NKÜ Tarımsal Robot Yarışması’nda üçüncü oldu

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ), Hollanda’nın Venlo şehrinde düzenlenen tarımsal robot yarışmasında üçüncü oldu.

Tekirdağ 4.07.2012 21:26:00 0
NKÜ Tarımsal Robot Yarışması’nda üçüncü oldu

Çerkezköy Haber - Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ), Hollanda’nın Venlo şehrinde düzenlenen tarımsal robot yarışmasında üçüncü oldu.

 

TARIMSAL ROBOT YARIŞMASI

 

Hollanda’nın Venlo şehrinde Wageningen ve Fontys Üniversitelerinin işbirliği ile John Deere sponsorluğunda Fıeld Robot 2012 tarımsal robot yarışması düzenlendi.

 

20 TAKIM KATILDI

 

Bu yıl 10’uncusu düzenlenen yarışmaya 9 ülkeden, aralarında NKÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. İlker H. Çelen, Yrd. Doç. Dr. Erdal Kılıç ve Araştırma Görevlisi Eray Önler’den oluşan Tractacus takımının da yer aldığı 20 takım katıldı. Üniversiteler tarafından yapılan tarımsal robotlar yarışmada hünerlerini gösterdi. NKÜ’nün robotu serbest stilde üçüncü oldu. NKÜ, Tractacus takımı, Fıeld Robot 2012 yarışmasında kazandıkları başarıyı Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek’i ziyaret ederek paylaştı. Rektör Şimşek de, Ziraat Fakültesi öğretim üyelerini bu önemli başarılarından dolayı tebrik etti ve başarılarının devamını diledi.

 

Haber / Fatma DOĞAK

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10