Girişimciler sertifikalarını törenle aldı

Çerkezköy Haber - Trakya Kalkınma Ajansı’nın KOSGEB ile işbirliği ile düzenlediği Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinde 2012 yılı Mart-Nisan dönemine ait sertifikalar sahiplerine teslim edilmeye başla

Malkara 13.06.2012 22:30:00 0
Girişimciler sertifikalarını törenle aldı
Çerkezköy Haber - Trakya Kalkınma Ajansı’nın KOSGEB ile işbirliği ile düzenlediği Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinde 2012 yılı Mart-Nisan dönemine ait sertifikalar sahiplerine teslim edilmeye başladı. Eğitimlere Malkara’da iştirak eden girişimci adayları ile Namık Kemal Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine sertifikaları önceki gün düzenlenen törenle verildi. Eğitimleri başarı ile tamamlayan 120 kursiyer sertifikalarını Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Gökay Üstün ve KOSGEB Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürü Özay Cebeci’nin elinden aldı.
120 KURSİYERE SERTİFİKALARI VERİLDİ
Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonu’nda gerçekleşen törende Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerine Namık Kemal Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu’ndan katılan öğrenciler girişimcilik sertifikalarını yetkililerden teslim aldı. Malkara Kız Teknik Meslek Lisesi Bahçesi’nde saat 18:00’de düzenlenen törende ise eğitimlere Malkara’da katılan girişimci adayları sertifikalarına kavuşmuş oldu. Törenlerde konuşan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Gökay Üstün, öğrencileri mezuniyetleri sonrasında kendi işlerini kurma konusunda cesaretlendiren bir konuşma gerçekleştirdi. Üstün, konuşmasında öğrencilerin maaşlı çalışan olmak yerine kendi işinin sahibi olarak insanlara istihdam sağlayan birer işveren olmayı hedeflemeleri gerektiğini belirtti. Törenlerin bitiminde yapılan açıklamada aynı dönemde Keşan’da düzenlenen eğitimlere katılan adayların sertifika törenlerinin ise önümüzdeki günlerde gerçekleştirileceği ifade edildi. .
27 BİN TL HİBE DESTEĞİ
TRAKYAKA ve KOSGEB ortaklığında düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri sonucunda sertifikalarını alan girişimci adayları KOSGEB’in Girişimcilik Destek Programlarına başvurma hakkı kazanıyor. KOSGEB girişimci adaylarına bu programlar kapsamında 27 bin TL’lik hibe desteğinin yanı sıra iş planlarını hayata geçirmeleri için sabit yatırım desteği olarak 70 bin TL’ye kadar iki yıl geri ödemesiz, sıfır faizli kredi kullanma imkanı da sunuyor. Bu imkanlardan yararlanmak için sertifika almak isteyen girişimci adaylarına yönelik Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri bölge çapında devam ediyor. Eğitimler için ön başvurular Trakya Kalkınma Ajansı’nın internet sitesi üzerinden elektronik olarak yapılabiliyor. Başvurular sonrasında yeterli sayıya ulaşıldığında ilgili merkezlerde eğitimlerin en kısa sürede organize edilmesi için çalışılıyor.
Haber / Ahmet KILAVUZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10