Türkçe’nin çocukları memleketlerine uğurlandı

Bu yıl Türkiye’de 10., Tekirdağ’da ise 2.kez düzenlenen Uluslar arası Türkçe Olimpiyatları’na katılmak için Tekirdağ’a gelen ve Çerkezköy’de konaklayan 74 öğrenci ve öğretme

Tekirdağ 12.06.2012 20:35:00 0
Türkçe’nin çocukları memleketlerine uğurlandı
Çerkezköy Haber - Bu yıl Türkiye’de 10.’su Tekirdağ’da ise 2.’si düzenlenen Uluslar arası Türkçe Olimpiyatları kapsamında Tekirdağ İl etkinliğinde yer alan 74 öğrenci için dün saat 10.00’da Golden Palas Otel’de kahvaltı düzenlendi.
KAHVALTIDA BİR ARAYA GELDİLER
Kahvaltıya Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü A.Hamdi Zenginal, Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Erdoğan, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ertan Selvili, ÇTSO Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Asbaş, bazı Çerkezköylüler, Ergene Havzası Sanayici ve İş Hayatı Derneği yönetim kurulu üyeleri, okul müdürleri, Bankasya Çerkezköy Şube Müdürü Muharrem Yaylak ve  çok sayıda protokol üyesi ile Türkçe Olimpiyatları için Çerkezköy’de bulunan öğrenciler katıldı. Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER), Tekirdağ Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği (TASİAD) ve Çerkezköy Ergene Havzası Sanayici ve İş Hayatı Derneği’nin (ÇESİAD) tarafından organize edilen etkinlikte konuşan Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, tüm çocukları yeteneklerinden dolayı kutlayarak “Sizlere sahip çıkan herkese teşekkür ediyorum ve hayırlı yolculuklar diliyorum’ dedi.
ETKİNLİKLERİN ÇERKEZKÖY’DE DE DÜZENLENMESİNİ İSTEDİ
Türkçe Olimpiyatlarının yaşandığı dört günün hayatındaki önemli anılardan olduğunu belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem'de “Siz bizim evladımızsınız. Sizi ağırlamaktan mutluyuz. Bizi unutmayın, ailelerinize selamlarımızı iletin. Siz Türkçe’yi duyarak, yaşayarak, hissederek konuşmayı başardınız. Dünyanın dört bir yanıyla köprü görevi üstlendiniz. Bundan dolayı sizi kutluyorum. Fırsat olursa sizin ülkelerinize gelirsek, sizi bulmaya çalışacağız. Seneye ilçemizde de bir sahnenin kurulmasını, etkinliklerin Çerkezköy’de de yapılmasını istiyoruz. Çerkezköy’ün bunu hak ettiğini düşünüyoruz. İnşallah seneye bizim ilçede de düzenleneceğini umut ediyoruz” dedi.
ŞİİR VE ŞARKILARLA BEĞENİ TOPLADILAR
Programda duygularını dile getiren Bangladeşli Reyda'da organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederek Funda Arar’ın ‘Yalnız kalmayı öğrendim’ şarkısını seslendirdi. Kosovalı öğrencilerden Jehoma Kanavidaj ve Dea Karabaxhaku da Türkiye’de hiç yabancılık çekmediklerini ve kendi memleketlerindeymiş gibi hissettiklerini söylediler. Gürcistanlı Leyla okuduğu Mehmet Akif'in 'Atiyi Karanlık Görerek Azmi Bırakmak' şiiri ile beğeni topladı. 
HEDİYELER VERİLDİ
Çerkezköy ÇESİAD Dernek Kurucusu ve Çerkezköy Güreşler Ağası Mesut İşlek ve Kaymakam Ayhan Bayhan yağlı güreşte gösterdikleri başarıdan dolayı Kenyalı Paskal’a ve Şilili Matias’a madalya takarak kispet verdiler. Programda bütün öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Kahvaltı ve uğurlama programının ardından, 74 öğrenci Çerkezköy’den ayrılarak memleketlerine gitmek üzere yola çıktılar. 
Haber / Turan ŞENLİK

0282 726 91 91
0282 747 65 10