesi’nin kimya, biyoloji, fizik laboratuarları ile doğalgaz dönüşümünün toplu açılışı yapıldı. Programda ayr?

Çerkezköy 5.06.2012 21:52:00 0
ANADOLU LİSESİ’NE 3 LABORATUAR

 Kızılpınar Anadolu Lisesi’nin Kimya, Biyoloji, Fizik laboratuarı ile doğalgaz dönüşümünün toplu açılışı gerçekleştirildi.

AÇILIŞ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Dün saat 14.00’te gerçekleştirilen programa Kızılpınar Belediye Başkan Vekili Yavuz Kütük, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Süleyman Ak, Kızılpınar Anadolu Lisesi Müdürü Nejdet Önder, Okul Müdürleri, Okul Aile Birliği Başkanı Hıdır Çoşkun öğretmenler ve veliler katıldı.

“OKULUMUZ 2010 YILINDA AÇILDI “

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından okul müdürü Nejdet Önder bir konuşma gerçekleştirdi. Anadolu Lisesi’nin 2010 yılında açıldığını anımsatan Önder “Okulumuz 5915 metrekare alan üzerine 680 metrekare temele oturtulmuş 12 derslik, 3 laboratuar, bir kütüphane, bir açık oyun alanı ve beş idari kısımdan oluşmaktadır. Okulumuzda her derslikte projeksiyon, bilgisayar, internet bağlantısı mevcut olup teknolojinin nimetlerinden azami derecede öğrencilerimiz faydalanmaktadır” dedi.

“BAŞARILAR BİZLERİ MOTİVE EDİYOR”

Okulun misyon olarak genel yetenek ve genel kültür eğitiminin yanında kendisiyle ve toplum ile barışık, ülkenin kalkınmasında ve toplumsal değerlerin korunmasında katkı sunan bireyler yetiştirmeyi hedef belirlediğini belirten Önder “Okulumuzda ortaöğretim kurumları öğrenci seçme sınavı sonucu yerleşen öğrencilerimizin tavan puan ile gelenlerin başarı dilimi yüzde 18, taban puan ile gelenlerin sayısı ise yüzde 24’tür. Okul olarak bizim lisans yerleştirme sınavındaki hedefimiz bu dilimi küçülterek okulumuz genel başarı oranını yüzde 5’lik dilime çekebilmektir. Tekirdağ il genelinde taban puan sıralamasında on ikinci sırada öğrenci alan okulumuz il geneli seviye belirleme sınavında 10.sınıflar düzeyinde 68 okul arasında sosyal puan türünde yedinci sırada, Türkçe matematik puan türünde sekizinci sırada yer almış olup, dokuzuncu sınıflar seviyesinde ise tüm puan türlerinde onuncu sırada yer almıştır. Bu istatistiki değerler eğitim kadrosu olarak bizleri motive etmektedir. Ama hedeflerimiz için yeterli olmadığını göstermektedir. Okulun bu aşamaya gelmesinde emeği geçen Özcanlar ailesine ve herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

KATKISI OLANLARA PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Konuşmaların ardından okula maddi ve manevi desteği bulunanlara plaket verildi. Okulun arazisini bağışlamakla birlikte, doğalgaz tesisatını yapan Özcanlar ailesi adına plaketi Ahmet Yazı aldı. Ahmet Yazı’ya plaketi veren Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, bu gibi okulların Çerkezköy’e kazandırılması gerektiğini ifade ederek, emeği geçen herkese teşekkür etti. Okulun çevre düzenlemesi ve mobilya donanımını karşılayan Kızılpınar Belediyesi adına plaketi Başkanvekili Yavuz Kütük’e Okul Aile Birliği Başkanı Hıdır Çoşkun tarafından takdim edildi.  Okula biyoloji, kimya ve fizik laboratuar sınıfını kazandıran Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Süleyman Ak’a ise plaketini Okul Müdürü Nejdet Önder takdim etti.

AÇILIŞ YAPILDI

Plaket takdiminin ardından protokol üyeleri okula kazandırılan Biyoloji, Kimya, fizik laboratuarı ile doğalgaz dönüşümünün açılışını hep birlikte yaparak, laboratuarlar hakkında Okul Müdürü Nejdet Önder’den bilgi aldı. Açılış törenin ardından davetlilere okul bahçesinde kokteyl düzenlendi.

Haber Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10