30 bin öğretmen atanacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda görüşülmekte olan Torba Teklif'te yer alan ve 30 bin öğretmenin atanmasını öngören madde kabul edildi.

Bölgede Gündem 4.07.2012 20:15:00 0
30 bin öğretmen atanacak

Çerkezköy Haber - Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda görüşülmekte olan Torba Teklif'te yer alan ve 30 bin öğretmenin atanmasını öngören madde kabul edildi.

 

TBMM Genel Kurulu'nda Torba Teklif olarak adlandırılan 'Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine devam ediliyor.

 

Teklifin, 30 bin öğretmen atamasını öngören 55. maddesi kabul edildi. Buna göre Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsis edilen serbest öğretmen kadrolarına 2012 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu'ndaki sınırlamalara tâbi olmadan bu yıl içinde atama yapılacak.

 

30 BİN POLİS ALINACAK

 
 

AK Parti milletvekilleri tarafından hazırlanan kanun teklifi ayrıca 30 bin polis alımının da yolunu açıyor. Tasarıya göre Emniyet Genel Müdürlüğü'nün merkez teşkilatına 3 bin, taşra teşkilatına da 27 bin polis memuru kadrosu ihdas ediliyor. Tasarının gerekçesinde 'devletin en temel görevinin, vatandaşların korku ve endişeden uzak, huzur ve güven içinde bir yaşam sürmesinin sağlanması olduğu' vurgulanarak şunlar kaydedildi:"Yeni kurulan birimlerde yeterli sayıda personel görevlendirmesi, ilçe emniyet müdürlüğüne dönüştürülen birimlerin takviye edilmesi gerekmektedir. Yapılan öğrenci alımlarına göre emniyet teşkilatının personel kaynağını oluşturan 28 adet polis meslek yüksek okulundan ve 10 polis eğitim merkezinden, 2012 ve 2013 yıllarında, yaklaşık 30 bin polis memuru adayı mezun olacak. Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait polis memuru kadroları yetersiz kalmaktadır. Bu nedenle merkez teşkilatına 3 bin, taşra teşkilatına da 27 bin polis memuru kadrosunun ihdas edilmesine ihtiyaç duyulmaktadır"

 

Haber / Sevim BOZKURT

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10