Depremzede öğrenciler, karnelerini aldı

2011 yılının Aralık ayında Şarköy’e yerleştirilen Vanlı depremzedelerin okula giden çocukları karnelerini aldı. Törene Şarköy Kaymakam Zekeriya Güney, İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan

Şarköy 10.06.2012 20:03:00 0
Depremzede öğrenciler, karnelerini aldı

 Çerkezköy Haber - 2011–2012 Eğitim-Öğretim döneminin sona ermesi dolayısıyla Şarköy Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda başarılı olan öğrenciler için, başarı belgesi töreni düzenlendi. Törene Şarköy Kaymakam Zekeriya Güney, İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Ballı katıldı.

 

SEVİNÇLERİNİ PAYLAŞTILAR

 

Başarı belgesi ve karne dağıtım törenin ardından, Şarköy Kaymakamı Zekeriya Güney'in yanına ellerinde başarı belgeleri ve karneleri ile gelen Vanlı depremzede öğrenciler sevinçlerini paylaştılar. Öğrencilerin karnelerini tek tek inceleyen Kaymakam Zekeriya başarılı olan öğrencileri kutlarken, karneleri orta durumda olan öğrencilerden de daha çok çalışmalarını istedi.

 

İYİ BİR UYUM DÖNEMİ GERÇİRDİLER

 

Kaymakam Zekeriya Güney, "İlçemize Van'dan 116 depremzede vatandaşımız geldi. Kendilerini öğretmen evine yerleştirdik. Gelen depremzedeler içinde 70'i okul çağında bulunuyordu. Öğretmen evine yakın olması nedeniyle Cumhuriyet İlköğretim Okuluna ilköğretime giden çocukları yerleştirdik. Daha sonra 10 öğrencimiz aileleriyle birlikte memleketlerine geri döndü. Van'dan gelen öğrencilerimiz buradaki arkadaşlarıyla, öğretmenleriyle iyi bir uyum dönemi geçirdi, karnelerinden bu görünüyor" dedi.

 

“ARKADAŞLARIMI ÖZLEYECEĞİM”

 

Van'daki arkadaşlarını özlediğini söyleyen Yakup Yılmaz da "Karnemde notlarım pekiyi, 3.sınıfa geçtim. Buradan ayrıldığımda buradaki arkadaşlarımı özleyeceğim, öğretmenlerimi özleyeceğim. Van'a döndükten sonra onlara mektup yazacağım" dedi.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10