Öğretmenler için ders zili çaldı

2011-2012 eğitim öğretim yılının sona ermesinin ardından okul öncesi öğretmenleri ve sınıf öğretmenlerine Temel Eğitim Öğretmenlerinin Mesleki Gelişim Eğitimi ve Çalışmaları Eğitim

Çerkezköy 11.06.2012 23:35:00 0
Öğretmenler için ders zili çaldı
Çerkezköy Haber - Türkiye genelinde tüm öğrencilerin tatile çıktığı şu günlerde, öğretmenler, Temel Eğitim Öğretmenlerinin Mesleki Gelişim Eğitimi ve Çalışmaları Eğitim Programı kapsamında eğitim görmeye başladı.
BAKAN DİNÇER ÖĞRETMENLERE SESLENDİ
Halit Narin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde uzaktan eğitim ile başlayan Mesleki Gelişim Eğitimi programı, Mili Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in açılış konuşması ile başladı. Eğitim programı, Türkiye’nin her yerinde görev yapan Okul Öncesi Öğretmenlerine ve Sınıf Öğretmenlerine yönelik uygulanıyor.
PROGRAM DÜN BAŞLADI
Uzaktan Eğitim programı kapsamında başlayan eğitim seminerlerinin 1 hafta süreceğini belirten Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Erdoğan, “MEB’de yeniden yapılanma konulu ilk ders, MEB Müsteşarı Emin Zararsız tarafından verildi. Seminerde daha sonra Doç. Dr. Tuncay Ergene ve Yrd. Doç. Dr. Oktay Aydın tarafından ‘Eğitimde İletişim’ dersi verildi” dedi. Erdoğan, “Mesleki Çalışma Programları kapsamında verilen eğitimler Mayıs Ayının ilk haftasında başladı. İl ve İlçe Milli Eğitim yöneticilerini kapsayan programın tamamlanmasının ardından okul müdür ve müdür yardımcılarını kapsayan eğitim seminerleri yapıldı. Şimdi de Mesleki Gelişim Eğitimi ve Çalışmalarının üçüncü ayağını Okul öncesi öğretmenler ve sınıf öğretmenlerine yönelik gerçekleştiriyoruz” dedi.   
ANKET YAPILACAK
Çerkezköy merkez ve beldelerinde görev yapan 500 öğretmenin katıldığı program kapsamında günde 4 saat eğitim verilecek. Bugün Ahmet Şerif İzgören tarafından ‘Kişisel ve Mesleki Gelişim’ konularının işleneceğini belirten Hüseyin Erdoğan, “Daha sonra Prof. Dr. Selahattin Turan tarafından ‘Sorgulanan Eğitim-Bir Yaşam Alanı Olarak Okul’ konulu seminerler verilecek. Programın bugünkü ayağı Prof. Dr. Şener Büyüköztürk tarafından verilecek olan ‘Ölçtüm, Değerlendirdim, Ama Neyi?’ konulu semineri ile tamamlanacak. Uzaktan Eğitimin ardından öğretmenlere anket doldurularak eğitimin ne kadar başarılı olduğu ölçülecek.
29 HAZİRAN’DA SONA ERECEK
1 haftalık Uzaktan Eğitim Programı’nın ardından Öğretmenlere 15 gün boyunca yüz yüze eğitim verilecek. İlköğretim Kurum standartları İl ve İlçe Eğiticileri’nin ‘İKS’de Okul Düzeyindeki Raporların Analizleri ve Yorumlanması’ ile 75. Yıl İlköğretim Okulu Müdür Yrd. Mehmet Polat Bedir’in ‘İKS’ye Dayanılarak Okulda Geliştirmeye Yönelik Alanların tespiti ve Yol Haritası Belirlenmesi’ seminerleri ile başlayacak olan yüz yüze eğitimler, 29 Haziran’da tamamlanmış olacak.  
 Haber / Ahmet KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10