Bahtı kara Ergene, National Geographic'de

National Geographic Türkiye Dergisi Haziran 2012 sayısında Ergene Nehri ve bu nehirde oluşan kirliliği işledi.

Çerkezköy 19.06.2012 21:14:00 0
Bahtı kara Ergene, National Geographic

 Çerkezköy Haber - Ergene Nehri'nden fotoğraflarla kirliliği gözler önüne seren dergide, 'Suyu Kara Bahtı Kara Ergene' başlığıyla bir yazı da yer alıyor.

KİRLİLİK ADETA NEHRİN KİMYASAL ZENGİNLİĞİ

Yazılarını Hilmi Hacaloğlu'nun kaleme aldığı fotoğraflarının ise Tolga Sezgin'e ait olduğu makalede, National Geographic Türkiye Dergisi'nin Haziran 2012 sayısında Ergene Nehri'nin kirliliğine yer veriliyor. Fotoğraflar ve yazılardan oluşan 8 sayfayı Ergene kirliliğine ayıran dergide, Ergene Nehri'ndeki kirlilik, nehrin kimyasal zenginliği olarak nitelenerek kirliliğe farklı bir açıdan bakılıyor. Vize'den, Çerkezköy'e, Karamusul'dan Çorlu'ya kadar pek çok yerleşim yerinde vatandaşlarla yapılan söyleşilerin de aktarıldığı metinde, Istıranca'nın eteklerinden doğan bu suyun, pırıl pırıl bir rüya gibi olduğu ancak Çerkezköy'e oradan da Çorlu'ya ulaştığında adeta karabasana döndüğü vurgulanıyor.

BİR ZAMANLAR BEREKET GETİREN SU, ŞİMDİ TOPRAĞI ZEHİRLİYOR

Dergide yer alan yazıda, bir zamanlar Trakya'ya bereket getiren Ergene'nin tertemiz suyunun 30 yılda toprakları zehirleyecek denli kirletildiği, şimdi ise eski günlerine dönmesi için çareler arandığı da kaydediliyor. Ergene Nehri'nin kirliliğini irdeleyen yazı, National Geographic Türkiye'nin Haziran 2012 sayısında yer alıyor.

Haber / Ahmet KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10