“Yeni Borçlar Kanunu’nda boşluklar var”

PERYÖN Türkiye İnsan Yönetimi Derneği Trakya Şubesi tarafından düzenlenen dün saat 16.00’da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda “Yeni Borçlar Kanununun İnsan kaynaklarına

Çerkezköy 10.07.2012 20:40:00 0
“Yeni Borçlar Kanunu’nda boşluklar var”

Çerkezköy Haber - PERYÖN Türkiye İnsan Yönetimi Derneği Trakya Şubesi tarafından düzenlenen dün saat 16.00’da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda “Yeni Borçlar Kanununun İnsan kaynaklarına Etkileri ve Değişiklikler” konulu eğitim semineri düzenlendi.

İNSAN KAYNAKLARI BİZİM ANA MESLEĞİMİZ
Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Erdem Özdemir’in konuşmacı olarak katıldığı seminerin açılış konuşmasını yapan PERYÖN Türkiye İnsan Yönetimi Derneği Trakya Şube Başkanı Özber Çetin, derneğin tarihçesi, üye yapısı ve faaliyetleri ile ilgili bilgiler vererek “İnsan kaynakları bizim ana mesleğimizdir. Üye sayımız 255 oldu. Periyodik eğitimler devam edecek. 13 Ekim 2012’de çok güzel ve verimli bir insan yönetimi kongresi gerçekleştireceğiz. Kongremizde 16 tane konuşmacı net olarak kesinleşti. Bu yönde çalışmalarımız devam ediyor” dedi. 
AVRUPA BİRLİĞİNE GÖNDERECEĞİZ
Engeli vatandaşların topluma kazandırılması ile ilgili projeler de yürüttüklerini ifade eden Çetin, “Fabrikalarda çalışan engelli vatandaşlarımızın maddi, manevi, psikoloji durumuyla ilgili hazırladığımız projeyi Avrupa Birliğine yazacağız. Engelli vatandaşlarla ilgili olarak vatandaşların daha duyarlı olmaları gerektiğini düşünüyorum. Umarım bugünkü konuşma da verimli olur” dedi.   
KANUNDA BOŞLUKLAR VAR
PERYÖN Trakya Şubesi faaliyetlerinden görsellerin yer aldığı slâyt sunumunun ardından Doç. Dr. Erdem Özdemir bilinen ve bilinmeyen yönleriyle Borçlar Kanunu’nu anlattı. Kanunda bazı boşlukların olduğunu söyleyen Özdemir “Borçlar kanunu basit gibi görünse de aslında kolay değil. Hukuk artık tıbba benzemeye başlamıştır. Nasıl ki tıpta dahiliye uzmanı ayrı, beyin cerrahı ayrı alanlarsa, hukukta da ceza hukuku ayrı, medeni hukuk ayrı olmaya başlamıştır. Borçlar kanununu borçlar hukukçuları yaptılar. Bu kanun İsveççeden tercüme edilerek hazırlandı. Ortaya rezalet bir şey çıktı. Kanunda çok boşluklar var. Bu yüzden işverenler de, iş alanlar da dikkatli olmalıdırlar’ dedi.
BİLİNMEYEN KONULARA AÇIKLIK GETİRİLDİ
Toplantı katılımcıların, Kurum Müdürlerine sorularını yönlendirmesi ile devam etti. Belirli, belirsiz süreli iş sözleşmesi, işçilerin bir şirketken diğer şirkete devir edilmesi, işçinin yazılı rızası, yeni borçlar kanununun insan kaynaklarına etkilerine ve değişiklikleri gibi birçok sorunun görüşülüp tartışıldığı toplantıda bilinmeyen pek çok konuya da açıklık getirildi.
Eğitime İŞKUR Çerkezköy Şube Müdürü Ercan Sözen, Çerkezköy Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Yücel İnce, Kurum Müdürleri, dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
YENİ İŞ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ KANUNU ANLATILACAK
PERYÖN Trakya Şubesi’nin ev sahipliği yapacağı ikinci eğitim ise 19 Temmuz Perşembe günü Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilecek. Eğitimde, İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Uzmanı ve Bilirkişisi Avukat Cüneyt Danar, Yeni İş Sağlığı ve İş Güvenliği Kanunu hakkında bilgilendirmede bulunacak.
 
Haber / Turan ŞENLİK
 
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10