TREDAŞ’tan Trakya’ya 150 milyon dolarlık yatırım

Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. (TREDAŞ) tarafından düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında konuşan TREDAŞ Genel Müdürü Yusuf Baykan, Çerkezköy ve beldelerde hayata geçirilecek olan projelerle il

Çerkezköy 26.06.2012 19:07:00 0
TREDAŞ’tan Trakya’ya 150 milyon dolarlık yatırım

Çerkezköy Haber - IC Şirketler grubu tarafından 575 milyon dolara alınan Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. (TREDAŞ) Başkan Vekili Ahmet Erdoğan ve TREDAŞ Genel Müdürü Yusuf Baykan, düzenlenen kahvaltıda gazetecilerle bir araya geldi.

 

72 PROJE HAZIRLADIK

 

Genel Merkez Binası’nda düzenlenen kahvaltıda konuşan TREDAŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Erdoğan, basının tüm ülke için olduğu gibi kendileri için de büyük önem arz ettiğini ifade etti. TREDAŞ’ın 6 ay önce özelleştiğini anımsatan Erdoğan, “Bu süre zarfında kendi içimizde sistemimizi oturtmak, bölgeyi çok daha iyi analiz edebilmek ve sizlerin karşısına hazırlıklı bir şekilde çıkabilmek için çalışmalar yaptık. 72 proje hazırladık. 75 proje ile insanların karşısına çıkmayı planlıyoruz” dedi.

 

GEREKLİ YATIRIMLARI YAPACAĞIZ

 

Özelleştirme sürecinin tamamlandığını ve 24 saat kesintisiz ve kaliteli enerjiyi nihai tüketicilere iletmenin uğraşını verdiklerini söyleyen Ahmet Erdoğan, “Trakya’ya hak ettiği hizmeti vermek için elimizden geleni yapıyoruz. 25 yıl içinde bölgeyi hak ettiği noktaya taşıyacağız. Trakya işsizliğin en az olduğu bölgelerimizin başında geliyor. İstihdama büyük katkı sağlayan Trakya’ya kesintisiz enerji için gerekli yatırımları yapacağız” dedi.

 

AYDINLATMALARIN GEÇİCİ KABULÜ YAPILACAK

 

Erdoğan, "Hazine, mevzuata uygun olmayan sokak aydınlatmaların parasını ödemek istemiyor. O nedenle bu şekildeki sokak aydınlatmalarının kesilmesini istedi. Hazine bu konuda gerekli denetimleri başlattı. Bununla ilgili bizim ve belediyelerin de çalışmaları başladı. Aydınlatmaların kaldırılmasının yanlış bir uygulama olacağı konusunda uyarılarda bulunduk. Halkın bu duruma tepki göstereceğini ifade ettik. Görüşmelerimiz sürüyor. İnşallah vatandaşları daha mutlu edecek haberler vereceğiz. 31 Aralık 2009’a kadar yapılan aydınlatmaların geçici kabulü yapılacak” dedi.

 

150 MİLYON TL’LİK YATIRIM YAPILACAK

 

Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli'nde 853 bin aboneye hizmet verdiklerini ifade eden TREDAŞ Genel Müdürü Yusuf Baykan, "TREDAŞ özelleşeceği için geçen yıl 15.9 milyon TL ödenek ayrılmış. Bu ödeneğin hepsi harcanmış. Biz bu yıl 53 milyon TL'lik bir ödenek hazırladık. 72 adet proje yaptık. Bunlardan biri de uzaktan sayaç okuma. 2015'in sonuna kadar 150 milyon TL yatırım yapmayı planlıyoruz" dedi. İhtiyaçlar çerçevesinde vatandaşı rahatlatmak, arızaları gidermek ve beklenen talepleri karşılamak için yatırımları sıraya koyduklarını söyleyen Baykan, “Hem mevzuata uyan, hem de vatandaşın sıkıntılarını gideren bir çalışma içerisine gireceğiz. Sokak aydınlatmalarının ücretleri, 2015 yılının sonuna kadar Hazine Müsteşarlığı tarafından ödenecek. Her köyün, her beldenin, her mahallenin kendine özgü sorunları var. Onları bundan sonra detaya inip projelendirip, mevzuata uygun hale getireceğiz" diye konuştu.

 

20 YIL BEKLEMEK GEREKİYOR

 

Trakya'da elektrik kablolarının yeraltına alınma çalışmalarına bu yıl içerisinde başlayacakları bilgisini veren Baykan, "İlk olarak sahil yolunda çalışma yapacağız. Bu çalışmalarımız bu yıl içerisinde bitecek. Daha sonra ise Edirne ve Kırklareli'nde yeraltına alma çalışmalarını yürüteceğiz. Edirne hariç diğer illerimizde elektrik hatlarının yeraltına alınma işlemleri biraz ihmal edilmiş. Üzerinden 20 yıl geçmemiş hatları yeraltına alamıyoruz. Bir hattı yeraltına almak için 20 yıl geçmesi gerekiyor. Bu kanuni bir zorunluluktur" dedi.

 

36 BİN SAYAÇ OKUNAMIYOR

 

Trakya'da 36 bin sayacı bina içerisinde olduğu için okuyamadıklarını ifade eden Baykan, "Bu sayaçları evin içinde olduğu için okuyamıyoruz. Abonelerin sayaçlarını dışarı alması için çalışma başlattık. Eskiden sayacını dışarı çıkartan aboneden 50 TL ücret alıyorduk. Bunu teşvik etmek için bu yıl içerisinde sayacını dışarı çıkartan aboneden hiçbir ücret talep etmeyeceğiz" dedi.

 

ÇERKEZKÖY VE BELDELERDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK OLAN PROJELER

 

Çerkezköy İşletme Müdürlüğü tarafından Çerkezköy ve çevresinde yapılacak olan yatırımlarla ilgili de bilgiler veren TREDAŞ Genel Müdürü Yusuf Baykan, Çerkezköy ve Kapaklı’daki elektrik hatlarının yer adlına alınacağını, Karaağaç’ta daha sağlıklı enerji arzı için enerji tesisi yapılacağını ve Veliköy’de de şebekenin yenileneceğini söyledi. Söz konusu projelerle ilgili Temmuz ayında çalışmalara başlanacağını ifade eden Baykan “Çalışmaların yılsonuna kadar tamamlanması hedefleniyor” dedi. 

 

Haber / Ahmet KARDEŞ – Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10