Amaç para kazanmak değil, yanlış park uygulamalarının önüne geçmek

Çerkezköy trafiğe Parkomat sistemiyle çözüm arıyor. Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 1. oturumunda ilçedeki “otopark sıkıntısı” ana gündem maddesi oldu. Parkomat sistemi

Çerkezköy 5.06.2012 21:54:00 0
Amaç para kazanmak değil, yanlış park uygulamalarının önüne geçmek

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 1. oturumu önceki gün saat 15.00’da Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı.

 

TÜM MADDELER OY BİRLİĞİYLE

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in başkanlık ettiği toplantıya AK Partili meclis üyeleri Mikail Ünlü ve Behçet Güven mazeretlerinden dolayı katılamadı. Açılış ve yoklamanın ardından belediye hisselerinin satışına ilişkin 3 dilekçenin ve kanalizasyon şebekesi projesinin ve yapılacak olan Atık Su Arıtma Tesisi’nin, kanalizasyon şebekesine bağlanılması için İller Bankasına yetki verilmesine ilişkin maddelerin gündeme eklenmesi oylamaya sunuldu. Maddeler oybirliği ile gündeme eklendi.

 

DERECE VE KADRO DEĞİŞİKLİKLERİ GÖRÜŞÜLDÜ

 

Meclisin ilk gündem maddesinde Yusuf Kenan Erez’in Zabıta Müdürü Kadrosu’na atandığına ilişkin meclise bilgilendirilmede bulunuldu. Toplantıda daha sonra belediye kadrosunda yapılacak olan kadro ve derece değişiklikleri görüşüldü. 4 dereceli zabıta müdürü kadrosunun kaldırılması ve yerine 2 derece zabıta müdürü kadrosunun alınması; 11 dereceli memur kadrosunun kaldırılması ve yerine 9 dereceli memur kadrosunun alınması; 11 dereceli memur kadrosunun kaldırılması ve yerine 8 dereceli veri Hazırlama Kontrol İşletmeni kadrosunun alınmasına ilişkin gündem maddesi Meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi. 

 

ASIL OLAN HİZMETİN KENDİSİDİR

 

İlgili gündem maddesinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından Tekirdağ İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü’nün 160 öğrenci kapasiteli Hacı Fahri Zümbül Anaokulu hakkındaki yazısı görüşüldü. Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Ali Ertem, “Okulun yapımı ile ilgili daha önce imzalanan protokolde maliyetin 490 bin TL’lik kısmının İl Özel İdare, kalan 877 bin 384 TL’lik kısmının da Belediyemiz tarafından karşılanması yönünde karara varmıştık. Proje ile ilgili hak edişlerin ödenebilmesi için mecliste karar alınması gerekiyor. Anaokulu projesi Hacı Fahri Zümbül Amcamızın çok istediği bir projeydi. Kendisine konuyla ilgili söz vermiştik. Sözümüzü tutmuş olacağız” dedi. Maliyetin 2/3 kısmının belediye tarafından karşılandığına dikkat çeken Ertem, “İsim hakkı belediyemize ait. Fakat bizler hayırsever amcamız Hacı Fahri Zümbül’ün adını bir kez daha onurlandırmak istiyoruz. Asıl olan hizmetin kendisidir, adı değil” diye konuştu. Gündem maddesi meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi.

 

TRAFİK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ İLE GÖRÜŞÜLDÜ

 

Toplantıda daha sonra belediye bünyesinde 1 sözleşmeli çalıştırılması, ücreti ve ek ödemesinin tespit edilmesine ilişkin gündem maddesi görüşüldü. İhtiyaç gereği belediyenin 1 makine mühendisini sözleşmeli olarak çalıştırması, ücretinin tavan ve taban ücret ortalaması alınarak hesaplanması ve ek ödemelerinin de % 96 oranında yapılması meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi. Bir sonraki gündem maddesinde ise Fen İşleri Müdürlüğü’nün otopark düzenlemesi hakkındaki yazısı görüşüldü. Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Ertem, “Daha önceki meclis toplantılarında otopark düzenlemeleri hakkında görüşmeler yapmıştık. Meclis üyelerinin konu hakkında araştırma yapması için gündem maddesini ertelemiştik. Bu süre zarfında Trafik Şube Müdürlüğü ile de görüşmelerimiz oldu ve kendileri de parkomat sisteminin uygulanmasının gerekliliği yönünde görüş bildirdi” dedi.

 

AMAÇ PARA KAZANMAK DEĞİL

 

Otopark ve ana caddelerde uygulanacak olan parkomat sisteminin ihale yoluyla bir şirkete verileceğini belirten Ertem, “Belediyemizin bu işten para kazanmak gibi bir amacı yok, ihtiyacı da yok. Amaç yalnızca caddelerdeki trafik akışını engelleyecek yanlış park uygulamalarının önüne geçmektir. Sabah belli bir saatte başlayacak olan uygulama akşam mesai bitimine kadar devam edecek” dedi. İlgili gündem maddesi de meclis tarafından oybirliği ile Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

 

KONSEY ÇALIŞMALARI MECLİS’TE

 

