Jandarma Binası’nın tapu tesciline Valilik’ten onay

Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel’in başkanlık ettiği toplantı kısa sürdü. Toplantıda görüşülen komisyon raporları 6 dakika içinde karara bağlandı. Komisyon kararlarını

Çerkezköy 6.07.2012 21:40:00 0
Jandarma Binası’nın tapu tesciline Valilik’ten onay

Çerkezköy Haber - Karaağaç Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 2. oturumu dün saat 10.00’da Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

FİBER OPTİK’E ŞARTLI İZİN
Gündem maddelerinin okunması ile başlayan toplantıya AK Partili Meclis Üyesi Çetin Özhan katılmadı. Açılış ve yoklamanın ardından bir önceki toplantıda İmar Komisyonu’na havale edilen konuların görüşülmesine geçildi. Pantel Mtctr Memorex Telekominiksayon Limited Şirketi’nin belediye sınırları içinden geçen güzergahlarda fiber optik kablo altyapı tesis etmek için izin talep ettiklerini belirten Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel, “İmar Komisyonumuz güzergahların tesis işinin akabinde tekrar eski haline getirilmesi, özel mülkiyetlere zarar verilmemesi, söz konusu güzergahta vatandaşların tarımsal ürünlerine zarar verilmemesi kaydı ile izin verilebileceği yönünde oy çokluğu ile karar aldı” dedi. Komisyonun oy çokluğu ile aldığı tavsiye kararı meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi.   
10 YILLIK KİRALAMA TALEBİ BİR SONRAKİ MECLİSTE GÖRÜŞÜLECEK
İlgili komisyon raporunun görüşülüp karara bağlanmasının ardından Yılmaz Demirhan’ın halı saha ve sosyal tesis işletmesi yapmak amacı ile uygun görülen bir alanın 10 yıllığına kendisine kiraya verilmesi talebine ilişkin komisyon raporu görüşüldü. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Dr. Özkan Yücel, “Yılmaz Demirhan, belediyemiz alanları içinde uygun görülen bir alanı 10 yıllığına kiralamak ve burada halı saha ve sosyal tesis işletmeciliği yapmak istiyor. İmar Komisyonumuz ve Plan Bütçe Komisyonumuz söz konusu halı saha ve sosyal tesis açma talebinin bir sonraki meclis toplantısında görüşülmesi ve bu süreçte de uygun alanın araştırılması yönünde tavsiye kararı aldı” dedi. İmar Komisyonu’ndan Şahin Sağlar ve Yıldırım Büyükbaş, Plan Bütçe Komisyonu’nda da Ahmet Aşar ve Aytekin Oduncu red oyu verdi. Oy çokluğu ile alınan komisyon tavsiye kararları meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi.
TAPU TESCİLİ VALİLİK TARAFINDAN ONAYLANDI
Komisyonlara sevk edilen dilekçelerin görüşülerek karara bağlanmasının ardından Başkan Özkan Yücel, meclis üyelerine Jandarma Binası hakkında bilgilendirmede bulundu. Yücel, “Geçtiğimiz günlerde, belediye mülkiyetinde bulunan ve üzerinde Jandarma Karakol Binası olan 623 ada 1 parselin, Emniyet Hizmetleri Alanı olarak hazine adına tapu tescilinin yapılabilmesi için valilikten onay istemiştik. Valiliğe gönderdiğimiz yazıda, söz konusu talebin uygun olduğu belirtildi ve onaylandı” dedi. 6 dakika süren toplantı yapılan bilgilendirmenin ardından sona erdi.
 

Haber / Ahmet KARDEŞ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10