Mahallelinin baz istasyonu tepkisi

Fevzipaşa Mahallesi’nde bir binanın tepesine kurulu olan baz istasyonu mahalle sakinlerini ayağa kaldırdı. İmza kampanyası başlatan mahalle sakinleri, Baz İstasyonu’nun yerleşim yerlerinden uzağa kurulması g

Çerkezköy 16.06.2012 01:03:00 0
Mahallelinin baz istasyonu tepkisi

Çerkezköy Haber - Fevzipaşa Mahallesi Güveniş caddesi Yaraşır Apartmanı’nın tepesinde yıllardır kurulu olan baz istasyonunun kaldırılması için mahalle sakinleri imza toplamaya başladı.

 

BAZ İSTASYONUNA MAHALLE TEPKİSİ

 

Önceki gün Fevzipaşa İlköğretim Okulu bahçesinde toplanan mahalle sakinleri ‘Mahallemizde baz istasyonu bulunmasını istemiyoruz’ sözleri ile tepkilerini dile getirdi. Baz istasyonunun kaldırılması için gerekli girişimlerde bulunacaklarını ifade eden mahalleli, “Ev sahibi ile de görüşerek baz istasyonunun kaldırılması için elimizden geleni yapacağız. Siyasi parti temsilcilerine derdimizi anlatacağız. Belediyeye sorunumuzu anlatıp yapmamız gerekenler konusunda bilgi alacağız” dedi.

 

BAZ İSTASYONU KURULALI YAKLAŞIK 15 YIL OLDU

 

Tüm Çerkezköylülerden destek beklediklerini belirten Fevzipaşa Mahallesi sakinleri, “Baz istasyonları yalnızca bizim değil, tüm Çerkezköylülerin sağlığını tehdit ediyor” dedi. Yaraşır Apartmanı tepesindeki baz istasyonunun 10-15 yıldır mevcut olduğunu söyleyen mahalleli, “Daha önce de baz istasyonunun kaldırılması için girişimlerde bulunuldu fakat netice alınamadı. Binada oturan bir komşumuzun beyninde tümör teşhis edildi. Ameliyat oldu. Şimdi aynı komşumuzda yine tümör teşhisi konuldu. Baz istasyonunun oradan kaldırılması için birilerinin hayatını kaybetmesi mi gerekiyor?”diye konuştu. 

 

İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI

 

Baz istasyonunun radyasyon yaydığına vurgu yapan mahalleli, “Mahalle sakinlerinin sağlığının riske atılmasına izin vermeyeceğiz” derken, bir yandan da baz istasyonunun kaldırılması için aralarında imza kampanyası başlattı. Baz istasyonunun bulunduğu binada oturan herkesin hastalık sahibi olduğunu ifade eden mahalleli, “Kimimizde unutkanlık hastalığı türedi. Kimi halsizlikten şikayetçi kimi de baş ağrısından” dedi.

 

HUKUKİ YOLLARA BAŞVURACAĞIZ

 

Yaklaşık 5 ay önce de Yaraşır Apartmanı’nın karşısında bir binaya baz istasyonu kurulduğunu anımsatan mahalle sakinleri, “Mülk sahibi torunun vücudundaki yaraların kapanmaması üzerine baz istasyonunu kaldırttı. Yaraşır Apartmanı’nın sahibi Pınarça Köyü girişinde oturuyor. İnsanların burada hastalık sahibi olması umurunda değil. Bazı apartman sakinleri de baz istasyonu korkusundan taşınmak zorunda kaldı. İnsan sağlığına zararlı olan baz istasyonu çoğu yerde kaldırılırken, burada ise daha da büyütülüp güzel gösterilmeye çalışılıyor” dedi ve baz istasyonunun kaldırılması için tüm hukuki yollara başvuracaklarını kaydetti.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10