Pakize Narin Anadolu Lisesinde mezuniyet coşkusu yaşandı

Çerkezköy Pakize Narin Anadolu Lisesinin gelenekselleştirdiği mezuniyet töreni ve pilav günü etkinliği önceki gün yapıldı. 150 öğrencinin diplomalarını aldığı törende, mezun olmanın sevinci v

Çerkezköy 8.06.2012 22:46:00 0
Pakize Narin Anadolu Lisesinde mezuniyet coşkusu yaşandı

 Çerkezköy Haber – Yaz tatilinin başladığı bu günlerde Pakize Narin Anadolu Lisesi tarafından geleneksel hale getirilen mezuniyet töreni ve pilav günü etkinliği önceki gün saat 17.00’da okul bahçesinde düzenlendi.

 

HER ÖĞRENCİ BİZİM İÇİN DEĞERLİDİR

 

Programda konuşan Pakize Narin Anadolu Lisesi Müdürü Hakan Bağcı, eğitimin emek isteyen uzun bir süreç olduğunu belirtti.  Bağcı duygularını şöyle dile getirdi: “Bugün, bize emanet edilen öğrencilerimizle birlikte, onların geleceğini belirleyen YGS ve LYS sürecinin sıkıntılarını kapsayan ortaöğretim dönemini, başarılı ve sağlıklı bir şekilde tamamlayıp her birini mezun etmenin mutluluğu ve gururunu yaşıyoruz. Bize emanet edilen öğrencilerimizin hepsi bizim için değerlidir. Öğrencilerimiz bu okuldan mezun olduktan sonra inanıyorum ki ülkemizin en iyi üniversitelerine gidecekler ve gelecekte bu ülkeye, bu vatana en güzel şekilde hizmet edeceklerdir”

 

CUMHURİYETİ YAŞATACAK SİZLERSİNİZ

 

Mezuniyetin bir son değil aksine en büyük başlangıç olduğunu belirten Hakan Bağcı, “Biz sizlerin herhangi bir öğretmen veya doktor olmanızı istemiyoruz. Biz sizin avukat, mühendis olmanızı da istemiyoruz. Biz sizin; vatanını, milletini seven ve bu vatana, bu millete hizmet etmeyi görev bilen öğretmenler, mühendisler doktorlar olmanızı istiyoruz. Çünkü biz böyle yetiştirildik” diyerek Mustafa Kemal Atatürk’ün “Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak ve yükseltecek olan sizlersiniz” sözüne de dikkat çekti.

 

Okul Müdürü Bağcı, konuşma sonrasında AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ’a da okula yaptığı katkılardan dolayı bir plaket takdim etti. Pakize Narin Anadolu Lisesi’nde iki yıl boyunca okul aile birliği başkanlığı görevini de yürüttüğünü belirten Demirbağ “İnsanın hayatında pişmanlık duymadığı tek şey eğitime yaptığı katkıdır. Hepinize çok teşekkür ederim. Hayırlı olsun” dedi.

 

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

 

Sancak ve bayrak devir teslim törenlerinin ardından dereceye giren öğrencilere diplomaları ve çeşitli hediyeler verildi. Okul birincisi Gönül Fidan’a diplomasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, okul ikincisi Nurdan Aslan’a diplomasını Okul Müdürü Hakan Bağcı, okul üçüncüsü Nuriye Efe’ye ise diplomasını Müdür yardımcısı İsmail Özkan verdi.  Ödül töreninin ardından okul birincisi Gönül Fidan yaş kütüğüne ismini çaktı. Daha sonra kısa bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, öğrencilere hayatlarında başarılar diledi.

 

TÖREN SONRASI PİLAV İKRAM EDİLDİ

 

Tek tek sahneye çıkan öğrencilere diplomaları sınıf öğretmenleri tarafından verildi. Öğrenciler keplerini fırlatarak mezun olmanın coşkusunu yaşadı. Programın sonunda katılımcılara pilav ikram edildi.

 

Törene AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Metin Dönmez, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Hüseyin Yaşar ve Hüseyin Erdoğan ile okul öğretmenleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

 

Haber / Bahtiyar ŞENLİK

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10