“Bu bilgiler belediye bünyesinde bulunmalı”

MHP Çerkezköy İlçe Sekreteri Mümin Kolar, Çerkezköy Belediyesi’nin icra işlemlerine ilişkin Bilgi Edinme Kanunu kapsamında belediyeye yaptıkları başvuruya gelen cevapları değerlendirdi.

Çerkezköy 21.06.2012 22:35:00 0
“Bu bilgiler belediye bünyesinde bulunmalı”

 Çerkezköy Haber - MHP Çerkezköy İlçe Sekreteri Mümin Kolar, Çerkezköy Belediyesi’nin icra işlemlerine ilişkin Bilgi Edinme Kanunu kapsamında belediyeye yaptıkları başvuruya gelen cevapları değerlendirdi.

İCRA MÜDÜRLÜĞÜNE YAZI YAZILMIŞ
Çerkezköy Belediyesi’ne uygulanan icra işlemleri ile ilgili olarak 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde 4 Haziran’da belediyeye yazılı başvuru yaparak “1 Haziran 2009 ile 1 Haziran 2012 tarihleri arasında Çerkezköy Belediyesi borçlarına, alacaklılar tarafından icra işlemi uygulanmış mıdır? Uygulandı ise kaç TL’lik icra işlemi uygulanmıştır? Yapılan icra işlemleri için belediyemiz tarafından ödenen icra masrafı ne kadardır? İcra işlemleri ile belediyemize ait ne kadar gayrimenkul satılmıştır? Satılan gayrimenkullerin ada/parsel numaraları nedir? Satılan gayrimenkullerin beyan değeri nedir ve icra yolu ile ne kadar bedelle satılmıştır? Borçlardan dolayı icralık işlemlerde Belediyemiz tarafından ne kadar borç faizi ödenmiştir? İcra dairesinde borçlardan dolayı bekleyen kaç adet dosya vardır?” sorularını yönelttiklerini belirten MHP Çerkezköy İlçe Sekreteri Mümin Kolar, belediye tarafından yazılı olarak verilen cevapta, talebin değerlendirilmesi için İcra Müdürlüğü’ne gerekli bilgilerin ibrazı için yazı yazıldığı ve cevabın kendilerine verileceğinin belirtildiğini söyledi.
CEVABIN İCRA MÜDÜRLÜĞÜNDEN BEKLENMESİ ŞAŞIRTICIDIR
Bu bilgilere ait belediyede herhangi bir belgenin bulunmamasının kabul edilemez bir durum olduğunu söyleyen Kolar “Talep edilen bazı bilgilerin teferruat içerdiği ve icra dairesi kaynaklı olabileceği tarafımızca da kabul edilmektedir. Ancak talep ettiğimiz maddelerde Belediye tarafından ödenen icra masrafının, icra işlemleri için yine Belediye tarafından ödenen borç faizinin ne kadar olduğu, icra yoluyla satılan gayrimenkullerin değeri sorulmaktadır. Belediyece her yıl faaliyet raporları düzenlenip her mali yıl belediye gelir ve gider kesin hesapları görüşülerek oybirliği ile kabul edildiğine göre bu bilgilerin belediye bünyesinde bulunması gerektiği düşünülmektedir. Buna benzer sorularımızın cevaplarının Belediye Mali Hizmetler Müdürlüğü Muhasebe kayıtlarında bulunması gerekirken icra dairelerinden beklenmesi oldukça şaşırtıcıdır” dedi. İcra işlemlerinin hukuk çerçevesince yürütülen işlemler olmasına rağmen, belediyenin maruz kaldığı icra işlemlerine ilişkin belgelerin Belediye Hukuk İşleri Müdürlüğünde bulunmamasının da ilgi çekici olduğunu söyleyen Kolar, talep ettikleri bilgilere ilişkin gelecek cevapları Çerkezköy kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceklerini söyledi.
Haber / Türker ÖZKAN

0282 726 91 91
0282 747 65 10