İmam Hatip Lisesi’nin temeli atılıyor

Bir süre önce Tekirdağ Valiliği ile Çerkezköy İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği arasında protokolü imzalanan ve Haziran ayı başında da yüklenici firma ile yapım sözleşmesi imzalanan Ã?

Çerkezköy 4.07.2012 22:12:00 0
İmam Hatip Lisesi’nin temeli atılıyor

Çerkezköy Haber - Haziran ayı başında yüklenici firma Ak Kardeşler İnşaat ile Çerkezköy İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği arasında protokolü imzalanan Çerkezköy İmam Hatip Lisesi için 13 Temmuz Cuma günü saat 14.30’da temel atma töreni düzenlenecek.

 

1200 ÖĞRENCİ KAPASİTELİ

 

Temel atma törenine Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek ve bölge milletvekillerinin de katılımının beklendiğini söyleyen Çerkezköy İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Demir, “Çerkezköy Ambardere Mevkii, 1215 Ada, 2 Numaralı parseldeki 12 bin 460 metrekare alan üzerinde yapılacak olan 40 derslikli okul 1200 öğrenci kapasiteli olacak” dedi.

 

200 YATAKLI YURT DA YAPILACAK

 

Yaklaşık 6 milyon 500 bin TL'ye mal olması planlanan İmam Hatip Lisesi’nin yanında 200 takalı bir öğrenci yurdu da yaptırmayı planladıklarını ifade eden Demir, okulun 18 ay içinde tamamlanmasının planlandığını söyledi. Okulun bodrum kat, zemin kat ve 3 normal kattan oluşacağını ifade eden Demir toplam inşaat alanının ise 9 bin 601 metrekare olacağını belirtti. Demir, okulda 1000 kişilik konferans salonu, uygulama mescidi, bilim ve teknoloji sınıfı ve çok amaçlı spor salonunun da bulunacağını söyledi.

 

BÜYÜK BİR EKSİKLİK GİDERİLMİŞ OLACAK

 

Tüm sanayicileri, iş adamlarını, Çerkezköy ve belde esnafları ile tüm vatandaşların katılımını beklediklerini söyleyen Çerkezköy İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Sait Yazı da İmam Hatip Lisesi’nin yaptırılması ile birlikte büyük bir eksikliğin de giderileceğini söyledi. Vize, Saray ve Çerkezköy’de yaklaşık 250 bin nüfusun olduğu bir bölgede bir imam hatip lisesinin bulunmamasının büyük bir eksiklik olduğunu ifade eden Yazı “Hayırsever tüm vatandaşlarımızın ve iş adamlarımızın yanımızda olmasını temenni ediyoruz. Okulun tamamlanması için tüm hayırseverlerimizin yardımını bekliyoruz” dedi.

 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10