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen Çerkezköy Kent Konseyi 5. Olağan Genel Kurulunda görüşülen projelerin meclis gündemlerine eklenmesi konusu görüşüldü. Kent Konseyi’nin 14 Mayıs’taki olağan genel kurul toplantısında 4 meclis ve 4 çalışma grubunun projelerinin görüşüldüğünü belirten Başkan Ertem, “O toplantıda görüşülen konular, meclis gündemimize alınacak. Uygun görülenler İmar ve Bütçe Komisyonlarında değerlendirilecek. Komisyon raporu doğrultusunda da çalışmalar gerçekleştirilecek” dedi. Her bir meclis ve çalışma grubunun 3’er proje sunumu yaptığını hatırlatan Ertem, “Toplamda 24 proje görüşüldü. İmarla ilgili konuşulan çalışmalarını belediyemiz yapacak ve maliyet de tarafımızdan karşılanacak. Fakat Seminer, konferans, panel gibi çalışmaları Konsey, kendisi gerçekleştirecek. Belediyemiz sadece maliyet kısmını üstlenecek” dedi. İlgili projelerin görüşülmek üzere İmar ve Bütçe Komisyonlarına havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.

 

YÖNETMELİKLER ÇERKEZKÖY’E UYARLANDI

 

Toplantıda daha sonra Toplu Taşıma Hizmetlerine ilişkin yönetmelik görüşüldü. Mavi Minibüsler için hazırlanan yönetmeliğin çevre belediyelerdeki yönetmeliklerin incelenmesi sonucu hazırlandığını söyleyen Ertem, incelenen yönetmeliklerin Çerkezköy’e uyarlandığını belirtti. Yönetmeliğin incelenmek üzere Bütçe Komisyonu’na gönderilmesine de oybirliği ile karar verildi.

 

BELEDİYE HİSSELERİ SATILDI

 

Gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından belediyeye ait hisselerin satışlarının görüşülmesine geçildi. Buna göre, Gazi Osman Paşa Mahallesi’nde bulunan 334 ada 18 parseldeki 439 metrekarelik hissenin, hisse ortağı Recep Gür’e ve İstasyon Mahallesi’nde bulunan 1400 ada 6 parseldeki 1500 metrekarelik belediye hissesinin de hisse ortağı Adem Terzi’ye satılmasına; İstasyon Mahallesi’nde bulunan 860 ada 21 parseldeki belediye hissesinin hisse ortağı Ali Arslan’a ve 834 ada 4 nolu parseldeki belediye hissesinin, hisse ortağı Elvan Asan’a satılmasına ve Karaağaç Beldesi 257 ada 41 nolu parseldeki belediye hissesinin de hisse ortağı Ahmet Uyar’a satılmasına oybirliği ile karar verildi.  

 

PLAN DEĞİŞİKLİĞİ TALEPLERİ KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

 

Turizm belgeli yatırım ve işletmelerin elektrik, gaz ve su ücretlerini, o bölgelerdeki sanayi ve meskenlere uygulanan tarifelerden en düşüğü üzerinden ödeyeceklerine ilişkin Turizm Teşvik Kanunu’nun 16. maddesinin, ek su ücret tarifesi hazırlanarak 2012 Mali Yılı Gelir Tarifesi’ne ilave edilmesine ilişkin gündem maddesi oybirliği ile Tarife Komisyonu’na gönderildi. Toplantıda daha sonra Yazıcı İnşaat tarafından meclise sunulan 93 ada 205 nolu parselde plan değişikliği talebi ve Sevgi Şen tarafından meclise sunulan 697 ada 1 nolu parselde plan değişikliği talebi görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na havale edildi. 

 

ANAOKULU VE KREŞ ALANI MALİYE HAZİNESİNE DEVREDİLECEK

 

Fevzipaşa Mahallesi’ndeki 705 ada 11 nolu parselde bulunan 1581,92 m2 alanın imar planlarında ‘Kreş Alanı’, İstasyon Mahallesi’ndeki 833 ada 4 nolu parselde bulunan 2655,27 m2 alanın da imar planlarında ‘Anaokulu Alanı’ olarak vasıf kazandığı belirtilen toplantıda, valilikle yapılan protokol gereği 705 ada 11 nolu parselde bulunan 1581,92 m2 alanın tamamı ile 833 ada 4 nolu parselde bulunan 2655,27 m2 alanın 251,95 m2 belediyeye ait hissenin Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis edilmek üzere Maliye Hazinesi’ne devredilmesine ilişkin İmar Müdürlüğü yazısı da görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na gönderildi. 

 

İLLER BANKASI YETKİLENDİRİLDİ

 

Toplantının son gündem maddesinde ise sonradan gündem maddelerine eklenen kanalizasyon şebekesi projesinin ve yapılacak olan Atık Su Arıtma Tesisi’nin, kanalizasyon şebekesine bağlanılması için İller Bankasına yetki verilmesine ilişkin gündem maddesi görüşüldü. Eski belediye başkanlarından Hikmet Uğraş’ın hakkının verilmesi gerektiğini belirten Başkan Ertem, “Trakya’da kanalizasyon projesi olan tek ilçe biziz. Tekirdağ bu projeyi yeni yapacak. Edirne yeni yapacak. Çorlu yeni yapacak. Çorlu Belediyesi atık sularını 59 ayrı noktadan deşarj ediyor. Biz ise tek noktadan deşarj edebiliyoruz. Hikmet Başkanın zamanında yaptığı altyapı çalışmalarının değeri o zaman bilinmedi fakat bugün bu çalışmaların Çerkezköy için ne kadar yararlı olduğu daha rahat görülebiliyor” diye konuştu. Konuyla ilgili İller Bankası’na yetki verilmesi meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10