MYO Veliköy’e taşınıyor, sırada üniversite var

Veliköy’de Namık Kemal Üniversitesi yerleşkesi yapılması için rektörlük ile Veliköy Belediyesi arasında protokol imzalandı.

Çerkezköy 16.06.2012 02:20:00 0
MYO Veliköy’e taşınıyor, sırada üniversite var
Çerkezköy Haber – Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’nun Veliköy’e taşınması için yürütülen çalışmalar sonuç verdi. Yüksekokulun Veliköy’e taşınması ve beldede üniversite yerleşkesi yapılması için dün Namık kemal Üniversitesi Rektörlüğü ile Veliköy Belediyesi arasında protokol imzalandı. Çerkezköy MYO için Veliköy Belediyesi tarafından Namık Kemal Üniversitesi’ne arazi tahsisi yapıldı.
PROJE TANITILDI
Dün saat 14.30’da Veliköy Belediyesi Açık hava Düğün Salonu’nda düzenlenen törende ilk olarak Mimar Elif Özer, yapılması planlanan proje hakkında bilgi verdi. Özer, yönetim binasının yaklaşık 3 bin 500 metrekarelik bir alana, yüksekokulun 8 bin 184 metrekarelik bir alana ve fakültenin de 105 bin 734 metrekarelik bir alana yapılmasının planlandığını ifade etti. Bin 200 öğrenciye eğitim vermesi planlanan Fakülte’nin İdari Binası’nın bodrum katına 2 anfi salonu, 1 konferans salonu, çok amaçlı salonlar, arşiv ve depo yapılması planlandığını kaydeden Özer, “Zemin-Asma kata ise memur ofisleri, sosyal oda, cafe-kantin, müdürlük, özel kalem, yönetim odası, kurul odası ve öğretim elemanları odaları yapılacak. 1. katta ise 80 kişilik 2 derslik, 60 kişilik 4 derslik, 30 kişilik 2 derslik, çalışma salonu ve bilgisayar odası bulunacak. 2. katta 80, 60 ve 30’ar kişilik derslikler bulunacak” dedi.
FİKİR 8 AY ÖNCE ORTAYA ÇIKTI
Yapılan bilgilendirmenin ardından konuşan Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, “8 ay önce Çerkezköy MYO Müdürü Prof. Dr. Hikmet Ziya Özek belediyemize ziyarete geldi. Kendisi ile yapmayı planladığımız meydan projesi üzerine konuşuyorduk. Yapılmakta olan yeni Belediye Binası’nı kendilerine tahsis etmeyi önerdim. Kendisi konuyu NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ile görüşeceğini belirtti. Biz bu sırada konuyu Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’e de açtık. Daha sonra hep birlikte karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk ve taşlar yavaş yavaş yerine oturmaya başladı. Sonunda da bu proje ortaya çıktı” dedi.
4 YILLIK FAKÜLTE DE İSTİYORUZ
Veliköy halkının da projeyi çok benimsediğini ve sahiplendiğini söyleyen Başkan Belindir, “Burada vatana millete hayırlı nesiller yetişmesini temenni ediyorum. İdari bina ve MYO binasının dışında, fakülte yapımı konusunda da görüşmeler sürüyor. İnşallah en kısa zamanda bölgemizde 4 yıllık bir fakülteyi de görmek nasip olur. Bunu yürekten istiyoruz” dedi ve projede emeği geçen herkese teşekkür etti.
ÇERKEZKÖY EĞİTİMİNE YAPILAN EN BÜYÜK YATIRIM
Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de bu projenin Çerkezköy eğitimine yapılmış en büyük yatırım olacağını belirterek “Çerkezköy’ün eğitimi için atılan büyük bir adımdır. Proje eğitime olduğu gibi bölgeye de önemli değerler katacaktır. Çerkezköy Belediyesi, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ve Veliköy Belediyesi’nin ortak çalışmaları sonucu bu projeyi hayata geçireceğiz. NKÜ de maddi manevi bu çalışmaya destek verecektir” dedi. 
VELİKÖY DEĞER KAZANACAK
Meslek Yüksek Okulu’nun Veliköy’e yapılması hususunda bazı kesimlerin kafasının karıştığını kaydeden Ali Ertem, “MYO Çerkezköy’ün neresinde olursa olsun hangi beldesinde yapılırsa yapılsın, biz her türlü desteği veririz. Yeter ki adı Çerkezköy MYO ya da Çerkezköy Yerleşkesi olsun. Her ne olursa olsun adı Çerkezköy olmalı” dedi. Veliköy’ün bölgenin en küçük beldesi olduğunu anımsatan Ertem “Proje sayesinde hem Veliköy değer kazanacak hem de öğrencilerimiz daha rahat bir kampus hayatına sahip olacak. Bizim merkezde bu kadar ferah bir alanımız yok” diye konuştu. 
İMKANLAR GELİŞİRSE ÖĞRENCİ SAYISI DA ARTACAKTIR
Namık Kemal Üniversitesi’nin genç, dinamik ve gelişen bir üniversite olduğunu kaydeden NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek de bölgedeki tüm belde ve ilçelerde yerleşke sayılarını artırmak istediklerini ifade ederek “Birçok beldede projemiz var fakat çalışmalarına başlanacak olan proje Veliköy’de gerçekleşecek” dedi. Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu’nun bin 100 öğrenciye 8 programda eğitim verdiğini söyleyen Şimşek, “Fiziki imkanlar gelişirse öğrenci sayısı da program sayısı da artacaktır. Veliköy’de yapılacak olan Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Yerleşkesi’nin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.
FAKÜLTE İSTEMEYE YÜZÜMÜZ OLMALI
Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan ise üniversitelerin bir yörenin hem kültürüne hem de ekonomisine zenginlik kattığını belirtti. Şimdiye kadarki projeler içerisinde bölge için en faydalı olacak olan projenin Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Yerleşkesi projesi olduğunu kaydeden Bayhan, “Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, bugüne kadar çalışmalarıyla ilçeye sayısız kazanımlar sağladı. Bu çalışma da onlardan biri. Kendisini ve projede yer alan Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir ile Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dursun Ali Tever’i tebrik ediyorum” dedi. Bayhan fiziki şartların bir an önce yerine getirilmesi gerektiğini söyleyerek, “Rektör Şimşek’ten 4 yıllık bir fakülte istemeye yüzümüz olması için öncelikle fiziki altyapıyı hazırlamamız lazım” dedi. Çerkezköylü tüm işadamlarının da destek vermesi gerektiğini kaydeden Bayhan, çalışmaların hayırlı olmasını temenni etti. 
İMZALAR ATILDI
Konuşmaların ardından NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ile Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir arasından protokol imzalandı. Törene NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ve Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir’in yanı sıra Velimeşe Belediye Başkanı Rasim Yüksel, NKÜ Genel Sekreteri Tekin Yenigün, Çerkezköy MYO Müdürü Prof. Dr. Hikmet Ziya Özek, Muratlı MYO Müdürü Nurşen Öntürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, İlçe Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Çerkezköy’ün duayen işadamlarından Ömer Kılınç, AK Parti İl ve ilçe Teşkilatları Yönetim Kurulu üyeleri, Okul Müdürleri, Veliköy Belediyesi Meclis Üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Haber / Ahmet KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10