Yüceer’in soru önergesi vahim bir gerçeği ortaya çıkardı;

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, Nisan ayında Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM’ye sunduğu soru önergesinde Karaağaç’taki lise iht

Bölgede Gündem 8.07.2012 21:36:00 0
Yüceer’in soru önergesi vahim bir gerçeği ortaya çıkardı;

Çerkezköy Haber - Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, Nisan ayında Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM’ye sunduğu soru önergesinde Karaağaç’taki lise ihtiyacını gündeme getirmişti.

BAKANLIĞA TEKLİFTE BULUNULMAMIŞ
Her yıl yaklaşık 200 öğrencinin lise eğitimine başladığı Karaağaç’a bugüne kadar neden bir lise yapılmadığını soran Yüceer’in soru önergesine Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’den yanıt geldi. Bakan Dinçer’in cevabı, Karaağaç Belediyesi tarafından lise için yardım kampanyası başlatılması ve AK Parti bölge milletvekilleri ile AK Parti İlçe yönetiminin konuyla ilgili çeşitli girişimlerde ve açıklamalarda bulunmasına rağmen, Karaağaç’a bir meslek lisesi yapılması için Bakanlık’a herhangi bir teklifte bulunulmadığı gerçeğini ortaya çıkardı.
YATIRIM PUANLARI HESAPLANIYOR
Bakan Dinçer tarafından önergeye verilen cevapta, Türkiye genelinde yatırım ihtiyaçlarının belirlenmesi çalışmaları ile; sistemde var olan standart ve objektif kriterlerden illerin, ilçelerin ve yatırım programına alınacak projenin aldığı yatırım puanları hesaplandığını ve hesaplanan bu puanlara göre illerin yatırım önceliği sıralaması yapıldığı belirtilerek, bu veriler ışığında 2013 Yılı Devlet Yatırım Programı hazırlanırken bütçe imkânları ölçüsünde Tekirdağ ilinin tekliflerinin dikkate alınacağı ifade edildi. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne, Tekirdağ Çerkezköy ilçesine bağlı Karaağaç Beldesine meslek lisesi açılması yönünde herhangi bir teklifte bulunulmadığı belirtilen cevapta “Tekirdağ Valiliğince konuya ilişkin olarak; Söz konusu beldenin okul ihtiyacı karşılanıncaya kadar, öğrencilerin taşımalı eğitim veya pansiyonlu ortaöğretim okullarına kayıtlarının yapılarak mağduriyetlerin en aza indirileceği, Meslek lisesi yapılması için bağış toplayan belediyeye, arsa tahsisi yapılarak veya Devlet-Hayırsever işbirliği yöntemiyle yardımcı olunacağı, bunun için Belediye Başkanlığının Valilik ile protokol imzalaması gerektiği belirtilmektedir” denildi.
“İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNÜN İHMALİ VAR”
Önergeye verilen cevapta “Karaağaç Beldesine meslek lisesi açılması yönünde herhangi bir teklifte bulunulmadığı” ifadelerinin yer aldığını söyleyen CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, “Oysaki; Karaağaç Belediyesi bu taleplerini İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bildirmişler, hatta belediye tarafından okul için yer tahsisi bile yapılmıştır. Ancak verilen cevap İlçe Milli Eğitimin bu talebi Bakanlığa bildirmediğini ortaya çıkmaktadır. Nüfusu 10 bin 200 olan ve 2 bin öğrencinin bulunduğu Karaağaç'ta her yıl 200 öğrenci liseye kayıt yaptırmaktadır. Bu bağlamda Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün konuyla ilgili ihmali söz konusudur. Buradaki insanların gelir düzeyleri oldukça düşük, taşımalı eğitim artı bir masraf getirmektedir. Dolayısıyla beldeye lise yapılması velilerin de mağduriyetini giderecektir” diyerek bu konuda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün daha duyarlı olmasını beklediklerini ifade etti.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10