Okul binası yükseliyor

Kapaklı Atatürk Mahallesi Aşıklar Sokak'ta yapımına başlanan 40 derslikli İlkokulun yapım çalışması devam ediyor.

Çerkezköy 2.07.2012 21:23:00 0
Okul binası yükseliyor

Çerkezköy Haber - Kapaklı Atatürk Mahallesi Aşıklar Sokak'ta yapımına başlanan 40 derslikli İlkokulun yapım çalışması devam ediyor.

 

KULLANIM ALANI 8 BİN 500 METREKARE

 

Çalışmalarla ilgili bilgi veren yüklenici firma yetkilileri, “Çalışmalarımız son sürat devam ediyor. 40 derslikli bu okulda şu an 50’ye yakın işçi çalışıyor. Sıva, kaplama çalışmaları devam ediyor. Kaba inşaat olarak ise 3 bloktan oluşan okulun sadece A bloğunun üst betonunun atılması kaldı. Sıva, dış cephe ve mantolama çalışmaları başladı. Elektrik hattı ve kalorifer tesisatı çekim çalışmalarına başlandı. Alt yapı çalışmalarının büyük oranı tamamlandı. B blokta çelik konstrüksiyon çatı çalışmaları devam ediyor. 1700 metre alana oturan okul binasının 8500 metrekare kullanım alanına sahip” dedi.

 

İLAÇ GİBİ GELECEK

 

Belediye olarak eğitim ve öğretime destek verdiklerini belirten Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı da “Daha önceki yıllarda ailecek bir okula ilave derslikler yaptırmıştık. Şimdi ise Belediye olarak İl Özel İdaresi ile birlikte çok önemli bir yatırımın altına imza attık. İnşallah Atatürk Mahallemizde yapımı devam eden 40 derslikli okul ile bu bölgedeki okul sorunu ortadan kalkacak. İnşaatı 2012 yılı başında başlayan 40 derslikli Kapaklı Belediyesi İlköğretim Okulu'nu 2012–2013 Eğitim ve Öğretim Yılı başında hizmete açmayı planlıyoruz" dedi.

 

HER YIL YENİ OKUL ŞART

 

Kapaklı’nın nüfusunun her yıl yaklaşık yüzde 10 oranında arttığına dikkat çeken Başkan Mandalı, “Buna paralel olarak öğrenci sayısı da artıyor. Artan nüfus ve öğrenci sayısını dikkate alarak planlama ve okul yapılması şart. Bu nüfus artışı sürdüğü müddetçe her yıl beldemize bir okul yapılması artık zaruri hale geliyor” diye konuştu.

 

Haber / Gökhan TEKER

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10