Köprülü’den Yargı Paketi’ne ağır eleştiri

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü; TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen 3. Yargı Paketi üzerine yaptığı konuşmalarda AK Parti hükümetine sert eleştirilerde bulundu.

Tekirdağ 3.07.2012 21:08:00 0
Köprülü’den Yargı Paketi’ne ağır eleştiri

Çerkezköy Haber - Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü; TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen 3. Yargı Paketi üzerine yaptığı konuşmalarda AK Parti hükümetine sert eleştirilerde bulundu.

 

KENDİNE BAĞLI YARGI SİSTEMİ VAR ETMEK İSTİYOR

 

Söz konusu pakette 3 madde üzerinde söz alan Köprülü, Cumhuriyet Halk Partisi’nin tasarı üzerinde karşı çıktıkları noktalara ilişkin açıklamalar yaparken, AK Parti Hükümetinin kendine bağlı bir yargı sistemi var etmek istediğini savundu. Yargı Reformu paketinin, yargının sorunlarını çözmekten uzak olduğunu savunan Köprülü, bu tasarının hiçbir ihtiyaca cevap vermediğini ve ülkede yaşanan asıl hukuksuzluklara teğet bile geçmediğini ifade etti.

 

TOPLUMLA ALAY ETMESİ ANLAMINA GELİYOR

 

Paketin yargı reformu ya da yargının hızlandırılması olarak sunulmasının, AK Parti iktidarının açık olarak toplumla alay etmesi anlamına geldiğini savunan Köprülü tasarının İcra ve İflas Kanununda değişiklik yapan maddesi üzerine yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Türkiye'nin her bir yerinde icra dosyaları patlamış, vatandaşlar boğazına kadar borca batmış. Bu değişiklikler, meseleyi ancak günübirlik olarak çözebilir. Sorun, AKP’nin ekonomi politikalarında. Sorun, vatandaşın temel yaşamsal gerekçelerinin bile haczedilecek hâle gelinceye kadar vatandaşın yoksullaşmış olmasında. Kısacası, burada bir ihtilaf varsa bu ihtilaf alacaklı ile borçlu arasında bir ihtilaf değil, bu ihtilaf AKP’nin ekonomi politikalarıyla vatandaş arasında kurulan bir ihtilaf yani sorun doğru teşhis edilmeli ki tedaviye de kalıcı bir çözüm bulunabilsin”.

 

İSMİ DEĞİŞTİRİLİYOR AMA VARLIĞI KORUNUYOR

 

TBMM Genel Kurulunda en fazla tartışmanın yaşandığı konu ise Özel Yetkili Mahkemeler oldu. Bu Konunun yer aldığı madde üzerine de söz alan Köprülü, düzenleme ile; gerçekte, Özel Yetkili Mahkemelerin (ÖYM) ortadan kalkmayacağını ifade etti. Temel hak ve özgürlüklerin önündeki en büyük engelin ÖYM’ler olduğunu söyleyen Köprülü, yapılacak olan düzenleme ile vatandaşların hak ve hürriyetlerinin kısıtlanmasının, temel hak ve özgürlüklerin önündeki engellerin ortadan kalkmadığını bizatihi ÖYM’lerin sadece isminin değiştirilerek varlığının aynen korunduğunu ifade etti.

 

Haber / Fatma DOĞAK 

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10