“Örgütlenme sosyal barış için gereklidir”

Türk-İş tarafından düzenlenen Genel İş Sağlığı-Güvenliği konulu iki günlük eğitim semineri dün sona erdi. Seminerin ardından konuşan Türk-İş İstanbul 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büy?

Çerkezköy 5.07.2012 21:43:00 0
“Örgütlenme sosyal barış için gereklidir”

Çerkezköy Haber - Türk-İş tarafından düzenlenen ve önceki gün başlayan 2 günlük Genel İş Sağlığı-Güvenliği Eğitim Semineri dünkü program ile tamamlandı.

 2 GÜNLÜK SEMİNER TAMAMLANDI
 80 kişinin katıldığı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Ali Naci Yıldız tarafından ‘Türkiye’de ve Dünyada İş Sağlığı ve Güvenliğinin Durumu’ konulu sunumu ile başlayan seminerde katılımcılar, ‘Meslek Hastalıkları Temel Kavramlar ve Tanı Aşamaları’ ve ‘İşyeri Ortam Faktörleri’ konularında bilgilendirildi. Doç. Dr. Yıldız’ın sunumunun ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi Eğitmeni Kadir Tomas tarafından ‘İş Kazalarından Korunma’ ve ‘İş Güvenliği Kişisel Koruyucu Donanımları, Makine Koruyucuları, Güvenlik İşaretleri’ konulalarında katılımcılara bilgi verildi. İki günlük seminer ÇASGEM Temsilcisi İsmail Akgün tarafından yapılan ‘İş Sağlığı ve Güvenliği Alanında İşçilerin Yükümlülükleri, İşverenlerin Yükümlülükleri ve Devletin Yükümlülükleri’ ve ‘Çalışma Hayatında Mobbing’ konulu sunumlarla sona erdi.
 KOÇAK TEŞEKKÜR ETTİ
 Eğitim seminerinin sona ermesinin ardından konuşma yapan Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, “2 günlük eğitim seminerimiz bugün tamamlandı. Bizleri yalnız bırakmayan ve desteklerini esirgemeyen değerli hocalarıma ve katılımcılara teşekkür ediyorum. Umarım burada edindiğiniz bilgiler sizler için faydalı olur” dedi. 
 ÖRGÜTLENMEDE İNANÇ, OLMAZSA OLMAZLARDANDIR
 Türk-İş İstanbul 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak da Trakya’nın sanayi adına önemli bir yer olduğunu vurgulayarak “İstanbul ve Gebze Sanayisi yavaş yavaş bu tarafa doğru kaydırılıyor. Bu nedenle bölgenin ülke genelindeki önemi daha da artmaktadır” dedi. Seminere katılan herkesin birer örgütlenme uzmanı olmasını temenni eden Büyükkucak, “Güç, eğer örgütlüysen güçtür. Sendikalar güçlerini üyelerinden alır. Sanayiciler işçilere bir başka gözle bakıyor. Maalesef ülkemizde o kadar çok işsiz var ki, sanayiciler ‘Ben bu işçiyi çıkarsam bile yerine geçmek isteyecek en az 5 kişi bulabilirim’ diye düşünüyor. Örgütlenme bu nedenle çok önemlidir. Örgütlenme sosyal barış için gereklidir” diye konuştu. Üyelerden sendikalarına sahip çıkmalarını isteyen Büyükkucak, “Biz temsilciler ve başkanlar sendikalar için geçiciyiz. Örgütlenmenin olmazsa olmazı üyelerin inancıdır” dedi ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti. 
 SERTİFİKALAR VERİLDİ
 Kapanış konuşmalarının ardından sertifika törenine geçildi. Türk-İş İstanbul 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak, Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi Murat Koçak, Türk Harb-İş Sendikası Çorlu Şube Başkanı Mustafa Şener, Belediye-İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Aziz Aktay, Koop-İş Sendikası Tekirdağ Şube Başkanı Ziya Üzmez, Türk-İş Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Naci Önsal, ÇASGEM Uzmanları Kadir Tomas, İsmail Akgün ve Türk-Metal Sendikası Çerkezköy Şube Sekreteri Melek Tarak tarafından katılımcılara sertifikaları verildi.  
 

Haber / Ahmet KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10