Çetinkaya, ‘Alınan karar engellilere yapılmış büyük bir saygısızlıktır’

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, 2005 yılında çıkarılan Özürlüler Yasası doğrultusunda belediyeler başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarına, alt

Çerkezköy 29.06.2012 22:36:00 0
Çetinkaya, ‘Alınan karar engellilere yapılmış büyük bir saygısızlıktır’

Hayrettin Çetinkaya dün saat 13.30’da yaptığı açıklamada süre uzatımının engellilere yapılan büyük bir saygısızlık olduğunu kaydetti.

 

SÜRENİN 3 YIL UZATILMASINA TEPKİ GÖSTERDİ

 

Çerkezköy Sakatlar Derneği Şubesi’nde yapılan açıklamada, 2005 yılında engellilerin her yere rahatlıkla ulaşması ile ilgili çıkarılan kanunun 3 yıl uzatılmasına tepki gösteren Hayrettin Çetinkaya, “Biz Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi ve genel merkeze bağlı 67 şube ile bu kararı kınıyoruz. Sürenin 3 yıl uzatılması engellilere yapılan bir saygısızlıktır. Devletin kendi verdiği sözü tutmamasıdır” dedi.

 

BİR ŞEYİN DEĞİŞECEĞİNE İNANMIYORUZ

 

Alınan bu kararla hükümetin güvenirliliğini yitirdiğini söyleyen Hayrettin Çetinkaya, “Sürenin 3 yıl uzatılmasıyla bir şeyin değişeceğine inanmıyoruz. Ama yerel yönetimlerin aldığı kararla artık Çerkezköy’ün kamu kuruluş ve mesken binalarında engellilerin ulaşabilirliği Meclis kararıyla onaylanmıştır” dedi. Karara göre yeni yapılan veya iskânı alınmamış binaların engellilere uygun hale getirilmediği taktirde iskana alamayacağını söyleyen Çetinkaya, kararın takipçisi olacaklarını söyledi.

 

HEPİMİZ BİRER ENGELLİ ADAYIYIZ.

 

Alınan karardan duyduğu üzüntüyü dile getiren Hayrettin Çetinkaya, “İnşallah bu verilen 3 yıl içerisinde bütün binalardan tutun parklar, bahçeler, tarihi yapılar ve piknik alanları uygun hale getirilir ve herkesin rahat bir şekilde ulaşabileceği alanlar oluşturulur. Unutmayın ki hepimiz birer engelli adayıyız” dedi.

 

Haber / Bahtiyar ŞENLİK

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10