AK Parti'den Ziraat Odası ve Süt Üreticileri Birliği'ne ziyaret

AK Parti Tekirdağ Milletvekili T. Ziyaeddin Akbulut ve Merkez İlçe Başkanı Emrah Tunca ile İl ve İlçe yöneticilerinden oluşan bir heyet, Tekirdağ Ziraat Odası Başkanı İmdat Saygı ile Tekirdağ Süt Ür

Tekirdağ 10.06.2012 19:29:00 0
AK Parti

 Çerkezköy Haber - AK Parti Tekirdağ Merkez İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen program kapsamında Ziraat Odası Başkanı İmdat Saygı ve Tekirdağ Süt Üreticileri Birliği Başkanı Şerif Baykurt'a bir ziyaret gerçekleştirildi. Ziyarete, AK Parti Tekirdağ Milletvekili ve Akdeniz Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Başkanı T.Ziyaeddin Akbulut, AK Parti Tekirdağ Merkez İlçe Başkanı Emrah Tunca, İl Tanıtım ve Medya Başkanı Özkan Taşkıner, İl Sosyal İşler Başkanı Sadık Baş, İl Genel Meclisi Üyesi Hüseyin Önbey, Merkez İlçe Teşkilat Başkanı Sezayi Çetin, Merkez İlçe Tanıtım ve Medya Başkanı Ramazan Baran ve Merkez İlçe Yöneticilerinden Ziya Ekiciler ile Recep Güven katıldı.

TEBRİK ZİYARETİNDE BULUNULDU

AK Parti Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, Tekirdağ Ziraat Odası ve Tekirdağ Süt Üreticileri Birliği'nin ortaklaşa projesi ile inşa edilen yeni binanın açılışına yoğun programı nedeniyle katılamadığı için ilk fırsatta Ziraat Odası Başkanı Saygı ve Süt Üreticileri Birliği Başkanı Şerif Baykurt'a tebrik ziyaretinde bulunduğunu söyledi. .

52 YENİ DESTEK UYGULAMASI HAYATA GEÇTİ

Tarım sektöründe kişi başına gelirin 2000 yılında 1000 dolar iken 2011'de 3 bin 653 dolara yükseldiğini belirten Akbulut, Türkiye’nin tarımsal ekonomik büyüklük bakımından dünyada 11., Avrupa'da 4. sıradayken, dünyada 7.liğe, Avrupa'da 1.liğe yükseldiğini söyledi. Tarımsal ekonomik büyümenin kendi kendine ortaya çıkmadığını belirten Akbulut “Geçtiğimiz 9,5 yıl boyunca tarımda yapısal bir dönüşüm gerçekleştirdik. Bu dönüşümün yasal altyapısını kurmak için 13 kanun çıkardık. Kaliteyi, sağlığı, verimliliği ve kırsal kalkınmayı esas alan 52 yeni destek uygulamasını hayata geçirdik” dedi.

46 MİLYAR 400 MİLYON TL DESTEK

Tarım üreticilerine AK Parti İktidarı boyunca toplam 46 milyar 400 milyon lira nakit tarımsal destek sağlandığını söyleyen Ziyaeddin Akbulut, çiftçilere 2002 yılında 1 milyar 800 milyon TL tarımsal destek ödemesi yapıldığını, kendi hükümetleri döneminde bu rakamın 7 milyar dolara çıktığını ifade etti.

TEKİRDAĞ’A 23 GÖLET

AK Parti Tekirdağ Merkez İlçe Başkanı Emrah Tunca da, AK Parti hükümetinin sulama yatırımlarına özel önem verdiğini Türkiye genelinde bir yıl içerisinde 1000 adet gölet yapılacağını, Tekirdağ'daki çiftçilerin sulama kapasitelerini artırmak amacıyla bu göletlerden 23'ünün Tekirdağ sınırlarında oluşturulacağını söyledi. Tunca, su israfını önlemek amacıyla açık kanelet sisteminden kapalı kanalet sistemine geçiş için hükümetin çalışma başlattığını da belirterek “Açık kanalet sisteminde % 60–65 buharlaşmayla suyu kaybediyoruz. Bunu engellemek adına hükümetimiz kapalı kanalet sistemine geçiş için düğmeye bastı. % 60'a varan su kaybını önleyerek çiftçilerimizin sulu tarımdan azami faydalanmasını sağlayacağız” dedi.

ÜRÜN REKOLTESİ ARTABİLİR

AK Partili heyetin ziyaretinden memnuniyet duyduklarını belirten Tekirdağ Ziraat Odası Başkanı İmdat Saygı ise hava şartlarının iyi gitmesi dolayısıyla bu yıl Tekirdağ'da ürün rekoltesinin artabileceğini belirtti. Hükümetin Tekirdağ'a gerçekleştirdiği yatırımların çiftçiye nefes aldırdığını söyleyen Saygı, ithal tarım ürünlerinin rekabet koşullarını zorlamasından yakındı. Tekirdağ Ziraat Odası Başkanı İmdat Saygı, ithal ürünlerin yüksek vergilerle yurda sokulması halinde yerli üreticinin korunabileceğini belirtti. Tekirdağ Süt Üreticileri Birliği Başkanı Şerif Baykurt da, hayvancılığa verilen desteğin yanı sıra süt konusunda hükümetin gerçekleştirdiği adımların üreticilere nefes aldırdığını söyledi. Baykurt, özellikle okullarda taze süt dağıtımı ve süt tozu alımlarının üreticiyi mutlu ettiğini, üreticiden alınan sütün ufak dalgalanmalar dışında uzun süredir 80 kuruşluk bantta seyretmesini de olumlu bir gelişme olarak yorumladı.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10