Kırkpınar Sahası 650 yıllık tarihtir

651. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne Kızılcahamam'daki kampta yaptığı antrenmanlarla hazırlanan baş pehlivanlardan Mehmet Yeşil Yeşil, “Önemli olan birlik beraberliktir. Bir gün ben kazanırım, bir

19.06.2012 21:10:00 0
Kırkpınar Sahası 650 yıllık tarihtir

 Çerkezköy Haber - Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin iddialı başpehlivanlarından Mehmet Yeşil Yeşil, "Geçen yıl kazansaydım 3 yıl üst üste kazandığım için altın kemerin ebedi sahibi olacaktım" dedi.

BİR GÜN BEN KAZANIRIM BİR GÜN BAŞKA BİR ARKADAŞIM

Güreşçiler için Kırkpınar'ın çok önemli olduğunu, er meydanında yapılan güreşlerin tüm dünyada ilgiyle izlendiğini ifade eden Mehmet Yeşil Yeşil, "Kırkpınar'ın ne derece önemli olduğunun bilincindeyiz. Bu yıl Kırkpınar'a çok sayıda başpehlivan katılacak. Hepsi altın kemeri kazanmak için güreşecek. Er meydanında şampiyon olarak memleketim Antalya'ya altın kemer götürmeyi hedefliyorum. Geçen yıl kazansaydım 3 yıl üst üste kazandığım için altın kemerin ebedi sahibi olacaktım. Bu güreşte yenilgi de var, galibiyet de. Bunun bilincindeyim. Sporda önemli olan dostluk kardeşliktir. Önemli olan birlik beraberliktir. Bir gün ben kazanırım, bir gün başka bir arkadaşım" diye konuştu.

BİLET FİYATLARI YÜKSEK

Türkiye Güreş Federasyonu'nun aldığı radikal kararlarla, bazı kuralları değiştirdiğini söyleyen Mehmet Yeşil Yeşil, değişen kuralların güreşçileri olumsuz etkilendiğini öne sürdü. Yeşil, "Şimdi bir sistemimiz var. Puan sistemi, ne olduğunu bilmiyoruz. Finalde yeni kural getirdiler. Başta 'puanlamalı' diyorlardı, 'şimdi de değişti' diyorlar. Kırkpınar'a az bir süre kalmasına rağmen ne olduğunu bilmiyoruz. Buna bir düzenleme getirilmesini istiyorum" diye konuştu. Kırkpınar'da bilet fiyatlarının pahalı olduğuna da dikkat çeken Yeşil, fiyatın düşürülmesi gerektiğini savundu.

BAŞKANI YADIRGIYORUM

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin düzenlediği basın toplantısında sarf ettiği sözlere tepkili olduğunu belirten Yeşil, "Edirne Belediye Başkanını buradan yadırgıyorum. 'Burası Kırkpınar sahası. Dingo'nun ahırı değil' diyerek, başpehlivanlara karşı uygunsuz bir kelime etmiş. Dil sürçmesi olarak kabul ediyorum bunu. 650 yıldır orada başpehlivanlar güreşiyor, orası başpehlivanların yeridir, ahır falan değildir. 650 yıllık bir tarihtir" dedi.

Haber / Ahmet KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10