Belen’den “11 yeni ilçe” teklifi

Milliyetçi Hareket Partisi’ne katılan 15 kişiye parti rozetleri düzenlenen törenle takıldı. MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, programda yaptığı konuşmada Tekirdağ’ın Büyükşehir olmas?

Çerkezköy 11.06.2012 23:58:00 0
Belen’den “11 yeni ilçe” teklifi
Çerkezköy Haber - Çerkezköy’de MHP’ye katılan 15 kişiye, düzenlenen törenle parti rozetleri takıldı. Pazar günü saat 12.00’da İlçe Teşkilatında gerçekleştirilen toplantıya MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek, MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, MHP İl Başkanı Enes Kaplan, Karaağaç Belediye Başkanı Dr.Özkan Yücel, İlçe Başkanı Mustafa Ordu, Kapaklı Belde Başkanı Hayri Varol, İlçe teşkilatı üyeleri, belde teşkilatı üyeleri ile yeni üyeler katıldı.
“HERKESTEN BİR OY BEKLİYORUZ”
Programda konuşan Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Mustafa Ordu, partiye katılan üyelere teşekkür ederek “Milliyetçi Hareket Partisi’nin diğer siyasi partiler gibi olmadığını, vatan millet bütünlüğü olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin sahibi olduğunu ve programında 9 ışıkta A’dan Z’ye vatan ve millet menfaatlerini içine aldığını biliyorsunuz.18 milyonlu İstanbul’da ve Trakya bölgesinde dahil MHP olarak iki tane belediyesi olan tek teşkilatıyız. Büyükşehir olursa ilçeyi, beldeler bağlanmazsa da beş belediyeyi almak için bize güvenin. Herkesten bir oy bekliyorum. Buradan çıkınca birer arkadaş partiye üye yaparsanız sizlere minnettar olurum” dedi.
“11 İLÇE İÇİN KANUN TEKLİFİ VERDİK”
Tekirdağ’ın Büyükşehir olması halinde vatandaşların sıkıntı çekmemesini sağlamak için 11 tane ilçe kurulması ile kanun teklifi hazırlayarak TBMM Başkanlığına verdiğini ifade eden Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen de “İstanbul ve Kocaeli’de yapılan uygulamada komşu Büyükçavuşlu beldesi mahalle oldu. Onunla birlikte Çantaköy, Değirmenköy ve Gümüşyaka da Silivri Belediyesi’nden herhangi bir hizmet alamıyor. Büyük bir sıkıntı içersindeler. Bu sıkıntıyı Tekirdağlı hemşerilerimizin yaşamaması için “Karaağaç merkezli Kapaklı, Karaağaç ve köylerden Karaağaç ilçesi”, “Marmaracık, Ulaş ve Misinli’nin içine aldığı Ergene ilçesi”, “Tekirdağ’da Altınova, Barbaros ve Kumbağ’ı birleştiren Barbaros ilçesi”, “Marmara Ereğlisi, Sultanköy ve Gümüşyaka’yı bağlayan Gümüşsultan ilçesi”, “Merkeze bağlı Karacakılavuz. ve Malkara’ya bağlı Kozyörük ilçesi”, “Şarköy’e bağlı Mürefte ilçesi”, “Malkara’da 30 kilometre uzaklıkta, Sağlamtaş ilçesi”, “Marmara Ereğlisi’nde Yeniçiftlik ilçesi”, “Çorlu ilçesinde ise Kızılpınar, Veliköy ve Velimeşe’yi içine alan Velimeşe merkezli ilçe” kurulması için kanun teklifi verdik. Bunu ilk defa sizlere açıklıyorum” diye konuştu.
“NE ALIRSAK MİLLETİMİZDEN ALIYORUZ”
Milliyetçi Hareket Partili olmanın zor ve meşakkatli bir iş olduğunu ifade eden MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek “Geçen sene Çerkezköy’e aday olarak gelmiştim. Bülent Belen’le geçen yıl orada karşılaşmıştım. Sizleri tebrik ediyorum. Siz esasen zoru seçtiniz. MHP’li olmak zor ve meşakkatli bir iştir. Önce ülkenin sonra partim ve ben diyen anlayışın insanlarıyız. Kendi ayakları üzerinde duran partiyiz. Dışardan aldığımız destek yoktur. Ne alırsak milletimizden alıyoruz” dedi.
“BAŞBAKAN SAÇMA SAPAN LAFLAR ETMEYE BAŞLADI”
Türkiye’de son dönemlerde gelişen siyasi gelişmeleri halkın daha iyi gördüğünü ifade eden Şimşek “Başbakan’ın son zamanlarda kafası iyice karışık. Karışık olmakla birlikte saçma sapan laflar etmeye başladı. Bu zamana kadar o saçma konuştuysa da vatandaşlar hep alkışladı. Artık yavaş yavaş su yüzüne çıkmaya başladı. MHP bu noktada bundan istifade edecek. Gelecek seçimlerde çok güçlü çıkacağını düşünüyorum. Milli duruşunu ve ülkesine karşı saygı duruşunu hiçbir zaman değiştirmeyen Milliyetçi Hareket Partisi’dir” diye konuştu.
“KÜRT KARDEŞLERİN SORUNU BİZİM SORUNUMUZDUR”
Türkiye’de Kürt-Türk sorununun halen tartışıldığını belirten Şimşek “Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan önceki gün suni bir sorunu görüşüyorlar. Ülkemizde tamamen dış güçlerin yarattığı bir sorun var. Bizler pkk sorunu var diyoruz, onlar ise Kürt sorunu olduğunu söylüyorlar. Kürt kardeşlerimizin sorunu bizim sorunumuzdur. Yani bizim ayrı vatanda yaşayıp ayrı haklarımız mı var. Asla değildir. Onların ana dillerini konuşmasına karşı değiliz. Onlar istiyorlar ki resmi dilimiz Kürtçe olsun. Kürt kardeşlerin çoğu istemiyor. Onların birçoğu da bunu istemiyor. Bunu dış güçler, küresel güçlerin desteği ile pkk’yı destekleyip oradan böyle bir şey yaratılmaya çalışıyorlar. Doğuda insanlar baskı altında olmakla birlikte kendi iradeleri ile ne oy kullanabiliyorlar ne de iş yapabiliyorlar. Doğuda tamamen güç pkk’nın eline geçmiştir. Bunun sorununu tartışıyorlar. Milliyetçi Hareket Partisi’nin duruşu bellidir. Sizler de Milliyetçi Hareket Partisini tercih ederek burada bizleri onurlandırdınız. Herkese teşekkür ediyorum” dedi.
PARTİNİN EN KÜÇÜK ÜYELERİ
Konuşmaların ardından partiye katılan 15 üyeye Milletvekilleri Cemalettin Şimşek, Bülent Belen ve İl Başkanı Enez Kaplan tarafından parti rozetleri takıldı. Mustafa Ordu’nun toplantıya aileleri ile birlikte gelen 2 yaşındaki Atilla Mert Seçer’e ve 6 yaşındaki Büşra Lale’ye rozet takması ise renkli görüntüler oluşturdu.
 Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10