Çetin; “Neden korkuyorsun başkan”

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Haziran Ayı Meclis Toplantısı dün saat 14.00’da İsmail Akın başkanlığında gerçekleştirildi. Genel Sekreter Selma Uğurlu’nun katılmadığı toplantın

Çerkezköy 18.06.2012 23:41:00 0
Çetin; “Neden korkuyorsun başkan”

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı dün saat 14.00’da Meclis Başkanı İsmail Akın başkanlığında gerçekleştirildi. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Genel Sekreter Selma Uğurlu katılmadı.

 

23 BİN 911 TL GELİR FAZLASI VAR

 

Saygı duruşunda bulunulması ve yoklamanın ardından başlayan toplantının ilk gündem maddesinde bir önceki meclis toplantı tutanağı okundu. İlgili gündem maddesi oybirliği ile kabul edildi. Toplantıda daha sonra 2012 Mayıs Ayı Gelir-Gider-Banka Cetveli ve Mizan’ın görüşülmesine geçildi. ÇTSO 2012 Yılı Mayıs Ayı Gelir-Gider Tablosu’na göre Toplam Gelir 95 bin 874,58 TL, toplam gider ise 71 bin 962,68 TL olarak gerçekleşti. Kasasında 106,06 TL bulunan ÇTSO’nun Bankalarda ise toplam 972 bin 229,30 TL’si bulunduğu kaydedildi. Mizan Hesabı’nın ise 8 milyon 123 bin 567,31 TL olduğu belirtilirken Borç ve Alacak kısımlarının eşit olduğu ifade edildi. İlgili gündem maddesi oybirliği ile kabul edildi.

 

ÇTSO’DA KOSGEB SİNERJİ ODAĞI KURULACAK

 

İlgili gündem maddesinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından Yönetim Kurulu’nun, ‘KOSGEB Sinerji Odağı’nı, KOSGEB Temsilciliği’ne dönüştürülmesi kapsamında oda bünyesinde çalıştırılacak personel için kadro açılması’ talebi görüşüldü. Konuyla ilgili açıklama yapan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever, “KOSGEB kendi elemanlarını merkeze çekiyor. Bizden de en kısa zamanda kendi bünyemizde, KOSGEB ile ilişkileri yürütecek bir kadro açmamızı istediler. Daha önce odamızda yer alan KOSGEB biriminde çalışan elemanın ücretini KOSGEB kendisi veriyordu. Bizden oda bünyesinde KOSGEB Sinerji Odağı kurulmasını ve tarafımızdan işletilmesini istediler. Bunun için de bir kişilik kadro açılması gerekiyor” dedi.

 

İŞE GÖRE ELEMAN ALINMALI, HATIRA GÖRE DEĞİL

 

Bugüne kadar odada işe göre eleman alımı yapılmadığını hep hatıra dayalı eleman alımı yapıldığını söyleyen Yönetim Kurulu üyesi Rahmi Yılmaz, “Ben oda bünyesinde böyle bir kadronun açılması gerektiğini, hatta bunun için de kaliteli bir eleman alınması gerektiğini düşünüyorum. Fakat Personel ücretleri için bütçenin yüzde 40’ından fazla bir harcama yapılamaz. Eğer bu sınır aşılırsa bu gündem maddesini kabul eden herkes suçlu durumuna düşer. Eğer bütçemiz yeterli ise ve hatıra göre bir eleman alımı olmayacaksa ben de bu kadronun açılması taraftarıyım” dedi.

 

KAVUN DEĞİL Kİ DİBİNİ KOKLAYASIN

 

Bugüne kadar kimsenin hatıra dayalı olarak işe alınmadığını kaydeden Dursun Ali Tever, “En son muhasebeye aldığımız eleman 17 gün çalıştı. 12 gün rapor aldı. Kimse böyle bir elemanla çalışmak istemez. Kavun değil ki dibini koklayıp alasınız” dedi. Mevcut personelle yıl sonuna kadar devam edilmesi durumunda bütçede 23 bin TL kadar personel gideri payı kaldığını söyleyen Tever, “Bütçemiz eleman alımı için yeterlidir” diye konuştu. İlgili gündem maddesi oybirliği ile kabul edildi.     

 

KİMSEDEN GİZLİMİZ SAKLIMIZ YOK

 

Toplantı daha sonra Bakanlıktan gelen müfettiş raporunun görüşülüp, meclisin sorumluluğunda bulunan konuların incelenerek karara bağlanılmasına ilişkin gündem maddesi görüşüldü. Bakanlıktan gelen raporda yer alan maddelerin daha ziyade tavsiye niteliğinde olduğunu belirten Dursun Ali Tever, “Bakanlıktan gelen raporda önceki yönetimin eksik yaptığı bazı uygulamalara ilişkin uyarılarda bulunulmuş. Biz yönetim olarak burada yapılan her türlü işle ilgili bilgiyi belgeyi paylaşmakla mükellefiz. Kimseden gizlimiz saklımız yok. Tüm meclis üyelerinin raporla ilgili görüşlerini bildirmesini istiyorum” dedi.

