Hakan Plastik’e ‘yatırım’ ödülü

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Hakan Plastik, 2011 yılında en fazla yatırım yapan firma ödülüne layık görüldü.

Çerkezköy 2.07.2012 21:16:00 0
Hakan Plastik’e ‘yatırım’ ödülü

Çerkezköy Haber - Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Hakan Plastik, 2011 yılında en fazla yatırım yapan firma ödülüne layık görüldü.

 EN FAZLA YATIRIM YAPAN FİRMA
 Şanlıurfa'nın ticari hacmini geliştirmeyi amaçlayan ve bölgeye dönük yatırımların artması yönünde çalışmalar yürüten Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) ve Şanlıurfa Ticaret Borsası'nın ortaklaşa düzenlediği törende, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin iştiraki ile "2011 Yılı En Fazla Yatırım Yapan Firma" ödülü, üretim tesisleri Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Hakan Plastik'e verildi. Hakan Plastik Boru ve Profil Sanayi ve Ticaret A.Ş. adına Genel Müdür Yardımcısı Nusret Atik, ödülü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M.Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun elinden aldı.
 

70 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

Ödülle ilgili değerlendirme yapan Hakan Plastik Genel Müdürü Ali Karadeniz, “Biz Türkiye için üretiyor ve yine Türkiye için çalışıyoruz. Sektörümüze de farklı ve yenilikçi açılardan bakıyoruz. Şanlıurfa'ya yaptığımız yatırımın ve bölgenin sanayi kalkınmasına sağladığı katkının ödüllendirilmiş olması mutluluk vericidir. Bu sorumlulukla hareket edip, yolumuza emin adımlar atarak devam edeceğiz” dedi. Şanlıurfa’nın, Ortadoğu ülkelerine yakınlığı ile dış pazar potansiyeli olan bir il olduğunu ifade eden Karadeniz, “Ayrıca su, toprak, güneş, tarih ve medeniyetin bir arada buluştuğu avantajlı bir konuma sahip. Tüm bunları düşünerek kurumumuzun büyüme stratejilerine paralel bir yatırım için en uygun yerin Şanlıurfa olduğunu gördük ve 1 yıl gibi kısa bir sürede yaklaşık 70 milyon dolara mal olan yatırımı gönül rahatlığıyla yaptık” dedi.
 

İSTİHDAM İÇİN BÜYÜMEYE VE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

 Genel Müdür Yardımcısı Nusret Atik de “Hakan Plastik, Şanlıurfa'da 2011 yılında yapımına başladığı ve 2012'nin son çeyreğinde açılışını gerçekleştireceği son teknoloji ile donatılmış, 25 bin metrekaresi kapalı alan olmak üzere toplam 106 bin metrekarelik üretim tesisleri ile Türk ekonomisine daha fazla katma değer sağlayıp, istihdam yaratmak için çalışmaya ve büyümeye devam edecektir” dedi.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10