 

NEDEN KORKUYORSUN?

 

“Benim bile haberim yokken bir gazetenin bu rapordan haberdar olması ve bunu yayınlaması çok elzem bir durumdur” diyen ÇTSO Meclis Üyesi Ahmet Çetin, “Bu raporu dışarı kim verdiyse onun tespit edilmesi gerekmektedir” dedi. Genel sekreterin açığa alınması fikrine katıldığını belirten Çetin, Başkan Tever’e “Neden Genel Sekreteri açığa almaktan korkuyorsun?” diye sordu. Çetin, “2009’da yönetim kuruluna seçilenlerin hepsi iyi işler yaptıklarını söylüyor. Onların hepsi Fatih’in torunları, peki ama Deli İbrahim’in torunları kimdi?” dedi.   

 

ÇALIŞMANIN SELAMETİ İÇİN AÇIĞA ALINMALI

 

Yönetim Kurulu üyelerine dahi Bakanlıktan gelen raporun bir kopyasının verilmediğini söyleyen Meclis Üyesi Taha Ülker, “Tüm meclis üyelerine raporun bir örneği verilmeli. Tüm üyeler maddeleri tek tek okuyup inceleyebilmeli. Bu süreçte de Yönetim Kurulu, Bakanlıktan gelen rapor kapsamında çalışmalarına devam etmeli” dedi ve kendi adına rapordan bir örnek istediğini ifade etti. Ülker, Bakanlıktan gelen rapor hakkında yapılacak çalışmanın selameti açısından Genel Sekreter Selma Uğurlu’nun bu süreçte açığa alınması gerektiğini belirterek, “Ya açığa alın ya da ücretli izne çıkarın” dedi.

 

GAZETECİLİĞİNDEN DOLAYI TEBRİK EDİYORUM

 

Bakanlıktan gelen raporu Çerkezköy Haber Gazetesi Sahibi Şaban Kardeş’te gördüğünü söyleyen Yönetim Kurulu Üyesi Rahmi Yılmaz, “Eğer bu raporu ona ben verdiysem şerefsizim. Nereden buldu bilmiyorum fakat kendisini gazeteciliğinden dolayı tebrik ediyorum. Çünkü meclis üyesi olmama, hatta Yönetim Kurulu üyesi olmama rağmen bana bir kopyası verilmeyen rapora kendisi ulaşabildi” dedi. Bakanlıktan gelen rapora cevapların Genel Sekreter tarafından verildiğini söyleyen Rahmi Yılmaz, “Raporda yer alan ‘Genel sekretere ödenen maaşların incelenmesi ve fazla ödenen tutarın hesaplanarak faizi ile geri alınmasına’ ilişkin madde, ‘2006-2011 yılları arasında ödenen ücretler’ olarak sınırlandırılmıştır. Soruşturma sürecinde Genel Sekreter açığa alınmalıdır” diye konuştu.   

 

BASINA KAPALI GÖRÜŞÜLMELİ

 

Toplantıda konuşan meclis üyesi Vedat Babaoğlu ise “ben bu odanın ilk kurucu üyelerindenim. Selma Uğurlu’yu da göreve alanlardan biriyim. İnsanlar zaman içinde yaptıkları hataların sorumluluğunu yerine getirebilmeli” dedi ve Meclis Başkanı İsmail Akın tarafından belirlenen bir gün ve tarihte üyelerin davet edilmesi, basına kapalı bir şekilde olumsuzlukların görüşülerek bundan sonraki süreçte odanın daha da yıpranmaması için neler yapılabileceğine ilişkin fikir alışverişinde bulunulması gerektiğini kaydetti. 

 

TÜM MADDELER OYBİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

ÇTSO Meclis Başkanı İsmail Akın, rapor hakkında sağlıklı bir inceleme yapılabilmesi için tüm üyelere birer nüshasının verilmesi gerektiğini söyledi. Bakanlıktan gelen raporun birer örneğinin tüm üyelere imza karşılığında verilmesi ve bir dahaki meclis toplantısında görüşülmesine oybirliği ile karar verildi. Toplantıda dikkat çeken bir başka husus ise Rahmi Yılmaz’ın bu toplantıda muhalefet etmemesi ve tüm gündem maddelerinin oybirliği ile karara bağlanması oldu.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10